ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Εμείς δεν ξέρουμε τι απαντάει ο υπουργός στον αρχιεπίσκοπο, αλλά τι απαντάει ο λαός στον υπουργό, στα σχόλια των ελληνικών εφημερίδων. Διαβάστε παρακάτω: 
 -************-
Ο Φίλης απαντά στον Ιερώνυμο: Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου. 

Φίλη23/09/201618:37
Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!!


Κρόνος23/09/201617:58
Μίλησε ο επιστήμονας, που τους κρατάει και τον έχουν ακόμα εκεί?

Επιστήμονας23/09/201617:39
ο καταληψίας (αναρχομπολσεβίκος)

Αν 23/09/201615:44
Ο Δημιουργός του Σύμπαντος που είπε και έγινε το Σύμπαν και με. Τον Λόγο Του την Γη και ότι είναι πάνω σε αυτήν Και τον άνθρωπο τον έπλασε ,και ήλθε η ώρα της Σωτηριας η οποία ήταν προγραμματισμένη προ καταβολής του Κόσμου ,Και αναντιρρητως το μυστηριον της ευσέβειας εινα μέγα ο Θεός εφανερωθη εν σαρκι εδικαιωθη εν Πνεύματι εφανη εις αγγέλους εκηρυχθη εις. τα έθνη επιστευιθη εις τον κόσμο ανελήφθη εν δοξη.Αν η εκκλησία της Ελλαδος από την μικρή ηλικία του ανθρώπου τα δίδασκε δεν θα είμασταν σήμερα σε αυτό το χαλιΟσα πανεπιστήμια και να βγάλη ο άνθρωπος αν δεν εκζητησει τον Θεό να του άποκαλυφθει τι να διδάξει στον άνθρωπο Ο κάθε επίσκοπος

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ 23/09/201615:43
ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΙΩΝ Κ ΦΙΛΗ ? ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΣΟΚΑΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ?

Ο Φίλης μιλά για επιστημονικό,διάλογο 23/09/201615:42
Αυτός που πρέπει να είναι ο μοναδικός υπουργός Παιδείας στο κόσμο χωρίς πανεπιστημιακό τίτλο .

Φίλης και Επιστήμη!!! Εδω ταιριάζει απόλυτα το...23/09/201615:26
"Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια"!!!

νηρέας23/09/201615:23
Μάθημα θρησκευτικών είναι πχ μόνο ο Αγ Νικόλας βοηθειά μας ? Η ή θεολογία, η φιλοσοφία ,κλπ, σε κάνει άνθρωπο?Γιατί έτσι όπως το αναφέρουμε χωρίς γνώσεις....

μααααααααααααααααααααααααααλιστα!23/09/201615:07
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ- ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΊΩΝ ?!- ................Τι ξερει απο επιστημη ο αμορφωτος αναρχικος συριζοφασιστας τουρκοταλιμπαν φιλης...και μιλαει περι επιστημονικου διαλογου!? (εσυ ησουν της Αυγης πασάς δεν ξερεις απο επιστημες).

Wish23/09/201615:06
Σωστά, αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου αγραμμάτων υπουργών για εμπαθείς κομμουνιστές. Να μας ζήσουν τα ιδεολογικά απολιθώματα του μίσους και της εμπάθειας.

καταντια 23/09/201615:04
επιστημονικο διαλογο θα κανει ο αποφοιτος λυκειου υπουργος μας.......

Ακριβως κ. φιλη23/09/201615:02
ο Αρχιεπισκοπος ΕΝΑΙ επιστημων (Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (1ος σε πανελλαδική κλίμακα) στις βυζαντινές σπουδές. Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Gratz Αυστρίας και στο Regensburg και το Μόναχο της Γερμανίας. Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα δίπλα στον Ορλάνδο και ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και στο Γυμνάσιο της Αυλώνος. Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα μετά την ένταξή του στον ιερό κλήρο.) για ΕΣΕΝΑ κυρ φιλη τι μπορουμε να βρουμε;;;;;;;;;

