ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΣΑΚΊΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΊΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ!.. Κάθε ένας από μας, αξίζει όσο 50 από αυτούς τους ναζο-πατατοκιοφτέδες Σβάιν. 
Η σημαία της Γερμανιας όπως
θα έπρεπε να είναι.


Αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα μας και την βρωμο-Γερμανία πλέον, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο ούτε όρια! Η χώρα μας εμπαίζεται λοιδορείται και χλευάζεται από σύσσωμο τον γερμανικό τύπο και τους (βρωμο)πολιτικούς της, χωρίς κανένας πατριώτης εδώ να εγείρεται, οι περισσότεροι δε, ακόμα χειρότερα, το βλέπουν ως μία κόντρα μεταξύ των δικών μας βρωμο-πολιτικών, της προδοτικής ΝΔ, του Πασόκ των σκανδάλων και των ληστών, των “ψευτονταήδων κομμουνιστών” του Σύριζα, και... των “Άλλων Δημοκρατικών Δυνάμεων”.

Όποιος κι αν είναι ο “Σύριζα” ή ο Βαρουφάκης, ή ο κάθε “βαρουφάκης”, το πράγμα έχει ξεφύγει παντός ελέγχου, και μέσω αυτών προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψη, η αξιοπρέπεια και η ηθική του κάθε απλού Έλληνα και τιμίου πολίτη, ο οποίος τους ψήφισε. Και δεν χαμπαριάζει από υψηλές πολιτικές, υψηλές διπλωματίες, και σαβουάρ-βιβρ του κώλου και της φάπας. Κάτω από δημοκρατικές, δημοκρατικότατες διαδικασίες, τους εξέλεξε να τον κυβερνήσουν. Όποια κι αν είναι η συμπεριφορά τους, μέχρι να κατηγορηθούν και αυτοί για εσχάτη προδοσία ή άλλο εγκληματικό ρόλο στο γένος, την πατρίδα, από τα υπεύθυνα αρμόδια όργανα για άλλες κακουργηματικές πράξεις, είναι δεκτή, τουλάχιστον από την διεθνή κοινότητα, πολύ περισσότερο από κράτη μέλη ή πολιτικούς της “ΕΕ”, της οποίας κι εμείς είμαστε ισότιμο μέλος, μάλιστα από τα πρώτα-πρώτα και τα πιο δυνατά! Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάς, και ως κράτος και ως πολιτισμός, ιστορία, ως έθνος, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από: 
1. Εσθονία (με πληθυσμό όσο η Θεσσαλονίκη και ανύπαρκτη εθνική ταυτότητα). Συνολική έκταση 45.000 km² . Πληθυσμός 1,3 εκατομμύρια. 
2. Ιρλανδία (με πληθυσμό ούτε δυο φορές της Μακεδονίας και εθνότητα αγγλοσαξονική). Συνολική έκταση 70.000 km². Πληθυσμός 4,5 εκατομμύρια. 
3. Λετονία (με πληθυσμό μικρότερο της Μακεδονίας και ανύπαρκτη εθνική ταυτότητα). Συνολική έκταση 65.000 km², Πληθυσμός 2,3 εκατομμύρια. 
4. Λιθουανία (με πληθυσμό μία φορά και κάτι, της Μακεδονίας, ανύπαρκτη εθνική ταυτότητα). Συνολική έκταση 65.000 km², Πληθυσμός 3,3 εκατομμύρια. 
5. Λουξεμβούργο (μικρότερο από την Χαλκιδική, και πληθυσμό όσο η Πάτρα! Ανύπαρκτη έννοια κράτους και έθνους. Ευρωπαϊκά λαμόγια ξεχασμένα από ΟΛΟΥΣ). Συνολική έκταση 2.586 km². Πληθυσμός 0,5 εκατομμύρια. 
6. Κύπρος (ελληνικός πληθυσμός όσο και η Πάτρα, ο υπόλοιπος κατοχικός τουρκικός). Συνολική έκταση 9.250 km². Πληθυσμός 0,8 εκατομμύρια. 
7. Μάλτα (έκταση μικρότερη από της Θάσου (380 τ.χ.), και πληθυσμός λεμβούχων Μαλτέζων όσο και η Πάτρα... Και όμως, προχθές ο Α/ΓΕΕΘΑ μας, δεξιώθηκε τον... Α/ΓΕΕΘΑ της Μάλτας! Έτσι έγραψαν και μας πληροφόρησαν τα γελοία ελληνικά ΜΜΕ, κι εμείς, σας λέμε, οτι πρόκειται για τόσο, μα για τόσο γελοία, και ανόητα πράγματα!). Συνολική έκταση 316 km². Πληθυσμός 0,4 εκατομμύρια. 
8. Κάτω Χώρες (έκταση μικρότερη της Μακεδονίας-Θράκης, πληθυσμός πανσπερμίας με πλειονότητα Μαμελούκων και αγρίων αποίκων. Κάθε καρυδιάς καρύδι. Η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα). Συνολική έκταση 41.526 km². Πληθυσμός 16,4 εκατομμύρια. 
9. Ουγγαρία, Συνολική έκταση 93.000 km², Πληθυσμός 10 εκατομμύρια. 
10. Πορτογαλία, (οι φτωχομπινέδες ζήτουλες της Ευρώπης, εθνότητα τρέχα γύρευε! Ούτε...πορτοκάλοι, ούτε Γάλλοι). Συνολική έκταση 92.072 km², Πληθυσμός 10,6 εκατομμύρια. 
11. Σλοβακία, (έκταση λίγο μεγαλύτερη της Μακεδονίας-Θράκης, εθνότητα η πλειονότης, 60% του πληθυσμού, Γύφτοι. Η Τσεχία γι' αυτό την εξοστράκισε!..). Συνολική έκταση 48.845 km², Πληθυσμός 5,4 εκατομμύρια. 
12. Σλοβενία (έκταση λίγο περισσότερο του μισού της Μακεδονίας και πληθυσμό λίγο περισσότερο της Θεσσαλονίκης. Εθνότητα άγνωστη, ανύπαρκτη). Συνολική έκταση 20.273 km², Πληθυσμός 2 εκατομμύρια.

