"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ...

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΌ ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΆΒΟ
Ναπολέων Λιναρδάτος

Ορθώς λέγεται ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη. Πολλές φορές, ακόμα και αυτό που θεωρούμε ιδιωτικό τομέα, δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια προέκταση του δημοσίου, όπου οι δημόσιες δαπάνες συναντούν τα ιδιωτικά κέρδη. Σε μια χώρα με εκατομμύρια κρατικοδίαιτους, στον κ. Γεώργιο Μπόμπολα αξίζει ο τίτλος του μέγα κρατικοδίαιτου.
Σε άλλες χώρες, απ΄αυτές που θεωρούμε πρότυπα, θα υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για ένα άτομο όπως ο κ. Μπόμπολας. Για τα ελληνικά ΜΜΕ, ο κ. Μπόμπολας είναι σαν να μην υπάρχει. Ενίοτε δε, σε μικρότερα έντυπα δημοσιεύονται με πηχυαίους τίτλους διάφορα, συνήθως υπό την μορφή μακροσκελούς υπονοούμενου. Ο αναγνώστης τέτοιων δημοσιευμάτων συχνά μένει με την εντύπωση ότι απλά προσπαθούν να επιτύχουν αυτό που νομίζουν, ότι ο κ. Μπόμπολας έχει επιτύχει εδώ και μερικές δεκαετίες, δηλαδή να μετατρέψουν την πρόσβαση και επιρροή στο ευρύ κοινό σε απτά οικονομικά οφέλη.
Για τον κλασσικό επιχειρηματία το μεγάλο κράτος είναι μια μεγάλη απειλή. Μεγάλο κράτος σημαίνει υψηλοί φόροι και εισφορές. Μεγάλο κράτος σημαίνει μια διαρκώς αυξανόμενη κρατική παρεμβατικότητα που καθορίζει τι, πως και πότε μπορεί να γίνει κάτι. Για αυτόν τον επιχειρηματία, ο κρατισμός είναι στην καλύτερη περίπτωση ένας μεγάλος πονοκέφαλος. Αντί να ασχολείσαι με τις ανάγκες του πελάτη σου προσπαθείς να καλύψεις την τελευταία φοροληστεία του κράτους και να ικανοποιήσεις τις ντιρεκτίβες του. Δεν είναι τυχαίο που ειδικά από το 1981 και μετά αυτό το είδος επιχειρηματία είναι υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα.
Οι μη κρατικοδίαιτοι επιχειρηματικοί τομείς από τότε θα μπουν σε μια μακρά περίοδο παρακμής και εξαφάνισης. Όμως για κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα το μεγάλο κράτος σημαίνει μεγάλες ευκαιρίες. Τι και αν αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και οι εισφορές, το κόστος περνάει κατευθείαν τον φορολογούμενο που δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Όλα τα κόστη, έμμεσα και άμεσα, τα πληρώνει ο φορολογούμενος.
Ο πελάτης του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία δεν είναι ο φορολογούμενος, ούτε το κράτος, αλλά η πολιτική τάξη που αποφασίζει που θα καταλήξουν τα χρήματα του φορολογούμενου. Γι’ αυτή την τάξη εργάζεται ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας, οι ανάγκες αυτής της τάξης είναι που συνήθως επιβάλλουν να υπάρχει άμεσος ή έμμεσος έλεγχος ΜΜΕ.
Ο κ. Μπόμπολας που ξεκίνησε εκδοτικά το 1981 με το Έθνος είναι το πλατωνικό ιδεώδες του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία που γνώρισε τις δόξες την συγκεκριμένη δεκαετία. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα φαίνεται να εστιάζεται σε τομείς που η κρατική παρουσία ή παρέμβαση είναι μεγάλη και σημαντική. Στα δημόσια έργα για παράδειγμα ή σε κλάδους όπου το κράτος δίνει στον ιδιώτη μια προνομιακή θέση στην αγορά ή ακόμα χειρότερα ένα μονοπώλιο. Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσαμε να δούμε το συνολικό όφελος που έχει η οικογένεια Μπόμπολα από όλες της δραστηριότητες που σχετίζονται με το κράτος και πιο είναι το κόστος στο υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου κάθε χρόνο.
Στις 2 Οκτωβρίου το Έθνος του κ. Μπόμπολα είχε τον εξής τίτλο: Δολιοφθορά στον Ομπάμα, με υπότιτλο: Από την ακροδεξιά του “Τηι Πάρτι”. Το Τηι Πάρτι όμως, με όλα τα καλά και κακά του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σπάνιο κίνημα πολιτών που δεν ζητά να γίνει πελάτης του κράτους. Ζητά το κράτος να περιορίσει τις δραστηριότητές του στα απολύτως βασικά. Να μην αρχίζει πολέμους και εκστρατείες «δημοκρατικοποίησης», να μην αποφασίζει ποιοι είναι οι νικητές και οι ηττημένοι στο οικονομικό πεδίο, να κρατήσει του φόρους και τις δαπάνες του κράτους χαμηλά, και να μην έχει το κράτος “ειδικές” σχέσεις με την επιχειρηματική τάξη.
Όλα αυτά είναι επικίνδυνες ιδέες όπως συχνά μας πληροφορούν το ΜΕΓΑ και το Έθνος του κ. Μπόμπολα. Εξάλλου, στην Ελλάδα θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι και από όποιο κόμμα και αν προερχόμαστε, στο τέλος η πολιτική επιλογή είναι η εξής μία: πιστεύουμε όλοι στον κρατισμό. Τίποτε δεν επιτρέπεται να κλονίσει αυτό το πιστεύω, ούτε το γεγονός ότι με το έτσι-θέλω θα είμαστε αιώνιοι πελάτες του κ. Μπόμπολα.