Σημερα, 11:42
Η δράση του Αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού την περίοδο της Κατοχής χαρακτηρίζεται από τολμηρές πρωτοβουλίες και αγωνιώδες ποιμαντικό ενδιαφέρον για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Ενόψει του επαπειλούμενου λιμού, καταβάλει προσπάθειες για την αξιοποίηση δύο ανεκτέλεστων, λόγω του πολέμου, συμβάσεων που είχε συνάψει η κυβέρνηση Μεταξά με άλλα κράτη, την αγορά, δηλαδή, 370.000 τόνων σταριού από την Αυστραλία και την πίστωση της Τουρκίας με 600.000 τουρκικές λίρες για αγορά τροφίμων.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος οργανώνει τον Εθνικό Οργανισμό Χριστιανικής Αλληλεγγύης (Ε.Ο.Χ.Α.) με παραρτήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και επίγνοια την προώθηση τροφίμων.
Η μέριμνά του για τη διάσωση των Ιουδαίων στο θρήσκευμα Ελλήνων πολιτών και των αθίγγανων, οι οποίοι από το 1943 άρχισαν μαζικά να οδηγούνται σε στρατόπεδα εξολόθρευσης, είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές του και για τη δράση του αυτή τιμήθηκε αργότερα από την Ισραηλιτική κοινότητα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό κατά το οποίο απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία, την 23η Μαρτίου 1943, υπερασπιζόμενος την ιουδαϊκή κοινότητα, απειλήθηκε από τον στρατηγό Στρόοπ με τυφεκισμό. Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός απάντησε στην απειλή του Στρόοπ: "Οι Ιεράρχες της Ελλάδος, στρατηγέ Στρόοπ, δεν τουφεκίζονται, απαγχονίζονται. Σας παρακαλώ να σεβασθήτε αυτήν την παράδοσιν".
  • Sotiris
Σημερα, 10:57
Φίλης : πραγματικό ανθρωπάριο χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας ή ιδανικών ή ευθυκρισίας που εμείς οι άμυαλοι, φελοί, απερίσκεπτοι, κομματόβλακες καναπεδάτοι Έλληνες τον βάλαμε και υπουργό και ....... τι υπουργό ! ! ! ! ! ! Δοξάστε τον........... μετά σου λένε να μείνει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία ! αλήθεια τι μπορεί ή τι προσέφερε πέραν των πάσης φύσεως θεαμάτων ? σανού ?
Σκέπτεται κανείς τα τεραστίων διαστάσεων και ... θάλεγα καθημερινά Εθνικά της εγκλήματα σε όλους τους τομείς ?
  • Φυλακή στους Παραγκάρχες
Σημερα, 9:26
Καλά για τον [...] δεν αξίζουν σχόλια αλλα ο κύριος Καμένος δεν εχει λίγη ελάχιστη τσιπα; σε εχουν κάθε μέρα στα τέσσερα καμένο ριξτους!
  • Costas ΝΙΚ
Σημερα, 8:50
Για τον Χρυσόστομο Σμύρνης (1922) αναφέρεσαι κύριε υπουργέ ή Τον Στεργιάδη (προοδευτικό) αρμοστή , της ιδέας της ισονομίας Ελλήνων - Τούρκων που εφάρμοσε στην Σμύρνη πριν την κάνει για το Παρίσι;
  • Κλασ
Σημερα, 8:24
Κλασικη περιπτωση καβγα για να ξεχασει ο κοσμος τις λαμογιές. ΣτΕ για αδειες,περικοπες,αυξησεις φορων κτλ. Αστο [...] δεν μασαμε πια.
  • babiς
Σημερα, 8:06
Άσε μας κουκλίτσα μου!! Κομμουνιστές κυνηγούσαν και κακώς δεν τους ξαπόστειλαν όλους. Να τι τραβάμε σήμερα.
  • τασος σιαπ
Σημερα, 7:23
Φιλη παληκαρι μου πες μου πως ετρεχες στην εποχη της Χουντας με τοκοψιδι στο στομα
