ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΊ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΌΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΊΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΎΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΌΡΩΝ, ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Αλλιώς, αυτό που σήμερα κατ' επίφαση ονομάζεται "Δικαιοσύνη" στην Ελλάδα, το έχασε το παιχνίδι, ζούμε την εποχή του "Γιάννη Αγιάννη" και των "Αθλίων", η Επανάσταση είναι προ των πυλών, και τότε, μακάρι να βγούμε ψεύτες, ο... σώζων εαυτόν σωθήτω!
Όλες οι ηθικές και έννομες έννοιες στην Ελλάδα έχουν ξευτελιστεί, το κράτος πλέει στην πλήρη παρανομία το ίδιο, και είναι το λιγότερο, σχήμα οξύμωρο, να ζητάει από τους "πολίτες" του -ποιους πολίτες δηλαδή, τους ραγιάδες του- ευταξία σύνεση και νομιμότητα.
Να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, και να καθίσει στο σκαμνί, να λογοδοτήσει αυτός ο γελοίος, που απλά, παριστάνει τον υπουργό! Αλλιώς, η Δικαιοσύνη είναι άμεσα συνυπεύθυνη, ο στρατός (για τη φύλαξη των συνόρων - ο υπεύθυνος Στρατηγός να περάσει στρατοδικείο με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς, και οι δυο ορκίστηκαν στο Σύνταγμα και τους Ελληνικούς νόμους όταν έπαιρναν τα “ξιφάκια” τους, και όχι στον εκάστοτε καραγκιοζοπαίχτη Πρωθυπουργό), με τραγικές συνέπειες για την λειτουργία της συνέχεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, παρακάτω άρθρο σημερινό της Καθημερινής (Αμεση ανάλυση: Το υψηλό κόστος της κυβερνητικής αδράνειας στην Ειδομένη) και δύο σχόλια αναγνωστών της που δημοσίευσε, από μερικές δεκάδες άλλα που πήρε, και δεν δημοσίευσε!..

 -*****-

Αμεση ανάλυση: Το υψηλό κόστος της κυβερνητικής αδράνειας στην Ειδομένη
Σταύρος Τζίμας 9/12/2015 12:53

Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη άνοιξε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι της Τετάρτης, με την αναίμακτη επέμβαση από νωρίς το πρωί της αστυνομίας και την απομάκρυνση των οικονομικών μεταναστών που την είχαν αποκλείσει με αίτημα να τους επιτραπεί η διέλευση στην ΠΓΔΜ.
Τώρα καλούνται οι αρμόδιες αρχές, να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί έπρεπε να περάσουν είκοσι μέρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των τρένων και η ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων, παραμονές μάλιστα των χριστουγεννιάτικων εορτών οπότε οι ανάγκες της αγοράς εμφανίζονται αυξημένες.

Ήταν στις 19 Νοεμβρίου όταν εξαγριωμένοι Ιρανοί, Μαροκινοί, Πακιστανοι, κ.α. οικονομικοί μετανάστες, στους οποίους οι αρχές της πΓΔΜ δεν επέτρεπαν την είσοδο στην επικράτεια τους για να συνεχίσουν από εκεί στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, κατέλαβαν την σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα της ουδέτερης ζώνης και εγκαταστάθηκαν εκεί, αποκλείοντας την κίνηση αμαξοστοιχιών προς και από την Ειδομένη. Αίτημά τους ήταν να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τους πολιτικούς πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν, που συνέχιζαν απρόσκοπτα την διαδρομή.

Είχαν εγκαταστήσει μάλιστα μικρές σκηνές και παραπήγματα πάνω στην σιδηροδρομική γραμμή όπου κοιμούνταν ενώ ξήλωναν και ξύλινους στρωτήρες που σταθεροποιούν τις ράγες, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως καυσόξυλα για να ζεσταθούν.
Από την ημέρα εκείνη, η Ελλάδα αποκόπηκε σιδηροδρομικώς από την Κεντρική Ευρώπη. Φορτία που διακινούνταν μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αλλά και αυτού του Πειραιά με προορισμό τις χώρες της βαλκανικής και της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, καθηλώθηκαν.
Το ίδιο και εμπορεύματα προερχόμενα από την Ευρώπη με προορισμό την ελληνική αγορά ή για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Μαύρης Θάλασσας, εκατοντάδες βαγόνια, πολλά με ευπαθή προϊόντα, καθηλώθηκαν στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Γευγελή, τα Σκόπια, το Βελιγράδι, περιμένοντας να απελευθερωθεί η γραμμή στην Ειδομένη για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Καθώς περνούσαν οι μέρες ο αντίκτυπος στην αγορά άρχισε να γίνεται αισθητός. Το πλήγμα στην οικονομία μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο μεγάλο. Παραγγελίες στο εξωτερικό ακυρώνονταν, ρήτρες εις βάρος ελληνικών επιχειρήσεων ενεργοποιούνταν, η αξιοπιστία των ελληνικών εξαγωγών πριονιζόταν στο εξωτερικό, το κόστος μεταφοράς μέσω Βουλγαρίας ανέβαζε στα ύψη τις τιμές, ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος καθοντ5αν σε “αναμμένα κάρβουνα”..
Και ενώ η αγωνία αυξανόταν, και οι φωνές στον κόσμο των επιχειρήσεων πλήθαιναν και ακούγονταν όλο και πιο δυνατές, η κυβέρνηση απέφευγε να κάνει αυτό που έκανε σήμερα το πρωϊ, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, δηλαδή, μια επιχείρηση αναίμακτης απομάκρυνσης των “καταληψιών” μεταναστών και την απελευθέρωση της γραμμής.
Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι εν όψει εορτών, καθώς υπήρχε κίνδυνος να τιναχθούν στον αέρα ολόκληρες αλυσίδες καταστημάτων και επιχειρήσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που ενώ είχε προγραμματίσει να βγάλει αύριο Πέμπτη σε εντυπωσιακές προσφορές μαι γκάμα προϊόντων αυτά παρέμεναν μέχρι σήμερα σε βαγόνια στην Γευγελή.
Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα η “ευαισθησία” με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπιζε το θέμα της κατάληψης της γραμμής, υποχώρησε υπό την πίεση της κατακραυγής της αγοράς και πρωΊ-πρωϊ σήμερα τα ΜΑΤ με μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση και χωρίς να ανοίξει μύτη “απελευθέρωσαν” την διάβαση στην Ειδομένη. Καλού κακού και προκειμένου να μην “αμαυρωθεί” διεθνώς η εικόνα της χώρας σε περίπτωση επεισοδίων, η αστυνομία, κατόπιν άνωθεν εντολής π[προφανώς, απομάκρυνε από την Ειδομένη πρώτα τους δημοσιογράφους. Ο κ. Μουζάλας το πρωί στο ΣΚΑ.Ι πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής απαντώντας στο γιατί έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες και να προκληθεί τόση ζημιά στην οικονομία, για να επέμβει το κράτος.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ
  • Μα είναι δυνατόν ο καταληψίας που έγινε Πρωθυπουργός να εμποδίσει τους συναδέφους του καταληψίες; Αφου βγάλατε καταληψία τι φωνάζετε για καταλήψεις;
  • Τα πιθήκια της κυβέρνησης έβλεπαν τα τρένα ακινητοποιημένα ,τους επιχειρηματίες να καταστρέφονται , τον ΟΣΕ να καταστρέφεται , την Ελλάδα να γελοιοποιείται και σφυρίζουν αδιάφορα.!!!