13. Κροατία, (έκταση κατά τι μεγαλύτερη της Μακεδονίας-Θράκης. Εθνότητα άγνωστη, ανύπαρκτη).

Συνολική έκταση 56.594 km², Πληθυσμός 4.398.150 
14. Βέλγιο, (έκταση μικρότερη της Μακεδονίας, εθνότητα άγνωστη. Ούτε Γάλλοι, ούτε Αγγλοσάξονες. Τίποτα). Συνολική έκταση 30.528 km², Πληθυσμός 10,7 εκατομμύρια. 
15. Αυστρία, (έκταση λίγο μεγαλύτερη του μισού της Ελλάδος, εθνότητα Γερμάνιοι μιγάδες. Αυτοί έβγαλαν τον Χίτλερ). Συνολική έκταση 83.870 km². Πληθυσμό 8,3 εκατομμύρια

16. Βουλγαρία, (είναι φρίκη η παραπληροφόρηση στη χώρα μας από ελληνικές βρωμο-εφημερίδες, όταν αυτήν την στιγμή διαβάζουμε αυτολεξεί: "Ο μέσος μισθός στη Βουλγαρία είναι μόλις 400 ευρώ, ενώ η μέση σύνταξη 100 ευρώ". Η πραγματικότητα είναι, 400 λέβα μισθός (200 ευρώ), με δώδεκα ώρες μαύρη εργασία στον ιδωτικό τομέα και ανασφάλιστη, σύνταξη έως 180 λέβα, δηλαδή 90 ευρώ. Όλη η εμπορική κίνηση της νότιας Βουλγαρίας, γίνεται από ελληνικά, και με ελληνικά χρήματα. Η αγοραστική δύναμη των Βουλγάρων, δυστυχώς, ακόμα και μέσα στη Βουλγαρία, είναι ελάχιστη).Συνολική έκταση 111.910 km², Πληθυσμός 7,6 εκατομμύρια.

