ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ, ΑΠΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Όσο για την κωμόπολη των Βασιλικών, δεν το συζητάμε, αυτή θα ζήσει ότι έζησε η περιοχή της Ειδομένης κι ακόμα χειρότερα!
Οι αδειοκέφαλοι, χωρίς ίχνος μυαλό στα καυκάλια τους, κυβερνώντες και μη, απέκοψαν καλοκαιριάτικα την τουριστική βόρειο Χαλκιδική με τα εκατοντάδες ξενοδοχεία και τον Άθω, από την Θεσσαλωννίκη!
Ήταν μια θέση και ένας έρωτας του αηδιαστικού Σκοπιανοβούλγαρου δημάρχου με το σκουλαρίκι, ο οποίος καπέλωσε όλη την Ανατολική περιοχή της Πόλεως, και εγκατέστησε τους “μεταφερόμενους” της Ειδομένης, πάνω σε μία διασταύρωση μισής λωρίδας δρόμου, στον πάλαι ποτέ εθνικό οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Πολύγυρου, στροφή δεξιά για Περιστερά-Λιβάδι!
Ο Δήμαρχος Θέρμης, θα πρέπει να ξανασκεφθεί πολύ καλά, τι άφησε να γίνει στην περιοχή του, σε λίγες μέρες, ή το πολύ σε δυο βδομάδες, όταν θα το καταλάβει σίγουρα, θα είναι αδύνατο να τραβάει τα μαλλιά του, ακόμα κι αν τα έχει.
Πριν από μία 5ετία, ξεκίνησε να γίνεται ένα οδικό έργο πόλεως στην ουσία, της Θεσσαλονίκης, αφού είναι το νέο ρυμοτομικό της εδώ και πολλά χρόνια, από Κόμβο Περιφερειακής Οδού Θέρμης προς Πολύγυρο, μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων, προς τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης, ανατολικά, τα οποία είναι ο κόμβος της Αγίας Αναστασίας.
Από αυτό το έργο παραδόθηκαν σε πέντε (5) χρόνια -ναι, μην γελάτε, σε 5 χρόνια- μόνον 2 χιλιόμετρα(!). Από έναν άχρηστο και πέρα για πέρα ανίκανο εργολάβο που τρώει τις “αναθεωρήσεις”, με την ανοχή και στήριξη, πως θα μπορούσε να ήταν εξ' άλλου και αλλιώς, της “ΠΚΜ”! Της δεύτερης Περιφέρειας της Ελλάδος, αλλά και της πιο άχρηστης και ανίκανης,  της πιο ανύπαρκτης! Με ένα παιδαρέλι Περιφερειάρχη τζόβενο, το οποίο απλά το παίζει πολιτικό αυτοκόλλητο, πότε εκτός, και πότε εντός της ΝΔ!
Όλα τα υπόλοιπα δεκάξι (16) χιλιόμετρα του έργου, της οδού υπό κατασκευήν, γαία πυρί μιχθήτω!
Αν μάλιστα, στο σημείο που στοίβαξαν όπως τις μπάλες από άχυρο μέσα στα ποντίκια των αποθηκών των Βασιλικών τους λαθρομετανάστες, το έκαναν πριν από δύο χρόνια, θα έβαζαν και κάτι τεμπέληδες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μαζί τους, οι οποίοι έφαγαν δυόμιση ολόκληρα (2,5) χρόνια(!), μέσα σε κάτι λαγούμια κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων, των αυτοκινήτων ημών, που ζήσαμε μια τέτοια ψυχική οδύνη μέρα-νύχτα, την ίδια που θα ζήσουμε πολύ χειρότερα τώρα, απ΄ ότι φαίνεται, με τους λαθρομετανάστες.
Σ' αυτή την διασταύρωση προς Σουρωτή, ΣΗΜΕΙΏΣΤΕ ΤΟ, θα σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι, ή οδηγοί, ή αθώοι, ή λαθρομετανάστες.
