ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4-13 Νοεμβρίου 2016
ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα ξεκινά η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016. Το ελληνικό σινεμά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη διοργάνωση, καθώς το φεστιβάλ σχεδιάζει μια σειρά από νέες δράσεις, με στόχο να αναβαθμίσει την παρουσία των ελληνικών ταινιών και ταυτόχρονα να δώσει στους δημιουργούς τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές δομές που τους προσφέρει το τμήμα της Αγοράς:
Οι ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ αυξάνονται από δύο σε τρεις (να υπενθυμίσουμε ότι και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μέχρι τρία ελληνικά ντοκιμαντέρ).
Το Πανόραμα Ελληνικών Ταινιών αναβαθμίζεται σε Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, το οποίο δεν είναι διαγωνιστικό, σύμφωνα με τον νόμο. Ως εκ τούτου ενθαρρύνεται η παρουσία πέντε παράλληλων, αλλά εμβληματικών βραβείων. Τρία από αυτά, ενισχύουν ήδη το ελληνικό πρόγραμμα: Το Βραβείο Κοινού Φίσερ, το Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής–Φιπρέσκι- και το Βραβείο των Ελλήνων κριτικών - ΠΕΚΚ. Επιπλέον, με πρωτοβουλία της πανεπιστημιακής κοινότητας Θεσσαλονίκης, θα οργανωθεί μια κριτική επιτροπή φοιτητών, η οποία θα απονέμει Βραβείο Σκηνοθεσίας και Βραβείο Σεναρίου στις ελληνικές ταινίες.
Καθιερώνεται η Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην προβολή του συνόλου των ελληνικών ταινιών στους ξένους προσκεκλημένους, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται έμφαση στην ελληνική παραγωγή, μέσα από το πρόγραμμα αλλά και τις δράσεις της Αγοράς.
Κάθε απόγευμα στην "Ευτυχισμένη Ώρα" της Αγοράς, θα παρουσιάζονται οι ελληνικές ταινίες που θα πραγματοποιούν πρεμιέρα την ίδια μέρα (ειδική σήμανση με λάβαρα, αφίσες, προβολή των τρέιλερ των ταινιών σε οθόνη, κλπ).
Η διαδικτυακή πλατφόρμα Φεστιβάλ Σκοπ –απ’ τα σημαντικότερα εργαλεία για επαγγελματίες παγκοσμίως- θα προβάλει όλες τις ελληνικές ταινίες του προγράμματος και το κόστος της δράσης θα καλύπτεται από το Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ θα αναπτύξει ειδική «υπηρεσία networking» για την καθοδήγηση των Ελλήνων δημιουργών στις επαφές τους με τους επαγγελματίες της Αγοράς από όλο το κόσμο.
Θα πραγματοποιηθεί υποτιτλισμός όλων των ελληνικών ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους (SDH) για κωφούς θεατές. Ταυτόχρονα θα γίνει προσαρμογή δύο κλασσικών ελληνικών ταινιών με ακουστική περιγραφή για τυφλούς - με τη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.
Το Φεστιβάλ θα υποστηρίζει τις ελληνικές ταινίες μέχρι και την έξοδό τους στις αίθουσες, μέσα από μια επικοινωνιακή στρατηγική που θα χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προβολής (εφημερίδα Πρώτο Πλάνο, ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα κτλ.).
Μεταφορά του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, αμέσως μετά το δεκαήμερο του φεστιβάλ και διοργάνωση ειδικών προβολών, παράλληλων εκδηλώσεων, συζητήσεων, συνεντεύξεων Τύπου και πάρτι.
Αντίστοιχες ενέργειες θα αναπτυχθούν και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας όλα τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στη διοργάνωση.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.filmfestival.gr είναι διαθέσιμος ο κανονισμός διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς και η αίτηση συμμετοχής ελληνικών ταινιών με προθεσμία υποβολής την 12η Σεπτεμβρίου.