17. Δανία (από τις πιο ανήθικες χώρες του κόσμου, μόνον στα πορνοπεριοδικά της Δανίας θα δει αναγνώστης να γαμιούνται Δανέζες “κυρίες” σε πλήρη αποχαύνωση με γουρούνια. Έκταση λίγο μεγαλύτερη της Μακεδονίας, εθνότητα Σκανδιναβοί βάρβαροι). Συνολική έκταση 43.094 km², Πληθυσμός 5,5 εκατομμύρια

18. Τσεχική Δημοκρατία, (λίγο μεγαλύτερη του μισού της Ελλάδος, εθνότητα Σλαύοι). Συνολική έκταση 78.866 km², Πληθυσμός 10,5 εκατομμύρια 
Σύνολο 18 χωρών από τις 29 της “ΕΕ” δηλαδή, εκ των οποίων οι πλείστες φωνάζουν και πλήρη ανυπαρξία στην “Ένωση”! Αλλά μπορούν να φτύνουν, να χλευάζουν, και να λοιδορούν όμως -και αυτές- την μεγάλη Ελλάδα μαζί με τους συμμάχους τους Γερμανούς Ναζί. Ως και η γύφτικη Σλοβακία το έκανε πρόσφατα, παραδίδοντάς μαθήματα καλής συμπεριφοράς. Οι Σλοβάκοι Γύφτοι!  Χωρίς ίχνος ερυθριάσεως, τσίπας, ή αυτογνωσίας!


Η Ελλάς μέσω των Γερμανών νεο-Ναζί, διασύρεται διεθνώς και καμιά, μα καμιά έως τώρα, πατριωτική οργάνωση εδώ, στη χώρα που γεννήθηκαν τα πάντα, σοβαρή ακαδημαϊκών, στρατιωτικών, δικαστικών, να κάνει, κιχ!

Το μόνο που έχουμε σιχαθεί και διαβάζουμε, ακούμε καθημερινώς στον, επίσης πέρα για πέρα βρώμικο και ανθελληνικό, Ελληνικό Τύπο γραπτό και ηλεκτρονικό, ευθυγραμμισμένο πλήρως και αυτού με τους εχθρούς και δημίους της χώρας, είναι η συμπαράσταση στους Γερμανούς Ναζίδες της Μέρκελ, και του “πιο κακού σακάτη στον κόσμο” Σόϊμπλε, που τον αποκάλεσε δημόσια ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Ή, χαιρεκακίες κομματικών, κομματοσκύλων αντιπάλων κομμάτων, λες και αυτά που συμβαίνουν δεν είναι στη χώρα τους, στο σπίτι τους, αλλά σε κάποια μπανανία της μακρινής ζούγκλας του Αμαζονίου. 
Πέρα από τις οποιεσδήποτε ενέργειες εναντίον της Γερμανίας, εκτός πολιτικού σκηνικού και συμμαχίας-Ενώσεως. Δεν έχουμε δει καμία έως τώρα ελληνική, επίσης δυνατή ενέργεια που θα μπορούσε να τσούξει ή να ταράξει. Όπως προσφυγή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, διεθνή δικαστήρια, μηνύσεις κατά γερμανικών εντύπων και Τ/ΡΦ Σταθμών. Περιφρόνηση γερμανικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα (Γκαίτε, γλωσσο-φροντιστήρια κ.α. βαρβαρικά). Εμπορικές κυρώσεις, πολιτισμικές κυρώσεις. Ακόμα-ακόμα και ανθρωπιστικές. Την στιγμή μάλιστα, που, οι εδώ “προοδευτικές δυνάμεις” ανατριχιάζουν όταν εμείς αποκαλούμε “λαθρομετανάστες” τα κάθε είδους αποβράσματα που εισβάλουν στη χώρα μας, τηρούν σιγή ιχθύος όμως, ή προσαυξάνουν στις βρισιές και τα “χαστούκια”, τους εμπαιγμούς και το φτύσιμο των Γερμανών γενοκτόνων μακελάρηδων του Άουσβιτς και του Νταχάου. Ή όποιων άλλων Ευρωπαίων, δήθεν, “συμμάχων” μας. 
Υπό αυτάς τας συνθήκας, δεν έχει πλέον κανένα νόημα ή όφελος η παραμονή μας στην “ΕΕ”. Ούτε σε άλλον οποιονδήποτε συνασπισμό αυτού του βρωμο-είδους. Όσο κι αν το προσπαθούν κάποιοι, είμαστε η Ελλάδα, και όχι της πούτσας ο χαβάς, οποιουδήποτε Ευρωπαϊκού καθάρματος! Δεν είναι πολιτικό το θέμα, ούτε στρατηγικό. Αλλά πρωτίστως, δυνατό ηθικό. Διαλύεται αυτομάτως ο λαός που χάνει την ηθική και την αξιοπρέπειά του. Δεν είναι λόγος καν χρημάτων. Τα χρήματα είναι κάτι που γίνονται όπως και χαλιούνται.Γι αυτό και πρέπει πλέον, να αλλάξουμε τροπάριο σύμπαντες οι Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος. Να δείξουμε σε κάθε είδους κάθαρμα, ότι η προσβολή στον Βαρουφάκη, τον Τσίπρα, ή οποιονδήποτε άλλον “βαρουφάκη” και “τσίπρα”, είναι και δική μας υπόθεση, γι' αυτό θα έχουν να αντιμετωπίσουν, πέραν όλων των άλλων, και εμάς.