Και οι αστυνομικοί που το παίζουν εκεί “μητέρες-τερέζες” και φουσκωτοί στους “λαθρώ”, δεν θα μπορέσουν να κάνουν, απολύτως, ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
(σ.σ.: Οι αστυνομικοί εξαφανίστηκαν εντελώς, και άφησαν κάτι κόκκινους κώνους πάνω στην μισή λουρίδα δρόμου, εθνικού παρακαλώ, να προσέχουν οι οδηγοί, μη σκοτώσουν κανέναν απ' αυτούς, τους λαθρομετανάστες, που ίσως να θέλει και να αυτοκτονήσει)
Το πράγμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, και πρέπει κάποιοι απ' αυτούς τους αδειοκέφαλους δικτάτορες και δυνάστες, έστω, την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσουν άρδην τις απόψεις τους για την εγκατάσταση των λαθρώ στις εγκαταλελειμμένες αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, που είχαν να ανοίξουν χρόνια και είναι γεμάτες ποντίκια και φίδια! Πριν, πολύ σύντομα, η τοπική κοινωνία εκεί που δεν χαμπαριάζει από τέτοια, κηρύξει πραγματική επανάσταση, χωρίς ίχνος υπερβολής και τρομοκρατίας, γιατί ξέρουμε τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους, Βασιλικιώτες και γύρω, αμέσως μετά ανατολικότερα, οι Γαλατσάνοι (Γαλάτιστα) της Χαλκιδικής που θίγονται άμεσα από της εγκατάσταση! 
Από αυτόν τον δρόμο, την μισή λουρίδα, τροφοδοτείται η λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης με κηπευτικά Βασιλικών καθημερινώς, και από τις 3:30 το πρωί, περνούν τα μισά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής προς Θεσσαλονίκη, πέρα από τον μεγάλο όγκο των μεταφορών, διεθνών μεταφορών από Βουλγαρία και Τουρκία υπέρ βαρέων οχημάτων-αυτοκινήτων, που παρακάμπτουν τον παλιό διεθνή στον κόμβο της Νέας Απολλωνίας -εκείνον τον ψοφόδρομο των πέντε χιλιομέτρων ευθύνη νομαρχίας Θεσσαλονίκης- όταν οδηγούνται προς αεροδρόμιο, και ανατολικά της πόλεως της Θεσσαλονίκης.
Φυσικά, όλα αυτά είναι ψιλά φωνήεντα, τόσο για το πιο άχρηστο περιφερειάρχη της Ελλάδος (ΠΚΜ), όσο και για τους σχιζοφρενείς δημάρχους, όποιοι κι αν είναι αυτοί που συνέλαβαν αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο, να βρωμίσουν και να μολύνουν την Ελλάδα απανταχού με τους λαθρώ, για να μπορέσουμε, επιτέλους, εμείς οι κάφροι του Ελλαδιστάν με την φούρκα στο σβέρκο, να νοιώσουμε “φιλεύσπλαχνοι αλληλέγγυοι και πολυέλαιοι” για όλα αυτά τα αδέσποτα και τα ορφανά... τους Ραν-ταν-πλαν της Ανατολίας και Ελλάδος, της μέρας και της νύχτας!
Είναι σατανική η σύλληψη πλέον αυτών που επεξεργάζονται, πως και τινί τρόπω θα διαλύσουν την Ελληνική κοινωνία, θα διαλύσουν τον ιστό της, το Ντι-εν-εϊ της, προκειμένου κάποιοι χλαπατσιάρηδες τσιπροκαμένοι και υπόλοιπη τσοκαρία της πολιτικής, να κάνουν το κομμάτι τους, το νταηλίκι τους, και το νταβατζιλίκι τους.
Δεν τους παρεξηγούμε, γιατί απλούστατα, πέραν από την “Χαβούζα της Αττικής” για όλους αυτούς η υπόλοιπη Ελλάς, είναι ένας γήινος και άγνωστος, ανεξερεύνητος κόσμος!
Ο εργολάβος, αυτός που υπάρχει έστω, όπως είπαμε και στην αρχή, είτε με το καλό είτε με το στανιό, θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει τις εργασίες εκεί, στις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ των Βασιλικών, για να τελειώσει το έργο της διαπλατύνσεως και ανακατασκευής του δρόμου, το οποίο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια!
Μέχρι πρότινος, ήταν εκείνοι οι άθλιοι αρχαιολόγοι οι οποίοι το μπλοκάριζαν στο ίδιο σημείο. Αν τώρα, καπάκι τον “μπλοκάρουν” ξανά και πάλι οι μαυριδεροί των σιχαμένων “ΜΚΟ”, μήπως μπορεί κάποιος κουφιοκέφαλος, εκεί στο γκουβέρνο ή και αλλού, να μας πει πότε θα τελειώσει αυτό το γαμημένο έργο, το οποίο αντί να συντομεύσει την πορεία προς Θεσσαλονίκη από ανατολικά των αυτοκινήτων, την επιβράδυνε κατά ένα τέταρτο, με μόνιμα εργοταξιακά νούμερα ταχύτητος ΚΟΚ (30 και 50 χιλ.), εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια;
Η κυβέρνηση (αλήθεια, ποια κυβέρνηση;), διάβασα σήμερα ότι θορυβήθηκε με τους “Παραιτηθείτε”. Το νέο κίνημα των “Παραιτηθείτε”!
