"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!

Το ξενύχτησα άγρια χθες το βράδυ, καλά να πάθω, αφού κάνοντας κλικ-κλικ στην τηλεόραση, έπεσα πάνω στον αγώνα Καλαθοσφαιρίσεως μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας στους Ο.Α. του Ρίο. Στην αρχή που οι “Αυστραλοί” πίεζαν άγρια και προηγούνταν στο σκορ, πίεζα την κεφάλα μου μ’ αυτά τα ολίγα που ξέρω και έτριβα τα μάτια μου, που στο διάολο οι “καγκουρό” βρήκαν τέτοιους παίκτες, μια χώρα η Αυστραλία, που στην διεθνή καλαθοσφαίριση δεν έχει να επιδείξει και πολλά σοβαρά πράγματα.
Και, δεν σας το κρύβω, άρχισα να “τρομάζω” μπας και μας πάρουν την πρωτιά, γίνουν η δεύτερη ομάδα στον κόσμο, που θα κέρδιζαν την ομάδα στο “ΝΒΑ”! Γιατί αυτό είναι η Εθνική των ΗΠΑ, από τότε που επετράπη σ’ αυτούς, να κατεβάσουν ως παίκτες της Εθνική τους, και ολόκληρο την Επαγγελματική τους καλαθοσφαίριση.

Η πλάκα ήρθε αργότερα, τελικά σε μένα, όταν σύμφωνα με τα λεγόμενα του ανθρώπου που μετέδιδε τον Αγώνα, διαπίστωσα ότι η ομάδα των Αυστραλών, δε ήταν άλλη από τους “λευκούς” του ΝΒΑ, η οποία αντιμετώπιζε τους “μαύρους”, δηλαδή οι δύο εθνικές, ήταν ένας ενδοεμπιακός αγώνας, οπότε και καθησύχασα. Οι μαύροι με τους άσπρους, οι νέγροι με τους τους ξανθούς.
Η αγωνία μου όμως παρέμεινε, γιατί, για να διατηρήσουμε εμείς την πρωτιά, έπρεπε να νικήσουν οι νέγροι. Όπερ και το κατάφεραν, γι’ αυτό και στη συνέχεια κοιμήθηκα πανευτυχής, αλλά με μια πικρία μέσα μου, που τα ψοφίμια της Εθνικής μας ομάδας της Καλαθοσφαιρίσεως, δεν είναι παρών φέτος στην Ολυμπιάδα, με την εξωφρενική δικαιολογία, δεν κατάφεραν να προκριθούν στο “Προολυμπιακό” προκριματικό!.. Και ακόμα υπάρχουν!..
Από την άλλη, τα λιοντάρια μας της Υδατοσφαιρίσεως (πόλο), τερμάτισαν αήττητα στον όμιλό τους, δίνοντας τιτάνια παιχνίδια με πανίσχυρες ομάδες, τα οποία γύριζαν στα μέτρα τους ακόμα και όταν αυτά θεωρούνταν οριστικά χαμένα. Το τελευταίο γκολ εναντίον της Ουγγαρίας παράδειγμα, που έκανε τους Ούγγρους να χεστούν απάνω τους, και σίγουρα χέστηκαν!
Τι να πει κανείς γι’ αυτά τα λιοντάρια, και τι να γράψει;