ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΨΕΥΤΟ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ;

ΕΔΩ:  ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΡΟ “ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ” 

ΚΙ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΤΣΙΜΠΛΙΑΣΤΕΙΤΕ. Εμείς πολύ καιρό το φωνάζουμε οτι αυτοί οι ψευτο-πλανητάρχες τρομοκράτες δεν είναι απολύτως, τίποτα, αλλά εσείς δεν μας πιστεύετε. Ιδού, λοιπόν:

Υποχώρηση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο – με ότι θετικό ή και αρνητικό συνεπάγεται αυτό για την εθνική ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου – και ταυτόχρονη  ισχυροποίηση του ρωσικού παράγοντας καταγράφεται πλέον με απόλυτη σαφήνεια περίπου δύο μήνες μετά την στρατηγική υποχώρηση των ΗΠΑ στην Συρία.
Ισως για πρώτη φορά από την εποχή του Β’ΠΠ δεν υπάρχει πλοίο του 6ου αμερικανικού Στόλου, ανατολικά της Κρήτης.
Την ώρα που η Μόσχα δημιουργεί με ταχύτατο ρυθμό τον Ρωσικό Στόλο Μεσογείου με 15 πλοία, τα οικονομικά προβλήματα των ΗΠΑ και οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες μτης λόγω του κολοσσιαίου χρέους που ξεπερνά τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχουν προκαλέσει την απόσυρση του 6ου Στόλου από την Α. Μεσόγειο.
Αυτή την στιγμή το αμερικανικό Ναυτικό, απλά δεν υπάρχει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Κάποιες – λίγες – μονάδες που βρίσκονταν στην περιοχή στις αρχές Σεπτεμβρίου  φιλοδοξώντας να βομβαρδίσουν την Συρία, έχουν αποσυρθεί στην δυτική Μεσόγειο ή επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Τα μοναδικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται εγγύτερα στην Α.Μεσόγειο είναι ένα πλοίο διοίκησης στην Ιταλία και μερικά αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βαλλιστικών βλημάτων στην Ισπανία, αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ που έχουν εικόνα της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας στην Μεσόγειο.
Την ώρα που τα ρωσικά υπερ-καταδρομικά “Βάριαγκ” και το “Μέγα Πέτρος” έμπαιναν στην Μεσόγειο οι ΗΠΑ δεν είχαν τίποτα το αξιόλογο να αντιπαραθέσουν σε μία δυνητική σύγκρουση, ο αμερικανικός Στόλος είχε αποχωρήσει από την Μεσόγειο. Ποιο είναι το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει;
Κατ’ αρχάς, απλά δεν μπορεί κανείς από τους Έλληνες “στρατηγικούς” αναλυτές να υποστηρίξει ότι “ο αμερικανικός παράγοντας θα εμποδίσει την Άγκυρα, αν κάτι πάει στραβά στο Αιγαίο”. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο…
Μόνο τυχαίο, τελικά αποδεικνύεται, το ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ΗΠΑ υποχώρησαν και δεν κτύπησαν την Συρία. Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Μ.Ομπάμα παραδέχθηκε ότι “Δεν είμαστε πλέον υπερδύναμη και αυτό ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει. Δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε σε διάφορα σημεία του πλανήτη”… Την ίδια στιγμή αυτοί που έχουν ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, υπερεξοπλίζονται:
Χθες μόλις ανακοινώθηκε ότι μέχρι το 2020, θα έχουν συγκροτηθεί 40 νέες ταξιαρχίες στη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων του ρωσικού Στρατού.
θα γίνει κατ’αρχήν προσπάθεια οι άνδρες που απαιτούνται (περίπου 400.000 άνδρες) θα εξοικονομηθούν από αναδιαρθρώσεις, για να μην υπάρξει νέα αύξηση του αριθμού του προσωπικού (από τις 800.000 του Α.Σερντιουκόφ, θα φτάσουμε το 1.000.000) αλλά μάλλον θα χρειαστούνε άλλες 200.000 και θα φτάσουν συνολικά το 1.200.000 το 2020! Τα παραπάνω ανακοινώθηαν από τον αναπληρωτή υπουργό ΆμυναςΝικολάι Πάνκοφ.
Η συγκρότηση των 40 νέων ταξιαρχιών που θα προστεθούν στις 70 ήδη υπάρχουσες αποτελεί φιλόδοξο και δύσκολο εγχείρημα καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών ήδη ο Στρατός της Ρωσίας αντιμετωπίζει έλλειμμα προσωπικού. Ο Πάνκοφ αναφέρθηκε επίσης στις παραλαβές υλικού αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι το 2013 θα παραληφθούν 650 «οπλικά συστήματα και μέσα». Για το 2014 προγραμματίζεται η παραλαβή 750 κύριων οπλικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένων συστημάτων τακτικών βλημάτων Ιασκαντέρ (Αλέξανδρος) M, πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 9A53 Tορνέιντο-G και οχημάτων μάχης Ταϋφούν και Tιγκρ-M.
Τέλος, ανέφερε, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εξοπλίσει τις ταξιαρχίες των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων με τη νέα έκδοση των κατευθυνόμενων αντιαρματικών συστημάτων Kορνετ-E που έχουν ακτίνα δράσης 8 χλμ., αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Κοαλιτσίγια-SV (που είναι εξοπλισμένα με δύο σωλήνες πυροβόλου), φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Verba και συστήματα μελλοντικού στρατιώτη Ράτνικ. Σκοπός είναι η αύξηση της ισχύος πυρός αλλά και της επιχειρησιακής ετοιμότητας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Πραγματική εξοπλιστική κοσμογονία…

 Τμήμα ειδήσεων  defecnenet.gr