"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ... ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

Αυτή είναι η ειδηση των ημερών:
"Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου για το τοπικό πρωτάθλημα της Χαλκιδικής.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης μεταξύ του Διγενή Λακώματος και της Ορμύλιας, ο οπαδός των γηπεδούχων Γιάννης Κοτοτσός έχασε την ζωή του.
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε μια λακκούβα με νερό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πνιγμό".

Κι αυτή είναι η είδηση πριν 4-5 χρόνια:

"Αυτοκίνητο διερχόμενο, μετά την γέφυρα της Πανίκοβης στον Εθνικό δρόμο "Γαλάτιστα-Θεσσαλονίκη", ακριβώς στην τυφλή στροφή που κάποιος εγκληματίας ιδιώτης κατά παράβαση όλων των κανόνων οδοποιίας και οδικής κυκλοφορίας, συνέδεσε με έναν μικρό δρόμο 5-6 μέτρων στο πρανές το σπίτι του που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, στο μικρό χαντάκι του δρόμου, όπου τα νερά του πρανούς δημιουργούν κάθε που βρέχει μία λιμνούλα 4-5 τετραγωνικών μέτρων, ο οδηγός του διερχομένου αυτοκινήτου ανακαλύπτει έναν μοτοσυκλετιστή, ο οποίος στα νερά του έχει φύγει η μηχανή, και έχει πέσει μπρούμητα μέσα στη λιμνούλα. Τον ανασύρει, τη στιγμή που η κάσκα του έχει γεμίσει με νερά...".
Όχι, η μικρή λίμνη στο χαντάκι συνεχίζεται, και κανένας, απολύτως, από καμιά υπηρεσία, εκεί στη βρωμο-Περιφέρεια ή αλλού, δεν ενδιαφέρεται να κλείση τη δίοδο στο δρόμο του πρανούς, να καθίσει τον παραβάτη στο σκαμνί, και να δώσει διέξοδο στα νερά που λιμνάζουν!.. 
Για να μην πνιγεί ένας άλλος άτυχος οδηγός ή επιβάτης, σε μια κουταλιά νερό!
Κατά τα άλλα... Ο Έλληνας οδηγός, ο τέτοιος, ο πείξιος, ο δείξιος!..