"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ, ΣΤΗΝ ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ ΚΑΙ ΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ, (ΧΛ)ΕΠΟΥΣΗ...

Η Ευρώπη χρειάζεται τα αρχαία ελληνικά, ασχέτως με το τι απαιτούν κάποιοι σύγχρονοι Έλληνες
Του Φρανκ Ένκελ

Ήθελα να μάθω αρχαία ελληνικά. Στο σχολείο μου, ωστόσο, μου είπαν ευγενικά ότι εκεί τα αρχαία ελληνικά είχαν πεθάνει και θα έπρεπε να πάω αλλού για να τα μάθω – αν επέμενα πραγματικά. Δεν θα προτιμούσα να μάθω μια άλλη ζωντανή γλώσσα αντ’ αυτού; Η απάντησή μου ήταν πώς όχι, προτιμούσα αυτό το νεκρό πυρσό πολιτισμού και ανθρωπισμού, αλλά δεν είχα επιλογή 

Έχει λοιπόν ανοίξει τώρα μια συζήτηση γύρω από την αφαίρεση των αρχαίων ελληνικών από τη διδακτέα ύλη των ελληνικών σχολείων. Φιλόλογοι σε όλη την Ευρώπη δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν ζωντανή τη διδασκαλία των δύο σπουδαίων κλασικών γλωσσών, της ελληνικής και της λατινικής. Παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες. Πώς να αντιταχτούν στην επέλαση των «μοντέρνων» στοιχείων της σχολικής διδασκαλίας και σε μια στρατιά αδαών που κηρύσσουν ότι οι γλώσσες, για να έχουν σήμερα συνάφεια με τη διδακτέα ύλη, πρέπει να εξασκούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πώς να σταθούν απέναντι σε αυτό το χείμαρρο αντιξοοτήτων αν η ίδια η Ελλάδα εγκαταλείψει τη γλώσσα που αποτελεί το θεμέλιο του επιστημονικού, νομικού και καλλιτεχνικού λόγου τον οποίο είμαστε σήμερα σε θέση να αρθρώσουμε;  

Ήθελα να μάθω αρχαία ελληνικά. Στο σχολείο μου, ωστόσο, μου είπαν ευγενικά ότι εκεί τα αρχαία ελληνικά είχαν πεθάνει και θα έπρεπε να πάω αλλού για να τα μάθω – αν επέμενα πραγματικά. Δεν θα προτιμούσα να μάθω μια άλλη ζωντανή γλώσσα αντ’ αυτού; Η απάντησή μου ήταν πώς όχι, προτιμούσα αυτό το νεκρό πυρσό πολιτισμού και ανθρωπισμού, αλλά δεν είχα επιλογή. Οπότε επέλεξα κάτι ζωντανό, το οποίο ήταν διαθέσιμο, αλλά πάντοτε μου έλειπαν τα αρχαία ελληνικά. Με ενοχλούσε το γεγονός ότι ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Δημόκριτος, ο Σοφοκλής και όλοι οι άλλοι δεν θα ήταν «άμεσα» προσβάσιμοι σε έμενα.

