"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ (ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΙ) ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Συγκεκριμένα και οι δύο στην Νικήτη, ο ένας ο γνωστός (και 44ος) Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου (μαραθώνια κολύμβηση), και ο άλλος, τα “Σιθώνεια”, επίσης γνωστός και καθιερωμένος αγώνας ρήψεων του ΣΕΓΑΣ, στο Δημοτικό στάδιο Νικήτης.
Στα “Σιθώνεια” που θα γίνουν στις 11 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή από 16:00 έως 21:00 ώρες, θα διεξαχθούν τα αγνωνίσματα: Σφυροβολία ανδρών/γυναικών - Σφαιροβολία ανδρών/γυναικών - Δισκοβολία ανδρών/γυναικών. 
Θα συμμετάσχουν στη πλειοψηφία 'Ελληνες και Έλληνιδες αθλητές, Κύπριοι και Κύπριες με προτεραιότητα αυτών που επιδιώκουν την επίτευξη ορίου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2014. Ο κατάλογος των αθλητών έχει ήδη συγκροτηθεί. 2 από την Ευρώπη, 10 από την Κύπρο, 31 απο την Ελλάδα.
Παράλληλα, με τα παραπάνω κύρια αγωνίσματα, θα διεξαχθούν και άλλα μικροτέρων κατηγοριών.
Επίσης θα διεξαχθεί ο αγώνας 3.000 μ. Βάδην Α-Γ, στον οποίο ο εκτιμώμενος αριθμός αθλητών/ριών είναι 70-80.
Φέτος, για πρώτη φορά θα αναβιώση και το πανάρχαιο ελληνικό άθλημα της λιθοβολίας, για το οποίο έχουν κατασκευασθεί και τα πρώτα ελληνικά “λιθάρια” με αγνωνιστικές προδιαγραφές.
Στα φετινά Σιθώνεια, θα τιμηθούν:
Ο Χαλκιδικιώτης αθλητής μεγάλων αποστάσεων, Μαραθωνοδρόμος, Αντώνης Παπαδημητρίου
Ο Παγχαλκιδικός σύλλογος Θεσσαλονίκης «ο Αριστοτέλης» 
Και η ξενοδοχειακή επιχείρηση “Ακροτέλ”, για την στήριξή τους στην καθιέρωση των Σιθωνίων και την ανάπτυξη του στίβου στην Χαλκιδική.
Για την ιστορία, τα «Σιθώνεια» οργανώνονται για 13η συνεχή χρονιά.
Η παρουσίαση των Σιθωνείων 2014, θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιουλίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο “Ανθεμούς” στην Ελιά Νικήτης.

Ο 44ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ στις 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Οι κολυμβητές θα διανύσουν την γνωστή απόσταση των 26 χιλ. από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στην Νικήτη της Σιθωνίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσεως. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη, τα οποία διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που να πιστοποιείται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση την οποία θα προσκομίσουν απαραιτήτως, στους διοργανωτές του Αγώνος έως τις 10 Ιουλίου 2014. Ο αθλητής που δεν θα προσκομίση ιατρική βεβαίωση, δεν θα συμμετάσχη στον αγώνα.