"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΠΟΝΑΕΙ; ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ... ΡΩΣΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ (ΝΤΕΜΕΚ), ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ;

Μύλερ: Γιατί μας αφήσατε και πλησιάσαμε 
τόσο  κοντά, χωρίς να ρίξετε ούτε σφαίρα;
Δετοράκης: Ήθελα να πετύχω τον απόλυτο αι-
φνιδιασμό, και τον πέτυχα...
 Μύλλερ: Συγχαρητήρια, είσαστε πραγματικά 
άξιοι θαυμασμού...
(σ.σ.: Γιορτή των Οχυρών, της Γραμμής 
Μεταξά, προχθές)


Βάζω παρακάτω το άρθρο του Γ. Δελάστικ από το Έθνος χωρίς να θεωρηθώ λογοκλόπος, όχι γιατί άλλαξα αιφνιδίως πολιτικές θέσεις, αλλά γιατί με βρίσκει απολύτως σύμφωνο στα όσα γράφει. Επαυξάνοντας πολύ παραπάνω, από τα όσα θα έγραφα εγώ. Ουδέποτε η ναζιστική Γερμανία με την Φράου Σβάιν (το πρώην κουμμούνι του Χόνεκερ), δεν ήταν τόσο εμετικά αντιπαθητική στους Έλληνες και την Ελλάδα, χωρίς να εξαιρούνται οι άλλοι χαρτογιακάδες, γαλλο-εγγλέζοι μυξιάρηδες και μικρότεροι γύφτοι των 29 της μπανανίας που λέγεται "ΕΕ"!
Αρνείται η Γερμανία να δώσει... βίζα για Ρωσία στον Τσίπρα!

Στη Μόσχα θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είναι ο έβδομος Ελληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα. Μάλιστα οι τρεις πρώτοι, ο δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Οκτώβριο του 1979, ο κεντροαριστερός Ανδρέας Παπανδρέου τον Φεβρουάριο του 1985 και ο ακραίος νεοφιλελεύθερος δεξιός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 1991 είχαν προλάβει να επισκεφθούν τη Μόσχα όταν υπήρχε ακόμη η Σοβιετική Ενωση. Ο Κώστας Σημίτης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη τον Ιούλιο του 2001. Οσο για τον Κώστα Καραμανλή, αυτός έσπασε κάθε ρεκόρ.

Στα πεντέμισι χρόνια που κυβέρνησε την Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Ρωσία ως πρωθυπουργός τρεις φορές - τον Δεκέμβριο του 2004, τον Δεκέμβριο του 2007 και τον Απρίλιο του 2008. Και τις τρεις φορές συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ακόμη και ο ακραίος φιλοαμερικανός Γιώργος Παπανδρέου, στα δύο μόλις χρόνια της πρωθυπουργίας του, πρόλαβε να δει τον Πούτιν, ο οποίος τότε ήταν πρωθυπουργός και όχι πρόεδρος της Ρωσίας. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς από τους Ελληνες πρωθυπουργούς των τελευταίων... σαράντα (!) χρόνων δεν πήγε στη Μόσχα.

Και τις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις των Ελλήνων πρωθυπουργών στη Ρωσία, ουδέποτε καμία μεγάλη δύναμη της Δύσης είχε εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός. Αγνοούμε τι είχαν κάνει παρασκηνιακά οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί ή άλλοι Ευρωπαίοι, αλλά δημοσίως κανένας τους δεν είχε τολμήσει να διακηρύξει την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση επίσκεψης Ελληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία. Σήμερα όμως οι Γερμανοί θεωρούν τη χώρα μας τόσο άθλιο προτεκτοράτο τους που με επικεφαλής τους κατάπτυστους σοσιαλδημοκράτες έσπευσαν να απευθύνουν προειδοποιήσεις... καλής συμπεριφοράς -βάσει των γερμανικών απόψεων, φυσικά- στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υπέμνησε στον Τσίπρα ότι θα ήταν "απαράδεκτο", αν υπολογίζοντας σε ρωσική βοήθεια "θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τη Ρωσία" σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Χάνοφερσε Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ". Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο επίσης σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξη που έδωσε αυτός στη "Ράινισε Ποστ", σε άλλη γερμανική εφημερίδα. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με τη σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας" δήλωσε ο Γκάμπριελ. "Οποιος θέλει ευρωπαϊκή βοήθεια, πρέπει η πυξίδα του να δείχνει προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα", δήλωσε στη "Χάνοφερσε Αλγκεμάινε" ο δεξιός Γκίντερ Κρίχμπαουμ.

Ολόκληρη τη μεγάλου σχήματος τρίτη σελίδα της είχε αφιερώσει στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" στο προχτεσινό, πασχαλιάτικο φύλλο της. Προβοκατόρικος φυσικά ο τίτλος της σελίδας: "Στρέφεται τώρα η Αθήνα προς τη Μόσχα;" απορούσε δήθεν. "Ο Αλ. Τσίπρας πετάει αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία. Αναζητεί συμμαχία με τον Πούτιν; Πολλά μιλούν υπέρ αυτής. Αλλά μόνο από πρώτη ματιά" καθησύχαζε με τον υπότιτλο τους αναγνώστες της. Το άρθρο πάντως άρχιζε... δρακουλιάρικα! "Η επίσκεψη του Τσίπρα θα συνοδεύεται από φόβους...

Κατά το τρομακτικό σενάριο, ο Τσίπρας θα μπορούσε έναντι μιας επιταγής δισεκατομμυρίων από τον Πούτιν να αποστρέψει το πρόσωπό του από την ΕΕ και να επιδιώξει μια συμμαχία με τη Ρωσία" γράφει μεταξύ πολλών άλλων η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε". Από το προσκλητήριο των φιλογερμανικών δυνάμεων κατά της επίσκεψης Τσίπρα στη Ρωσία, δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου. "Ο Τσίπρας δεν θα βρει τη σωτηρία στη Μόσχα" ήταν ο τίτλος χθεσινού άρθρου της φιλογερμανικής βρετανικής εφημερίδας. "Ναι, η Αθήνα έχει βέτο επί της ανανέωσης των κυρώσεων (σ.σ.: κατά της Ρωσίας). Λαμβάνει όμως επίσης πόρους της ΕΕ. Από αυτή την προοπτική, μια εντελώς αντιπαραθετική στάση θα είχε ανεπιθύμητα οικονομικά αποτελέσματα. Νομίζετε πραγματικά ότι η ΕΕ θα συνέχιζε να πληρώνει επιδοτήσεις στην Ελλάδα, αν η Αθήνα επρόκειτο να βγει από την Ευρωζώνη και να αναπτύξει δεσμούς με τη Ρωσία;" γράφει τρομολαγνικά και απύθμενα ηλίθια ο Μινχάου, ο κορυφαίος ίσως αρθρογράφος της εφημερίδας!

Με το ίδιο απύθμενο θράσος, ο γερμανικής καταγωγής αρθρογράφος καθορίζει και το... περιεχόμενο της συνομιλίας Πούτιν - Τσίπρα! "Τι θα έπρεπε να συζητήσουν ο Τσίπρας με τον Πούτιν; Η συμβουλή μου θα ήταν να ασχοληθούν με τον καιρό και τα σπορ και κατόπιν ο Τσίπρας να γυρίσει γρήγορα πίσω και να χαράξει μια οικονομική συνεκτική στρατηγική που να μη βασίζεται στη Ρωσία" γράφει. Στις διαταγές σας!