"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΙΑ, ΤΟ... ΒΑΣΙΛΟΥΔΙ ΔΕΚΑ!

Δελτίο Τύπου και τα συμπεράσματα δικά σας...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο
Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποδέχτηκε σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2015, στις 10 π.μ. στο Διοικητήριο, τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά τη συνάντηση με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δήλωσε:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο με τον οποίο μιλήσαμε για τα Εθνικά θέματα και τις μεγάλες προκλήσεις των ημερών μας. Με τον Παναγιώτατο, πέρα από τη θρησκεία, μας συνδέει η βαθιά αγάπη για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και είχαμε μια βαθιά εποικοδομητική συζήτηση για πολλά θέματα.
Εμείς οι Χριστιανοί τοποθετούμε πάνω από όλα τον Άνθρωπο. Είναι δεδομένος λοιπόν ο σεβασμός μας απέναντι σε όλους όσους έχουν διαφορετική θεώρηση στην Πατρίδα μας πάνω στα πνευματικά ζητήματα και το ρόλο της Εκκλησίας, και θα πορευτούμε εν ειρήνη με όλους τους συνανθρώπους μας, εν μέσω της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας μας.
Είναι όμως δεδομένη και η απαίτησή μας να σεβαστούν και οι άλλοι τη δική μας ανάγκη για αξιοπρέπεια και Εθνική Κυριαρχία. Ο Παναγιώτατος έχει δηλώσει πολλές φορές από τον άμβωνα ότι σε αξίες και ιδανικά δεν γίνονται εκπτώσεις. Εμείς ως Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε πραγματικότητα αυτή την υπόσχεση, μας δεσμεύουν εξάλλου οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.
Συμβαίνει η περίοδος πνευματικής άσκησης και εγκράτειας που είναι η Σαρακοστή, να συμπίπτει με τη δύσκολη περίοδο που η Ελλάδα μας αγωνίζεται για να σταθεί ξανά ηθικά και κοινωνικά στα πόδια της. Ελπίζουμε ότι το μήνυμα της Σαρακοστής θα προσδώσει πνευματική διαύγεια σε όλους μας για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βγούμε νικητές ως λαός και ως χώρα. Σʼ αυτόν τον αγώνα ευχής έργον είναι να σταθούν δίπλα στην Κυβέρνηση άπαντες». Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, δήλωσε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ως επισκέπτης σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπως το γνωρίζουμε εμείς, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είχα επικοινωνία με την Υφυπουργό. Ανταλλάξαμε πολύ χρήσιμες σκέψεις, απόψεις και εκτιμήσεις για την επικαιρότητα, για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Όταν η Εκκλησία και το Κράτος είναι συνεργάτες, κυρίως στον τομέα της προσφοράς προς τον λαό μας στα θέματα που αντιμετωπίζει, τότε τα αποτελέσματα είναι πραγματικά και ουσιαστικά και παράλληλα ο λαός αισθάνεται ικανοποιημένος από τη συνδρομή και επικοινωνία. Χαίρομαι που η Κυβέρνηση βρήκε λύση και έδωσε, έστω και με τη μορφή του Υφυπουργείου, ζωντάνια στην περιοχή μας, δίνοντας τη δυνατότητα της άμεσης επαφής και επικοινωνίας της Κυβέρνησης, μέσω της Υφυπουργού, για τα θέματα του ακριτικού ελληνισμού από τον Έβρο μέχρι και τις δυτικές περιοχές των πόλεων της Μακεδονίας. Ο λαός μας έχει ιδιαίτερα προβλήματα και απαιτήσεις στα οποία αναμένει το ενδιαφέρον της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Πιστεύω ότι με τη δύναμη του Θεού ο λαός μας θα τα έχει όλα. Η συζήτηση με την κυρία Υφυπουργό ήταν πολύ ευχάριστη, εποικοδομητική και στο πλαίσιο που απαιτούν οι περιστάσεις για την Πατρίδα και την Πίστη μας».

1ον. Ποιος μίλησε για αθεΐα απιστία και αθρησκεία εκεί στον Σύριζα;
2ον. Τι έχουμε στην Θεσσαλονίκη τελικά; Υφυπουργείο; Υπουργείο; Υπέρ-υπουργείο; 
3ον. Ποιος αποκαλούσε μέχρι πρότινος τον Άνθιμο κόπρο;
4ον. Η ΝΔ και η δεξιά, μάλλον έχει περισσοτέρους αθέους και από το... ΚΚΕ! Και,
5ον. Δεν ξέρουν ότι συνοδευτικό του ονόματος των Μητροπολιτών πάντα πριν (απλά Μητροπολίτες και τίποτα άλλο) μπαίνει το "κ."; 
Αυτά τα λίγα, για να ξέρουμε τι γράφουμε, και τι θα διαβάσει ο κόσμος;