Μετά από χρόνια, ξεκίνησα να μαθαίνω νέα ελληνικά. Μια γλώσσα στην οποία δεν μπορεί κανείς να έχει δομημένη πρόσβαση χωρίς αναφορά, συνεχή αναφορά, στην αρχαία γλώσσα των Ελλήνων. Τα ελληνικά πήραν τους κανόνες τους, απέκτησαν τη μορφή τους, σχεδίασαν τους ήχους τους, τα γράμματα και τα νοήματά τους, χιλιάδες χρόνια πριν. Τα ελληνικά, αν και διαφοροποιημένα, παραμένουν μια ενιαία γλώσσα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τα ελληνικά έχουν μια γλωσσολογική συνέχεια για πάνω από 3000 χρόνια. Κανένας λογικός διαμορφωτής πολιτικής δεν θα ήθελε να διαγράψει αυτή την πραγματικότητα από το ελληνικό σχολικό πρόγραμμα.
Όποιος επιδιώκει να αποκτήσει επαρκή γνώση της γλώσσας του Καβάφη έχει ανάγκη να καταλάβει τη δομή της γλώσσας του Ομήρου. Αυτός που αναζητά να αντιληφθεί τη γλώσσα του Καζαντζάκη πρέπει να βασιστεί στη λογική του Περικλή. Ίσως αυτό είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό από ένα φυσικό ομιλητή των νέων ελληνικών. Αλλά επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω: όλοι οι άλλοι που θέλουν κατανοήσουν και να μάθουν να χειρίζονται τα νέα ελληνικά θα επωφεληθούν πολύ από τα ελληνικά του παρελθόντος.
Μαθηματικά, φιλοσοφία, πολιτική και τέχνες ριζώθηκαν πρώτα στην αρχαία Ελλάδα. Οι ιδρυτές του σύγχρονου ελληνικού κράτους πήραν ώθηση για τον αγώνα τους την ικανότητά τους να παραθέτουν αποσπάσματα από το πρωτότυπο από την Οδύσσεια, την Πολιτεία και το Φιλοκτήτη. Ήταν η γλώσσα στην οποία δόθηκε νόημα στην ύπαρξή μας. Τα αρχαία ελληνικά είναι μια γλώσσα μέσω της οποίας η Ελλάδα συνεχίζει να εμπνέει την Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτοί που θέλουν να στερήσουν από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων αυτή την κληρονομιά και αυτές τις προοπτικές θα απέκοπταν την Ελλάδα από τις ρίζες της. Καμία συζήτηση στο facebook σε Greeklish δεν θα μπορούσε να αναπληρώσει μια τέτοια απώλεια.
Οι Έλληνες μαθητές πρέπει να συνεχίσουν να διδάσκονται την αρχαία ελληνική. Θα έμοιαζε σουρεαλιστικό αν οι Έλληνες μαθητές στη χώρα από την οποία προήλθε η γλώσσα θα έπρεπε να έχουν την ίδια τύχη με εμένα – να τους στερηθεί η πρόσβαση σε αυτό που καταρχάς έκανε το λαό τους σπουδαίο. Η αρχαία ελληνική γλώσσα δεν θα πρέπει να γίνει όμηρος μιας στείρας πολιτικής συζήτησης πάνω στο κράτος, τη θρησκεία και την πολιτιστική κληρονομιά. Αν πρέπει υψηλόβαθμα (και αμφιλεγόμενα) πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας να στρέφονται κατά αριστερών βουλευτών ας συγκρουστούν για πολιτικά ζητήματα. Όχι για μια γλώσσα που έχει υπάρχει εκπαιδευτικό πλεονέκτημα για αιώνες.

* Ο κ. Φρανκ Ενγκελ είναι ευρωβουλευτής, μέλος του Χριστιανικού Κοινωνικού Λαϊκού Κόμματος (CSV), επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του Λαϊκού Κόμματος του Λουξεμβούργου.Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των Αμερικανών κατασκόπων Καθημερινή 

