ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας και η εμβάθυνσή τους σε οικονομικό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα (Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Συμβουλίου των Ρώσων Μεταναστών Δρ. Νικόλα Ζντάνοφ Λουτσένκο.

O κ. Λουτσένκο, ο οποίος μεταξύ άλλων διευθύνει το τμήμα των διεθνών και οικονομικών σχέσεων των Ρώσων μεταναστών «Σπίτι της Μόσχας» στο Δήμο της Μόσχας, τόνισε στον κ. Καράογλου ότι η Ρωσία τιμά τις σταθερές και μακροχρόνιες διακρατικές σχέσεις με την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι επιχειρηματικές κοινότητες των δυο χωρών θα συνεργαστούν ακόμη πιο στενά, για την αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που αναδεικνύονται και την εξασφάλιση ροής επενδύσεων προς την πατρίδα μας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι η παρουσία του κ. Λουτσένκο στο Διοικητήριο αποτυπώνει τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ότι υπό προϋποθέσεις η Β. Ελλάδα μπορεί να καταστεί χώρος πρώτης επιλογής για την εισροή ρωσικών κεφαλαίων.

«Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με άρρηκτους αδελφικούς δεσμούς και μπορούν να κάνουν ακόμη μεγαλύτερα βήματα προόδου σε επιχειρηματικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά ότι ο ζωτικός χώρος της Μακεδονίας και της Θράκης μπορεί να αποτελέσει την  απαρχή της αναπτυξιακής αναδόμησης της πατρίδας μας. 
ΕΔΩ: Ανχελ Γκουρία: Πρώτη στον κόσμο στις διαρθωτικές μεταρρυθμίσεις ...
Εύσημα και αριστεία από την διεθνιστική χλέμπα  στον Άδωνη, αριστεία της ανοιχτής παλάμης και κατάρες από τον δεξιό και αριστερό λαό των "Ελλήνων Προσφύγων", στον τόπο τους που τους κατάντησε!.. Δεν είναι χάρμα;  
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  Εξετάζεται η αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων για τη στέγαση...
Και γελάστε με την ψυχή σας. Αυτοί που πέταξαν δια νόμου Σαμαρά με τις κλωτσιές το ΣΔΟΕ (δηλαδή το ελληνικό Κράτος), από τα θησαυροφυλάκιά τους, τα ψευτο-Ιδρύματά τους, τις οικονομικές λοβιτούρες τους (τους μαυροφούστανούς τους δεν τους πληρώνουν αυτοί, αλλά εμείς, ο σκλαβωμένος Λαός) δεν απολογούνται σε κανέναν για το μαυρό χρήμα, προϊόν εγκλήματος που συσσωρεύουν εκεί, απολογούνται μόνο στον... Θεό και τον... Αγ(ρ)ιο Πέτρο, πως κόπτονται εδώ και χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυα μισο-Χριστιανοί μισο-Εβραίοι και ΠΟΤΕ Έλληνες, παρέα με το δεξί χέρι του κουμμουνιστή Σαμαρά, τον Μιχελάκη, για τους άστεγους και τους κατατρεγμένους! 

Δράττομαι δε της ευκαιρείας εδώ, να σας διηγηθώ μια ιστοριούλα γι' αυτούς τους αγ(ρ)ίους που σηνέβη πριν λίγα χρόνια στη Χαλκιδική, την έχω ξαν' αναφέρει και αλλού, όχι όμως εδώ.
Στον Στανό - ο Στανός βρίσκεται στα βόρεια της Χαλκιδικής, το χωριο είναι γνωστό και ως χωριό πολυτέκνων, ο μικρότερος οικογειάρχης εκεί έχει τέσσερα παιδιά- υπήρχε μια γριούλα της οποίας το ριζικό, άφησε να ζει έρημη και μόνη! Δεν είχε όμως πρόβλημα ζωής η γιαγιά, αφού η γειτονιά στο σπιτάκι της την φρόντιζε εκ περιτροπής, σαν να ήταν δική τους γιαγιά, των οικογενειών τους. 
Κάποια μέρα οι νεώτεροι, σοφά σκεπτόμενοι και μη γνωρίζοντας πότε θα πεθάνει η γιαγιά, αποφάσισαν να την παν στο βαρύγδουπο "Σπίτι της Αγάπης" στην Αρναία, λέγε με ωμά και σκέτα γηροκομείο. Όχι γιατί τους ήταν βάρος η γιαγιά, αλλά γιατί πίστευαν ότι εκεί, θα βρει και άλλους γέρους, θα έχει συντροφιά (που δεν είχε στο Στανό), θα περνούσε καλύτερη ζωή. Για την δική της καλοπέραση δηλαδή, σκέφθηκαν οι νέοι του χωριού να την παν εκεί. 
Πηγαίνει λοιπόν, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού του Στανού στο "Σπίτι της Αγάπης" (ιδιοκτησία και νομή της Μητροπόλεως Αρναίας, του εκάστοτε Μητροπολίτου), βρίσκει έναν μούργκο κοσμικό να κάθεται αραχτός σε μια "πρωθυπουργική" γραφειάρα, και του λέει "το και το" με την γιαγιά. Αυτός χωρίς να τον κοιτάξει καθόλου, να του δώσει σημασία, λέει στον πρόεδρο:
-Αυτά δεν μας ενδιαφέρουν... Η γριά, έχει να μας γράψει κανένα χωραφάκι
Προσέξτε την συνέχεια.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού του Στανού, γραπώνει απ' τον γιακά το θρασίμι τον κοσμικό της "πρωθυπουργικής" γραφειάρας, παραλίγο να τον πνίξει. Τον κουνάει πέρα-δώθε, και του λέει:
-Γαμημένε μπάσταρδε, η γριά έχει χωραφάκι, αλλά δεν το έχει για τα μούτρα σου... Ου να χαθείς, να χαθείς... Κοπρόσκυλο!.. Του δίνει μια να πάει στον τοίχο, και φεύγει αφήνοντάς τον να ξεπνίγεται βήχοντας άγρια, απ' τον βρόχο που είχε δημιουργηθεί λίγο πριν, στο λαιμό του.
Αποτέλεσμα, η γιαγιά πέθανε πανευτυχής στο σπιτάκι της, και η γειτονιά την κοίταξε μέχρι την τελευταία της πνοή! Να μην της λείψει, τίποτα. Σαν να ήταν η "μάνα" της!.. Αλλά, δεν ήταν;