Σε λίγο οι παραλίες μας θα κατακλυστούν από αυτά τα αλκοολικά χασισοσκουπίδια. Τους Αγγλοσάξονες και τους Ούννους βαρβάρους. Οι Γερμανοί είναι οι πιο μπατιροτουρίστες από όλους τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, κατέληξε μεγάλη έρευνα πέρυσι. Ας τους υποδεχθούμε όπως τους αξίζει. Δηλαδή, με την πλήρη περιφρόνησή μας, την πλήρη απαξίωσή μας. Να τους δεχθούμε ως επισκέπτες και φιλοξενουμένους μας. Τον πλήρη αποτροπιασμό μας στις απαίσιες βαρβαρικές φάτσες τους! Τα βρωμο-χρήματά τους. Με τα οποία νομίζουν ότι μπορούν να μας εξαγοράσουν, αφού πρωτίστως, μας χέσουν πατόκορφα, οριζοντίως και καθέτως!

Καμιά εξυπηρέτηση και καμιά υποδοχή, κανένα “καλώς ήρθες” σ' αυτά τα μιάσματα. Τα βαρβαρικά σκυλιά, τα κατάλοιπα του Τζένγκις Χαν και του Αττίλα!

Ας μην αυταπατόμαστε, είναι οι ίδιοι αυτοί που δουλεύουν στα ΜΜΕ ή τις βρωμο-φυλλάδες τους. Με το ίδιο Ντι-εν-έι στο αίμα τους και το κορμί τους. Την ίδια ιδιοσυγκρασία. Και ο πιο καλός Γερμανός, έχει τον χαρακτήρα του Γκέμπελς και του Χίμλερ! Μας κατά ξευτέλισαν παντού, είναι οι ίδιοι που ψήφισαν την Μέρκελ τους και τον Σόιμπλέ τους, τους έδωσαν το πολιτικό δικαίωμα, την δύναμη να μας κατακρεουργήσουν.


Τα ξενοδοχεία μας, σε όποιο υπάρχει γερμανική φάτσα τουρίστα και χολεριασμένο ολινκλούσιβ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΉΣΕΙ ΠΟΤΈ, ΠΌΔΙ ΈΛΛΗΝΑ ΤΟΥΡΊΣΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ. Ακόμα και ελληνόφωνου. Κανένα από αυτά τα ξενοδοχεία να μην εξυπηρετηθεί από άλλες υπηρεσίες ιδιωτικές ή κρατικές. Να μπουν στην μαύρη λίστα των Ελλήνων πατριωτών ως δωσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες τους. Ούτως ή άλλως, πολλοί από αυτούς έχουν να λαβαίνουν χρωστούμενα από την “Τούι” ή άλλες τουριστικές βρομώ-εταιρίες γερμανικές, χρέη εκατομμυρίων ευρώ προηγουμένων ετών! Άλλοι δε, έχουν δώσει ήδη, γη και ύδωρ απ' το περασμένο καλοκαίρι, 7 ευρώ η διανυκτέρευση, τιμή ξεφτίλα το δίκλινο δωμάτιο ολινκλούσιβ. Ξεπούλημα και δουλεία δηλαδή, ραγιαδισμό και οσφυοκαμψία στις προσταγές της τεχνητής “χρεοκοπίας” και “μιζέριας” μας.


