"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΝΤΩΣ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ, ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...

Από το δουκάτο του Λουξεμβρούργου -ούτε καν κράτος- όπως ο Γιουνγκερ και λοιποί!..
Η αλήθεια είναι ότι από τα παρκάτω, δεν ξέραμε τίποτα, απλά τα διαισθανόμασταν!.. Όμως τώρα είναι πραγματικότητα!..


Ο διάσημος δημοσιογράφος της Liberation Ζαν Κατρεμέρ σκιαγραφεί μοναδικά τον πρόεδρο της Κομισιόν, ξεκινώντας από τα κουσούρια του.

Γράφει σε σημερινό του άρθρο:

«Του έχουν προσάψει τα πάντα: διπολικός, απών, ασθενής, αλκοολικός, καπνιστής, κλεισμένος στη γυάλα των Βρυξελλών. Αυτό είναι το πορτρέτο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που γράφεται σε μερίδα του τύπου στην Γερμανία, την Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Παρότι είναι μόνο 61 ετών, ο πρόεδρος της Κομισιόν περιγράφεται ως «φθαρμένος, γερασμένος, κουρασμένος». «Das Juncker-Syndrom», Το Σύνδρομο Γιούνκερ, έγραφε η Frankfurter Allgemeine Zeitung στις 9 Ιουλίου, παρότι ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Γιούνκερ. Τον περιέγραφε ως «ratlos und müde», «ανίκανο και κουρασμένο», ο οποίος έχει αποτύχει να κάνει την Κομισιόν ένα «πολιτικό όργανο».

Πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία ή η Εσθονία τον κάλεσαν να παραιτηθεί γιατί δεν στάθηκε ικανός να εμποδίσει το Brexit.

Ο Γιούνκερ, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το 1995 ως το 2013 θυμώνει τρομερά με αυτό που αποκαλεί ο ίδιος «εκστρατεία αποσταθεροποίησής του». Μιλώντας στην Liberation, στη διάρκεια ενός γεύματος στις Βρυξέλλες είπε: «Είμαι έκπληκτος με το γεγονός ότι οι εφημερίδες αναπαράγουν αυτές τις φήμες και τα αιτήματα για παραίτησή μου, χωρίς ποτέ να αναλύουν τους λόγους για τους οποίους αυτό γίνεται», λέει εκνευρισμένος.

Εκστρατεία εναντίον του; Ισως. Είναι αλήθεια ότι του έχουν πει τα πάντα, εκτός από ερωτικά σκάνδαλα και διαφθορά. Αλλά ο ίδιος ο Γιούνκερ είναι εν μέρει υπεύθυνος γι'αυτό. Την άνοιξη του 2015 είχε αποκαλύψει, μιλώντας στο Politico, ότι υπέφερε από πέτρες στα νεφρά, ανοίγοντας έτσι την όρεξη των μίντια για την κατάσταση της υγείας του. «Μα, τον Ιούνιο του 2015 έκανα θεραπεία και από τότε όλα πάνε μια χαρά!» δηλώνει σήμερα εκνευρισμένος.

Μετά τις πέτρες στα νεφρά άρχισαν οι ψίθυροι για τον υποτιθέμενο αλκοολισμό. Είναι αλήθεια ότι ο Γιούνκερ ήταν και παραμένει γερό ποτήρι, αν συγκριθεί με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής του 21ου αιώνα. Οταν ήταν πρωθυπουργός στο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, είχε κατεβάσει τρία ποτήρια κονιάκ σε ένα γεύμα, αφού πριν είχε πιεί άπειρα ποτήρια λευκό κρασί. «Ακόμη και κατά τη διάρκεια του γεύματος με την Liberation, ήπιε τρεις κούπες σαμπάνια με μια σαλάτα», γράφει το άρθρο.
«Μα τι πιστεύετε, ότι θα ήμουν ακόμη πρόεδρος στην Κομισιόν αν έπινα κονιάκ από το πρωί;» διαμαρτύρεται ο ίδιος. «Μπορούν όλα να τα συγχωρέσουν σε έναν πολιτικό, εκτός απο τον αλκοολισμό», απαντάει ο ίδιος.

