"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΌΝΙΜΗ ΒΑΣΗ, ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ!..

Δεύτερη μέρα χθες, και οι αθλιότητες, το αλαλούμ στην αναμετάδοση, κάλυψη των Ο.Α. από την Βραζιλιάνικη τηλεόραση, συνεχίζονται. Ο επί κεφαλής σκηνοθέτης για να βγάζει τέτοιο πρόγραμμα στον αέρα, ή μεθυσμένος πρέπει να είναι, ή πρέπει να... γαμάει κάποιες βραζιλιάνες του περίγυρού του στα παρασκήνια.

Το επίπεδο των αθλητών της ενόργανης γυμναστικής δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν τόσο υποβαθμισμένο, απορούμε, ειλικρινά, με ποια κριτήρια πήραν το εισιτήριο αυτοί οι υπέρβαροι γυμναστές και γυμνάστριες των... 100 κιλών, που μόνο παλαιστές και πυγμάχους θυμίζουν, εκείνη την καημένη την “Δοκό” την είχαν σακατέψει ΟΛΕΣ, δεν υπήρξε ούτε ένας ή μία που να “προσγειώθηκε” υποφερτά σωστά στις εξόδους τους από τα όργανα -μάλλον τείνουν να καθιερώσουν τις “προσγειώσεις” τους στο μέλλον σαν στυλ... μεθυσμένες- και στις ασκήσεις εδάφους, δεν είδαμε, απολύτως τίποτα το Ολυμπιακό, όλα τα “προγράμματα” των αθλητριών ήταν για κλάματα, ασκήσεις προπονητικές και τζιριτζάντζουλες κουνήματα γοφών και ώμων, επιπέδου χορού της κοιλίας ή μπρέικ-ντάνς.
Προσωπικά αν ήμουν κριτής αυτών των αθλητριών και αθλητών με άριστα το 16, δεν θα τους έβαζα με τίποτα παραπάνω από 9-10! Οι κριτές, πράγματι, πολλές φορές βρέθηκαν σε απόγνωση τι να βαθμολογήσουν, και έφτασαν σε κάποιους και μέχρι το 10; 
Επαναλαμβάνω, από ξεφύτρωσε αυτή η σαβούρα των αθλητών και αθλητριών, και από ποια προολυμπιακά τουρνουά βγήκαν, πήραν το εισιτήριο. 
Μοναδική εξαίρεση ο δικός μας ο Πετρούνιας, και δυο-τρεις άλλοι ισάξιοί του, έσωσαν το γόητρο της Γυμναστικής, όλοι οι άλλοι ήταν για τ’ ανάθεμα.
Τέτοια αθλία ποιότητα ενοργάνου γυμναστικής σε Ο.Α., δεν έχουμε δει ποτέ. Και οι γυμναστές του παρελθόντος που θαυμάζαμε, εάν κάτι δεν αλλάξει στο άθλημα, επίσης δεν θα τους ξαναδούμε ΠΟΤΕ!
Στα δικά σας τώρα, η Θεσσαλονικιά Κορακάκη, το καμάρι της Θεσσαλονίκης πλέον, έβαλε γυαλιά σε όλους και ανέβασε πρώτη την Ελληνική σημαία στον ιστό των τριών, και αυτήν στο χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή με αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μέτρα.

Έχασε το αργυρό για 7/100 του πόντου, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, πήγαινε πρώτη-δεύτερη με την πραγματικά καταπληκτική χρυσή Κινέζα συναθλήτριά της.
Αυτό το μετάλλιο οι άθλιοι αθλητικογράφοι -και ποτέ δημοσιογράφοι- της Ελλάδος προολυμπιακά ούτε το υπολόγιζαν, ούτε το ήξεραν, αλλά θα μου πείτε, αυτοί δεν ξέρουν κατά που πέφτει οι Θεσσαλονίκη και οι ομάδες της, αυτό θα θυμούνταν, ή θα αφιέρωναν τρεις λέξεις, γι’ αυτή τη θαυμάσια (η οποία είναι και πανέμορφη), αθλήτριά μας;
Τέλος, σε γενικές γραμμές, παρακολουθούμε μια πάρα πολύ κακή Ολυμπιάδα, με κακή οργάνωση και αναμετάδοση αγώνων, κυρίως, λόγος που συνηγορεί -θα το γράφουμε συνέχεια- να σταματήσει αυτή η τσαντιρόσχημη περιφορά της από χώρα σε χώρα, και να επσιτρέψει μονίμως στη χώρα που ανήκει, δηλαδή στην Ελλάδα και στην Ολυμπία... 

Αει, σιχτίρ!