Καλούμε όλους, σ' όσους έμεινε κάτι από ελληνική συνείδηση υπερηφάνεια μέσα τους. Να “επαναστατήσουν” με το εαυτό τους, να το πάρουν προσωπικά, κάθε προσβολή σε Έλληνα εκλεγμένο πολιτικό ή Έλληνα της αλλοδαπής, είναι και ΔΙΚΉ μας προσβολή, δική μας υπόθεση. Να δείξουμε για άλλη μια φορά παντού, τι εστί και τι μπορεί να κάνει ο ΕΛΛΗΝΑΣ!


Και τελευταίο, για τις έριδες και τις ανοησίες μας -το έχουμε γράψει- αλλά δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε. Ο Μέμνων ο Ρόδιος, στον Γρανικό ποταμό που πολεμούσε στρατηγός μισθοφόρος στο πλευρό των Περσων εναντίον του Αλεξάνδρου, όταν άκουσε κάποιον από τους αξιωματικούς του να τον βρίζει χυδαία με ακατονόμαστες φράσεις, ξυπνώντας το ελληνικό αίμα μέσα του, του σβούρισε μια δυνατή στο σβέρκο και του είπε: Κάθαρμα, σε πληρώνω να τον πολεμάς. Όχι να τον βρίζεις!

Τους εκλέξαμε, κατά παράφραση του παραπάνω, αυτοί που τους εξέλεξαν, για να τους “βρίζουμε” εμείς. ΌΧΙ οι ξένοι!



=======================================================



Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από άκρως επίσημη πηγή:



1. Γαλλία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: Ιδρυτικό μέλος (1952). Πρωτεύουσα: Παρίσι. Συνολική έκταση: 550.000 km².Πληθυσμός: 64,3 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1985.


2. Γερμανία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: Ιδρυτικό μέλος (1952). Πρωτεύουσα: Βερολίνο. Συνολική έκταση: 356.854 km². Πληθυσμός: 82 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1985.


3. Ηνωμένο Βασίλειο

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1973. Πρωτεύουσα: Λονδίνο.Συνολική έκταση: 244.820 km². Πληθυσμός: 61,7 εκατομμύρια. Νόμισμα: λίρα στερλίνα (£). Χώρος Σένγκεν: Δεν είναι μέλος του Σένγκεν


4. Ισπανία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1986. Πρωτεύουσα: Μαδρίτη.Συνολική έκταση: 504.782 km²

Πληθυσμός: 45,8 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€)

Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1991. 
5. Ιταλία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: Ιδρυτικό μέλος (1952). Πρωτεύουσα: Ρώμη. Συνολική έκταση: 301.263 km². Πληθυσμός: 60 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1990.


7. Πολωνία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Βαρσοβία. Συνολική έκταση: 312.679 km². Πληθυσμός: 38,1 εκατομμύρια. Νόμισμα: ζλότυ (zł). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2007.


8. Ρουμανία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007. Πρωτεύουσα: Boυκουρέστι. Συνολική έκταση: 237.500 km². 
Πληθυσμός: 21,5 εκατομμύρια. Νόμισμα: ρουμανικό λέι. Χώρος Σένγκεν: Δεν είναι μέλος του Σένγκεν


9. Σουηδία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1995. Πρωτεύουσα: Στοκχόλμη. Συνολική έκταση: 449.964 km²

Πληθυσμός: 9,2 εκατομμύρια. Νόμισμα: κορόνα (kr). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1996


10. Ελλάδα

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1981. Πρωτεύουσα: Αθήνα. Συνολική έκταση: 131.957 km². Πληθυσμός: 11,2 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 2001 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1992


11. Φινλανδία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1995. Πρωτεύουσα: Ελσίνκι. Συνολική έκταση: 338.000 km². Πληθυσμός: 5,3 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1996


=============================================



 12. Εσθονία. Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Τάλιν. Συνολική έκταση: 45.000 km²

Πληθυσμός: 1,3 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 2011 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2007.


13. Ιρλανδία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1973. Πρωτεύουσα: Δουβλίνο. Συνολική έκταση: 70.000 km². Πληθυσμός: 4,5 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Δεν είναι μέλος του Σένγκεν.