Σ.Σ. "Χ.Δ.":   Αυτά από την βρωμο-Ευρώπη (Ε.Ε.), στην οποία εμείς απλά είμαστε... οι σερβιέτες στον κώλο της "ΒρωμοΝαζούς"!.. Τη στιγμή που και στην Ελλάδα πλέον, έχουμε επιδοθεί σε μια, άνευ προηγουμένου, "Χρυσαυγίτικη Τρομολαγνεία", στην οποία όλα τα πολιτικά καθάρματα, σκουλήκια, οι Έλληνες βρωμοπολιτικοί, ζητούν το κεφάλι επί πίνακι του 25% του Ελληνικού λαού (τόση είναι η πολιτική δύναμη της Χ.Α. σήμερα), ανεξάρτητα αν κάποιοι κουφιοκέφαλοι κι εκεί (Χ.Α.), ενεργούν εντελώς προσωπικά και κάνουν κάποια ειδεχθή κοινά εγκλήματα! 
Η Μέρκελ κυβερνάει επίσημα την Βρωμο-ναζιστική Γερμανία με την στήριξη του "Τσε-Ες-Ου" (την Ελληνική Χ.Α., δηλαδή) οι κορώνες όμως ΟΛΩΝ, ακούγονται μόνον για την Ελλάδα! 
Ως και ο γλοιώδης υπουργός Δημοσίας Τάξεως Σαμαρά, ο δικός σου υπουργός, λειτουργεί σαν η Ελληνική Αστυνομία να είναι ντοβλέτι του, και οι Έλληνες αστυνομικοί δούλοι, στη δούλεψη του πατέρα του! Ενώ εσύ, αυτόν τον λαπά, και άνευ προγουμένων φαιδρό αστέρα της βλακείας, τον διατηρείς ακόμα στη θέση του (υπουργείο). Τώρα θα μας πεις: "Ποιον να βάλω; Όλοι άχρηστοι είναι!..". Εμείς θα σου απαντήσουμε: "Ας πρόσεχες". 
Αλλά με τον ξυγκατοβουζαράτο κιοφτέ Τούρκογλου αφού πήγες να κάνει κοληγιά, καλά να πάθεις! 
Τι ντροπή, Αντώνη μου!.. Από σκληρό καρύδι της δεξιάς της "ΠΟΛΑΝ" και "Εθνικόφρονας" κάργα, μας προέκυψες φούφλης κι εσύ (αλλά ανεπάγγελτου  Καραμανλή του Νεώτερου) λαπάς της σοσιαληστρικής αριστεράς, "γιες μαμ"! "ΕσύΤσιριμώκο, κάνε μώκο"
Ο Τσίπρας παραμένει ακόμα ατιμώρητος με τον Τζέφρυ για τα αιματηρά "Δεκεμβριανά 2008" που οργάνωσε και εκτέλεσε (αλήθεια, τα θυμάται κανένας εκείνα τα ειδεχθή εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού, και προπαντός εσύ;), αλλά ο "Δένδιας σου" , "Ο Ξενοδόχος Πολυτελείας των Λαθρομεταναστευτικών Ποντικιών", τους "Χρυσαυγίτες Αστυνομικούς" κυνηγά, γιατί αυτοί φαίνεται, στο άδειο κεφάλι του φαντάζουν ή είναι, οι επιβουλείς και άσπονδοι εχθροί του Έθνους! Ο κομμουνιστικός (τρίτος; τέταρτος; πέμπτος;) γύρος έχει αρχίσει προ πολλού, αυτή τη φορά με δεκανίκια τα λαθρομεταναστευτικά ποντίκια, αλλά εσύ εκειειειεί!.. Οι "Χρυσαυγίτες" είναι το κακό της Ελλάδος", και γιατί είναι οι μόνοι μέσα στο Κτηνοβούλιο, που κραδαίνουν Ελληνικές σημαίες και φωνάζουν ελληνικά συνθήματα! Όλοι εσείς οι άλλοι προοδευτικοί, πλην κερχελέδες, Ευρωτσολιάδες και ευρωπαλιάτσοι, τα έχετε αφήσει στο "χρονοντούλαπο"... της γιαγιάς -αν ζούσε η γιαγιά σου Αντωνάκη μου, θα σ' έπνιγε με τα ίδια της τα χέρια! Είναι πράγματα παρωχημένα για σας και ξεπερασμένα, να θυμηθούμε κι εκείνον τον αλήστου μνήμης αρχιπροδότη και "Εθνικό μας Γκόμενο" του βρωμο-Πασόκ, ο οποίος εγκατέλειψε τα εγκόσμια δυστυχώς, δίχως να "πληρώσει" για τα εγκλήματα και τις ζημιές που μας έκανε!
Δεν πειράζει όμως, λίγα είναι τα ψωμιά ολονών σας! 
Η Ελλάς και ο Ελληνικός λαός, δεν μασάει πλέον άλλες παπαριές σας, αν δεν σας πνίξει καμιά ανθρώπινη λαοθάλασσα κάνα βράδι εκεί που κοιμάστε, θα σας πνίξουν τα λασπόνερα της κάλπης (ευρωεκλογές, γαρ σύντομα), με τα οποία εσείς την γεμήσατε... 
Ο ίδιος δε, έξω από την πολιτική που θα βρεθείς, θα γίνεις δημόσια χλεύει του κλώτσου και του μπάτσου στον καθένα που θα σε συναντάει, δεν θα μπορείς να πας να φας, αγόρι μου, με την οικογένειά σου, ούτε σε εστιατόρειο, αν όχι χαμαιτυπείο της γειτονιάς...
Άει σιχτίρ... Βρωμοπολιτικό Σύστημα!.. Βαρεθήκαμε την βρωμο-Δημοκρατία σου, και τις αηδίες περί "Κοινού Δικαίου"!..

"Ξεπέρασαν τους 150 οι νεκροί από τον σεισμό - «τέρας» στο Πακιστάν"... Κι εμάς τι μας νοιάζει; Εμείς κάναμε τον σεισμό;