Μέσα στο καλοκαίρι, και εφόσον δεν καταρρεύσει αυτό το σάπιο πολιτικό μόρφωμα της Χούντας της Αριστεράς, με μαθηματική ακρίβεια, ούτε θα μετράει το πλήθος των παραφυάδων των “Παραιτηθείτε”, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που θα εκλιπαρεί αυτό να γίνει πραγματικότητα, όσο το γρηγορότερο, για να επέλθει έτσι και η κάθαρση, η οποία θα είναι η τελευταία πράξη της αριστερής ή κουμμουνιστικής, όπως θέλετε, τραγωδίας! Δηλαδή, “Την των τοιούτων παθημάτων, κάθαρσιν”.
Το επαναλαμβάνουμε, και κλείνουμε, τα Βασιλικά ΔΕΝ είναι Ειδομένη και Γυφτοσκοπιανοί φράχτες, τα Βασιλικά είναι Θεσσαλονίκη, εκεί, σ' αυτές τις αποθήκες θα συμβούν σημεία και τέρατα με κλεψιές και καταστροφές, πέρα από τα καθημερινά τροχαία σε μιά άθλια λουρίδα δρόμου, διασταύρωση, για τα οποία φυσικά, δεν θα ευθύνεται κανένας άλλος -αν μας ακούει κάποιος εισαγγελέας- παρά ατόφια η Ελληνική Αστυνομία, η άβουλη και άσχετη, η άπραγη, και η Ελληνική Πολιτεία. 
Όπου και οι δυο, ενώ ορκίστηκαν σε άρθρο του Συντάγματος να φυλάττουν και να προασπίζονται τα συμφέροντα και την ασφάλεια, την δημόσια υγεία του Έλληνος πολίτου, της πατρίδος Ελλάδος, απέσυραν αυτόν τον όρκο οικειοθελώς, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, αυτομόλησαν στην απέναντι πλευρά, και έγιναν με μία απλή και ευκολονόητη λέξη που λέμε, ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
Ο Εφιάλτης, δεν ήταν εκείνος ο κακάσχημος ραχιτικός που εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης των “300” στο κινηματογραφικό του έργο, αλλά πολίτης κανονικός και ωραίος από την Τραχίνα. Τις Θερμοπύλες δηλαδή.
Σαν τους σημερινούς κυβερνώντες, πανούσηδες και άλλους μιαρούς, που μας το παίζουν ελέω “δημοκρατίας”, (ποιας δημοκρατίας;), “ελεύθεροι και ωραίοι”!

 -***************-


Σ.Σ.Σ.: Σήμερα 30/6, στο άθλιο αυτό στρατόπεδο συγκεντρώσεως, δεν υπάρχει ουδεμία αστυνόμευση, οι αστυνομικοί απουσιάζουν παντελώς, τα παιδάκια βγαίνουν με αυτοσχέδια παιχνίδια και κόβουν βόλτες στην άσφαλτο μπροστά στις ρόδες των αυτοκινήτων, οι χανούμισσες κάνουν τσάρκες τ' απόγευμα με το ηλιοβασίλεμα, και κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατικοί, ασβέστωσαν το οδόστρωμα (εθνική οδός, παρακαλώ) “Προσοχή - Διάβαση πεζών”!
Αλήθεια, αυτοί οι φωστήρες, σε ποια βιβλιογραφία το βρήκαν, και έβαλαν στο πουθενά διάβαση πεζών, πάνω σε εθνικό δρόμο; 
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι σ' αυτόν τον καταυλισμό θα σκοτωθεί κόσμος, μακάρι να διαψευσθούμε, οι λαθρό έχουν αποθρασυνθεί, δεν χαμπαριάζουν τίποτα -στη χώρα τους είναι εξ' άλλου, την “Χώρα του Μεγάλου Δικτάτορα Τσίπρα”... Οι θεοί ας βάλουν το χέρι τους, αν δεν έστρεψαν το πρόσωπο αλλού κι αυτοί, στην Ελλάδα!