14. Λεττονία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Ρίγα. Συνολική έκταση: 65.000 km². Πληθυσμός: 2,3 εκατομμύρια. Νόμισμα: λατs (Ls).

Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2007.  
15. Λιθουανία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Βίλνιους. Συνολική έκταση: 65.000 km². Πληθυσμός: 3,3 εκατομμύρια. Νόμισμα: λίτας (Lt). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2007


16. Λουξεμβούργο

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: Ιδρυτικό μέλος (1952). Πρωτεύουσα: Λουξεμβούργο. Συνολική έκταση: 2.586 km². Πληθυσμός: 0,5 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1985.


17. Κύπρος

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Λευκωσία. Συνολική έκταση: 9.250 km². Πληθυσμός: 0,8 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 2008 (€.
Χώρος Σένγκεν: Δεν είναι μέλος του Σένγκεν


18. Μάλτα

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Βαλέττα. Συνολική έκταση: 316 km². Πληθυσμός: 0,4 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 2008 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2007.


19. Κάτω Χώρες

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: Ιδρυτικό μέλος (1952). Πρωτεύουσα: Άμστερνταμ. Συνολική έκταση: 41.526 km². Πληθυσμός: 16,4 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€.
Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1985.


20. Ουγγαρία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Βουδαπέστη. Συνολική έκταση: 93.000 km². Πληθυσμός: 10 εκατομμύρια. Νόμισμα: φιορίνι (Ft). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σέγκεν από το 2007


21. Πορτογαλία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1986. Πρωτεύουσα: Λισαβόνα. Συνολική έκταση: 92.072 km². Πληθυσμός: 10,6 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1991.


22. Σλοβακία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα. Συνολική έκταση: 48.845 km². Πληθυσμός: 5,4 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 2009 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2007.


23. Σλοβενία. Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Λιουμπλιάνα. Συνολική έκταση: 20.273 km². Πληθυσμός: 2 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 2007 (€)

Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2007.


24. Κροατία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2013. Πρωτεύουσα: Zάγκρεμπ. Συνολική έκταση: 56.594 km². Πληθυσμός: 4.398.150. Νόμισμα: κούνα. Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 2015


25. Βέλγιο

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: Ιδρυτικό μέλος (1952). Πρωτεύουσα: Βρυξέλλες. Συνολική έκταση: 30.528 km². Πληθυσμός: 10,7 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€)

Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1985


26. Αυστρία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1995. Πρωτεύουσα: Βιέννη. Συνολική έκταση: 83.870 km². Πληθυσμός: 8,3 εκατομμύρια. Νόμισμα: Μέλος της ευρωζώνης από το 1999 (€). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 1995


27. Βουλγαρία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007. Πρωτεύουσα: Σόφια. Συνολική έκταση: 111.910 km²

Πληθυσμός: 7,6 εκατομμύρια. Νόμισμα: Λεβ (лв). Χώρος Σένγκεν: Δεν είναι μέλος του Σένγκεν


28. Δανία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 1973. Πρωτεύουσα: Κοπεγχάγη. Συνολική έκταση: 43.094 km². Πληθυσμός: 5,5 εκατομμύρια. Νόμισμα: δανική κορóνα (kr.). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν το 1996.


29. Τσεχική Δημοκρατία

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004. Πρωτεύουσα: Πράγα. Συνολική έκταση: 78.866 km². Πληθυσμός: 10,5 εκατομμύρια. Νόμισμα: τσεχική κορόνα (Kč). Χώρος Σένγκεν: Μέλος του Χώρος Σένγκεν από το 200.7
Και επειδή πολύς λόγος γίνεται στην ΕΕ για "καταναλωτές" και άλλα εμπορικά φαιδρά, οι Έλληνες καταναλώνουν και ξοδεύουν, όσο όλες οι χώρες (με κόκκινο) μαζί! Το ελληνικό τραπέζι και το πιο φτωχικό, αξίζει όσο τα τραπέζια όλων αυτών των Ευρωλιγούρηδων



============================================


Χαλκιδική. Έκταση 2.918 τ.χ.

Θάσος. Έκταση 380 τ.χ.

Μακεδονία. Έκταση 34.000 τ.χ., Πληθυσμός 2.408.000

Θράκη. Έκταση 8.500 τ.χ.