  • l ne
Σημερα, 4:56
Και εξακολουθω να λεω..
Πιο διχαστικη κυβερνηση απο αυτη, πεθαινεις.
Ουστ. Φυγετε
  • ού νά, μού χαθείς
Σημερα, 4:16
Αθεε Ανθελληνα τρως καί πίνεις από τό υστέρημά τού Ορθόδοξου Ελληνικού Λαού. Τσεπωνεις τά 15 χιλιάρικα ευρώ τόν μήνα καί μιλάς [....] γιά τούς ανθρώπους πού παρακαλούμε κάθε λεπτό τής ημέρας τήν Παναγία καί τόν Ιησού Χρηστο νά μάς βοηθεισει νά ζήσουμε καί νά μάς απαλλάξει από όλους εσάς τούς ψεύτες, τούς Ανίκανους τούς Άχρηστους προδότες πού ξεπουλησατε στούς φίλους σας τοκογλύφους γιά 100 χρόνια τήν Χώρα μας καί τον Ελληνικό Λαό. Μιλάς καί δέν ντρεπεσε [...] γιά όλους αυτούς τούς πνευματικους ηγέτες τής Ορθοδοξίας πού έχυσαν τό αίμα τους στήν κατοχή καί στόν εμφύλιο γιά νά είσαι ΕΣΥ σήμερα ελεύθερος νά τρως νά πινεις [....] συμπλεγματικε.
  • geojaz73
Σημερα, 3:52
Πες στο αφεντικο σου...οτι οι μερες σας ειναι μετρημενες...οπως την φαγατε με την Προσευχη...(στο χωριο μου ακουγετε πλεον πιο δυνατα και σε χορωδια)...ετσι θα την φατε με ολα αυτα που λετε...
Οι Ελληνες ειναι Χριστιανοι Ορθοδοξοι...και βαλτε το καλα στο κουφιο σας κεφαλι...
Το κρυφο σχολειο το εχεις ακουστα?
  • akis sere
Σημερα, 2:28
O αφελέστατος [...]ώνυμος νόμιζε ότι τα σταλινικά απολιθώματα δεν θα τον ενοχλήσουν λόγω της οικογενειακής σχέσης με τον τσίπρα...τόσο αφελής πιά;
  • χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Σημερα, 1:28
Jesus και ξερό ψωμί...και κανα χρυσαφικό...και τπτ καταθέσεις...κανα ακίνητο...λίγο χρηματιστήριο...κανα οικοπεδάκι...χωραφάκια...τα βασικά μωρέ...αλλά πάνω απ' όλα πατριώτες και πιστοί.
  1. xoxoxoxoxooxoxoxoxoxxo
    Σημερα, 9:44
    Καλά τα λες...Ότι υπήρχαν σχέσεις της χούντας με την εκκλησία...Δε σε "βλέπω" όμως να λες τίποτα για τις σχέσεις της οικογένειας Τσίπρα με τη χούντα...χοχοχοχο...Ούτε για τις σχέσεις του Φλαμπουράρη με τη χούντα...χοχοχοχο...Αλλά και τώρα δε σε ενοχλούν οι καθημερινές κυβιστήσεις (κοινώς αποκαλούμενες και κ@λοτούμπες ) του τσίπρα και των λοιπών συγκυβερνώντων, που με τα ψέματα και τις προεκλογικές "παροχές" πλάνεψαν πολλά χαϊβάνια...χοχοχοχο...Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να εγκαταλείψουν την κουτάλα...χοχοχοχο...
  • Ανδρέας αγρινιο
Σημερα, 1:17
Καλά αυτός ο φίλης είναι Αντάμ Πα Πα ντάμ
Είναι επικίνδυνος είναι προδότης και Αντίχριστος
  • Νύχτα θα φύγεις
Σημερα, 0:54
Στην κατοχή έχεις ακούσει άθεε Φίλη για τον αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο; Να δεις ΕΣΥ τι έχεις καταγράψει στη λαϊκή συνείδηση. άθεε μη μας ενοχλείς το ότι δεν ομιλούμε μη το εκ λαμβάνεις σαν αδυναμία.
  • ta-rasa-den-kanoun-ton-papa
Σημερα, 0:43
Γνωρίζει κανείς περίπτωση παγκοσμίως όπου η κορυφή-διοίκηση της εκκλησίας (όχι μεμωνομένοι ιερείς) δεν ήταν με το μέρος της χούντας;
  • ppbill
Σημερα, 0:39
Κριμα στο ανθρωπακι... Οχι υπουργος παιδειας, αλλα ουτε κλητηρας στην εισοδο του υπουργειου δεν επρεπε να ειναι...