"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ»

Το ουσιαστικό έργο που επιτελούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού στο εξωτερικό, αλλά και οι προοπτικές εξέλιξης του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Λιτοχώρου σε ένα πνευματικό και ακαδημαϊκό κέντρο διάδοσης της ιστορίας μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο ΥΜΑΘ με την Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κα Νίνα Γκατζούλη, τον κ. Βασίλη Γκατζούλη και τον Γενικό Γραμματέα του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Λιτοχώρου κο. Δημήτρη Γιουματζίδη.
Ο κ. Καράογλου τους συνεχάρη για το επιτυχημένο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα και το οποίο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τους ζήτησε να συνεχίσουν να αποτελούν την «ψυχή» των απόδημων Μακεδόνων, δίνοντας με το ίδιο θάρρος τον «ιερό αγώνα» για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
«Χάρη στην πολυσχιδή δράση των Παμμακεδονικών Ενώσεων, η φωνή της Μακεδονίας μας αντηχεί δυνατή σε κάθε γωνιά του πλανήτη» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως «η ομόνοια και η αποφασιστικότητα με την οποία προασπίζονται τα δίκαια της Μακεδονικής γη, αποτελούν φάρο για την εθνική συστράτευση που πρέπει να διακρίνει τον απανταχού Ελληνισμό στους κοινούς στόχους. Οι Μακεδόνες δεν έχουμε μάθει να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν μας αρμόζει. Όπως ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και παιδεία στα απέραντα του κόσμου, έτσι και εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια, προβάλλοντας την τεράστια κληρονομιά μας, την οποία οφείλουμε να παραδώσουμε ακέραιη στις επόμενες γενιές των Μακεδόνων. Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους που αποτελούν τη “ψυχή” των απόδημων Μακεδόνων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την σύνθεση δυνάμεων, ώστε να κινητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους απανταχού Μακεδόνες».
«Για όλους εμάς η Μακεδονία είναι η ρίζα» σημείωσε από την πλευρά της η κα Νίνα Γκατζούλη, δηλώνοντας παράλληλα περήφανη που γεννήθηκε «από φύτρα Μακεδόνισσα».
Η Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων για την επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης η ύπαρξη του οποίου, όπως είπε, «διαφυλάττει την ιστορική αλήθεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ενισχύοντας την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονικής και Θρακικής γης και καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη στρατηγικό και οικονομικό κόμβο των Βαλκανίων».
Μεταξύ άλλων εστίασε στην ανάγκη το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα Λιτοχώρου να μετεξελιχθεί σε ένα πνευματικό και ακαδημαϊκό κέντρο διάδοσης της ιστορίας μας, το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο «για την αφύπνιση του… θηρίου που λέγεται ελληνικός λαός. Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα. Εμείς ως Έλληνες κάνουμε το καθήκον μας. Διδάσκοντας στις επόμενες γενιές των Ελλήνων την ιστορία μας, είναι ο μόνος τρόπος να αποκλείσουμε οριστικά τους κινδύνους οικειοποίησης και διαστρέβλωση της ιστορίας μας» κατέληξε η κα. Γκατζούλη.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 
Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα το πρώτο αυτούσιο Νομοσχέδιο που καταρτίζεται ιστορικά από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Αντικατάσταση και συμπλήρωση των διατάξεων για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».
Το Νομοσχέδιο θα συζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση στο πρώτο θερινό τμήμα του Κοινοβουλίου.
Με τον παρόν νομοσχέδιο «λύνονται οριστικά χρόνια ζητήματα και δυσλειτουργίες της εταιρείας με την επωνυμία “Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.”, με τη θέσπιση ρυθμίσεων οι οποίες οδηγούν στην καλύτερη διαχείριση της “Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης”».
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου επιτυγχάνεται «η απλούστευση, η αποσαφήνιση και η βελτίωση του νομικού και θεσμικού πλαισίου της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, καθώς και η επιτάχυνση της υλοποίησης του εγχειρήματος, παράλληλα με τη θέσπιση των κατάλληλων ασφαλιστικών δικλείδων για τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και τεχνοκρατική διαχείριση της Εταιρείας».
Επίσης, «με στόχο την ταχύτερη λειτουργία και τη μεγαλύτερη ευελιξία της εταιρείας, με το παρόν νομοσχέδιο μειώνονται σημαντικά οι απαιτούμενες υπογραφές για την έκδοση διοικητικών πράξεων από τους αρμόδιους Υπουργούς, κατ’ εξουσιοδότηση του προτεινόμενου νόμου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς ο αριθμός των απαιτούμενων υπογραφών ανέρχεται σε 47, ενώ σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, οι υπογραφές μειώνονται σε 30, γεγονός που φανερώνει τη μείωση της γραφειοκρατίας, η οποία θα οδηγήσει στη βελτίωση των διαδικασιών».
Όπως δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, «οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο καθιστούν τη λειτουργία της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης απλούστερη και ευέλικτη, ενώ παράλληλα της δίνεται η δυνατότητα να ενεργεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Συνεπώς, η Θεσσαλονίκη μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας, που θα ηγείται στη Ν.Α. Ευρώπη στον τομέα της αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης για ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών, με θετικό αντίκτυπο στην ανάδειξη αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 
Απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η Τρόϊκα φέρεται να ζήτησε την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, ο Υπουργός, κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισημαίνει τα εξής:
«Πρώτον: Είμαστε ακόμη εδώ, καθώς δεν μας έχει… καταργήσει καμία… Τρόϊκα. Με κατηγορηματικό τρόπο τονίζουμε πως ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση και δηλώνουμε δυναμικά «παρών» στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.
Δεύτερον: Το ΥΜΑΘ επανασυστάθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο για «εθνικούς και πολιτικούς συμβολισμούς», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους, προκειμένου να δώσει και πάλι ζωή στη δοκιμαζόμενη από την ύφεση Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι μετά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μας, για όλο το 2012 και μέχρι σήμερα, έχουν κατατεθεί περισσότερα από 130 επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, καταθέσαμε Σχέδιο Νόμου για την αναβάθμιση της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να εξελιχθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας.
Τρίτον: Προκαλεί έκπληξη η αναφορά του δημοσιεύματος σε 712 άτομα που απασχολεί σήμερα το ΥΜΑΘ (μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς ΚΕΔΑΚ-ΕΥΑΘ Παγίων κλπ), όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το προσωπικό του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης μετά βίας είναι μια εκατοντάδα (για την ακρίβεια 108), το οποίο επιτελεί με υποδειγματικό τρόπο τη δουλειά του.
Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «υπαναχώρηση», η παρουσία του δεν είναι «πολυτέλεια» και φυσικά δεν οφείλεται σε αυτήν η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Με τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν παίζουμε.
Η Μακεδονία και η Θράκη δεν καταργούνται, καθώς δεν είναι ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο.
Καθημερινά εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου η Βόρεια Ελλάδα να αποτελέσει υπόδειγμα ανάπτυξης, ανάκαμψης και αποκεντρωμένης διοίκησης. Μιας διοίκησης στην οποία στρέφονται καθημερινά εκατομμύρια Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι βρήκαν στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας έναν πολύτιμο σύμμαχο, μιας και δεν χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στην Αθήνα για να διευθετούν υποθέσεις που μπορούν να λύνονται στη Θεσσαλονίκη, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.
Για αυτό επανασυστάθηκε το ΥΜΑΘ, για αυτό ενισχύεται καθημερινά από την κυβέρνηση με αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες, για αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει».
Γραφείο Τύπου
Χρήστος Τσαλικίδης
Δημοσιογράφος