ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ...

Για ακόμη χειρότερες μέρες
Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Ειλικρινά, και χωρίς πλάκα. 
Θέλουμε να μας πείτε με ποιον μοιάζει;

Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις εκλογές οι επιλογές των ψηφοφόρων ήταν παρόμοιες με αυτές των επιβατών του Νόρμαν Ατλάντικ: Φωτιά στο πλοίο, καρχαρίες στην θάλασσα. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αδυναμία στο να οδεύει προς ολοταχώς όταν δει παγόβουνα. Σε αυτή την περίοδο, το μεταπολιτευτικό κατεστημένο θα “πετύχει” νέα χαμηλά στο προνομιακό πεδίο δράσης του που λέγεται παρακμή. Τώρα αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες η κρίση που άρχισε πριν από πέντε χρόνια να καταλήξει σε μια εθνική τραγωδία. 
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:  Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ "ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ"
- Η ΝΔ δεν έχει δικαιολογίες. Κανείς δεν την κατηγορεί ότι δεν τα έκανε όλα τέλεια. Το πρόβλημα είναι ότι απλά διατήρησε το στάτους-κβο, χωρίς καν να κάνει μια σημαντική προσπάθεια για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Από τις πρώτες δηλώσεις του κ. Σαμαρά και στελεχών του κόμματος φαίνεται ότι η θέση τους είναι ότι η κοινωνία δεν συνειδητοποιεί το τεράστιο μέγεθος της προσφοράς τους. Αναμένουν μια «αριστερή παρένθεση», ή στηρίζονται στην «θεωρία του ώριμου φρούτου, που σημαίνει ότι όποτε και αν παραδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα είναι έτοιμη να επαναλάβει την αποτυχία της.  
- Σε δημοσκόπηση που εμφανίστηκε στο ΜΕΓΑ οι ψηφοφόροι πίστευαν ότι μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν πιο πιθανό να αυξήσει τους φόρους από ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται, ίσως, για ένα παγκόσμιο ιστορικό κατόρθωμα όπου ένα κόμμα υποτίθεται φιλελεύθερο και δεξιό δημιουργεί περισσότερο φόβο φορομπηξίας από ότι ένα κόμμα της άκρας αριστεράς.
- Η κα Ρεπούση μιλησε στα κανάλια χθες για την ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ που της κόστισε τις εκλογές. Να περιμένουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες τα ΜΜΕ θα κινηθούν στην γραμμή Ρεπούση αναλύοντας τις αιτίες της ήττας της ΝΔ. Μπορεί ο κ. Σαμαράς να ασχολήθηκε περιστασιακά και καταφανώς κυνικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, μπορεί η Χρυσή Αυγή να βγήκε τρίτο κόμμα χωρίς καν να υπάρχει στα ΜΜΕ, μπορεί η μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα να άρχισε με τον ΕΝΦΙΑ, μπορεί η ΝΔ να δαπάνησε τα πρώτα έσοδα του ΕΝΦΙΑ για ΕΦΑΠΑΞ και να συνέχισε με νομιμοποίηση παράνομων διορισμών, αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών και πολλές παρόμοιες μεταπολιτευτικές πολιτικές, αλλά η αφήγηση στα ΜΜΕ για την ήττα θα ακολουθεί πιστά τα λεγόμενα της κας Ρεπούση. Θα ακούμε συνεχώς για νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά πολιτική.
-  Δεν υπάρχουν καλά σενάρια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν οι Ευρωπαίοι έκαναν ακριβώς ότι ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα συνέχιζε με ακόμα πιο σταθερά βήματα την πορεία μετατροπής της σε μια πτωχή και πάντα εξαρτημένη επαρχία της Ευρώπης. Μισητή από τους βόρειους λαούς, παράγοντας ορδές ανειδίκευτων εργατών, διοικούμενη από μια κάστα διεφθαρμένων πολιτικών και κρατικοδίαιτων ολιγαρχών. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο.
- Την μεγαλύτερη ζημιά στην χώρα την έχουν κάνει οι συστημικοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί. Η μια μετά την άλλη η προβλέψεις τους καταρρίπτονται από την πραγματικότητα, καταφέρνουν να ενδυναμώνουν τις πιο ακραίες και λαϊκιστικές δυνάμεις, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση. Ας μην ξεχάσουμε ότι η χώρα χρεοκόπησε υπό την εποπτεία τους. Είναι διατεθειμένοι να πουν τα πάντα, εκτός από το κάναμε λάθος. Με τέτοια “ηγεσία” είναι παράξενο που η Ελλάδα υπάρχει ακόμα.
- Τώρα που οι πιο ακραίες εκδόσεις του κρατισμού και του λαϊκισμού φαίνεται ότι έχουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, είναι φυσικό κάποιοι από εμάς που πιστεύουν στην ελευθερία και το έθνος να αισθάνονται θλίψη και απογοήτευση. Ακόμα και αυτή την πιο σκοτεινή ώρα, καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν πεπρωμένα και αναπόφευκτα. Στην πολιτική τίποτε δεν κερδίζεται και τίποτε δεν χάνεται για πάντα. Η ιδέα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει και ότι ο πατριωτισμός και η ελευθερία έχουν ξεπεραστεί είναι το πιο μεγάλο ψέμα.