«Τη ζημιά μου την έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ» δηλώνει ο Γιούνκερ. Τον Ιανουάριο του 2014, ο Ντάισλεμπλουμ δυσφόρησε γιατί ο Γιούνκερ τον κατηγόρησε ότι έκανε άθλια διαχείριση στην κυπριακή κρίση και άρχισε να τον κατηγορεί ότι καπνίζει υπερβολικά και πίνει. «Αυτό πραγματικά με λύπησε και μου δημιουργεί και προβλήματα με τη γυναίκα μου, η οποία με ρωτάει αν της λέω ψέματα, γιατί δεν πίνω ποτέ όταν είμαι στο σπίτι», απαντάει ο Γιούνκερ στην Liberation.
Ολες αυτές οι φήμες οφείλονται σε ένα πράγμα, αναφέρει ο Γιούνκερ: «Εχω ένα πρόβλημα ισορροπίας με το αριστερό μου πόδι και αυτό με υποχρεώνει να πιάνομαι όταν ανεβαίνω σκάλες. Ενας υπουργός της Ολλανδίας, τον οποίο κράτησα από το μπράτσο μετά από ένα γεύμα, πήγε και είπε ότι ήμουν μεθυσμένος. Το πρόβλημα με το πόδι μου ξεκίνησε από ένα σοβαρό τροχαίο. Το 1989 ήμουν τρεις μήνες σε κώμα και μετά έξι μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι».

Η βασική κατηγορία είναι ότι ο Γιούνκερ επειδή αγκαλιάζει, φιλάει εύκολα και μιλάει στον ενικό -αυτό εκνεύριζε τον Νικολά Σαρκοζί που ποτέ δεν άντεχε την ζωτικότητα του Γιούνκερ- συμβαίνει γιατί είναι μεθυσμένος. Και πράγματι, όταν στη Ρίγα, στη Σύνοδο Κορυφής, υποδέχτηκε τους 30 ηγέτες, ο Γιούνκερ ξεσάλωσε: φιλούσε τον έναν στο κρανίο, δάνεισε τη γραβάτα του στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έδινε χαστουκάκια στα μάγουλα ορισμένων ή έλεγε «Ποιός είναι αυτός;» όταν δεν γνώριζε κάποιον. Οταν δε υποδέχτηκε τον Βίκτορ Ορμπάν του πέταξε ένα ασσύληπτο «Γειά σου δικτάτορα!» και στη συνέχεια τον αγκάλιασε.
Ο ίδιος περνάει στην αντεπίθεση: «Και λοιπόν; Γνωρίζω τον πρωθυπουργό του Βελγίου από τότε που ήταν παιδί και πάντα τον φιλούσα στο κρανίο. Οσο για τον Ορμπάν, πάντα τον αποκαλώ δικτάτορα. Ετσι είμαι εγώ. Οταν δηλαδή δεν είμαστε όπως όλοι, είμαστε αλκοολικοί ή τρελοί;», αναρωτιέται, μιλώντας στην Liberation.

Το μόνο «προσωπικό πρόβλημα» που παραδέχεται ο Γιούνκερ είναι η κούραση. «Το να είσαι πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι σαν να είσαι πρωθυπουργός στο Λουξεμβούργο. Δουλεύω 14,15 ώρες την ημέρα και δεν ήμουν μαθημένος σε αυτό». Εκενυρίζεται όταν του προσάπτουν ότι είναι τεμπέλης. «Τι πρέπει να κάνω; Να δημοσιεύω όλα τα ραντεβού και τις μετακινήσεις μου για να δείχνω ότι είμα δουλευταράς;» απαντά.

Γιατί λοιπόν τον χτυπούν τόσο αλύπητα;
«Γιατί έχω κάνει εχθρούς. Τα κράτη δεν είχαν συνηθίσει να υπάρχει ένας πρόεδρος της Κομισιόν που παίρνει πρωτοβουλίες», απαντά. Και παίρνει πρωτοβουλίες: Για τους πρόσφυγες, για τους εργάτες μετανάστες, για τις ευρωπαϊκές αξίες.
Ο ίδιος αναφέρει ότι όταν πρότεινε τον Μάρτιν Σουλτς για μια νέα θητεία στην προεδρία του ευρωκοινοβουλίου, τσακώθηκε με το αντίπαλο κόμμα του στη Γερμανία, το CDU-CSU, το οποίο στηρίζεται από το περιοδικό Spiegel. Ξέρει επίσης ότι πολλές από τις φήμες προέρχονται μέσα από την Κομισιόν.