ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ...


Και η φωτογραφια της μερας, 
μας ερχεται από την Κρήτη. 
Χωρίς κανένα, απολύτως,
σχόλιο!..
Για το πρόβλημα της εγκληματικότητος γύρω από την Ροτόντα. Και να θυμίσουμε, ότι η Ροτόντα δεν είναι καμιά περιθωριακή συνοικία της Θεσσαλονίκης, αλλά η καρδιά του κέντρου της. Επομένως, ότι κι αν προφασίζεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, είναι αέρας κοπανιστός, και παπαριές του κώλου!
Ο όρκος που έδωσε στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, όταν έπαιρνε το "ξιφάκι" του, δεν περιελάμβανε κανέναν βρωμο-πολιτικό, και καμιά βρωμο-πολιτική ιδεολογία!
Είναι χρέος του να κάνει τα αυτονόητα, αλλιώς να πάει σπιτάκι του, να ψήνει τυροπιτάκια με την συμβία και τα παιδιά του... Ή τα εγγόνια του.

Συμπεράσματα από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της Ροτόντας

Της  Κύας Τζήμου

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της γειτονιάς της Ροτόντας όπως αυτό αναδείχτηκε από το μέσα της Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους. Τα παρακάτω είναι η γενική μου εκτίμηση για τα συμπεράσματα.

 1.    Η Θεσσαλονίκη δεν είναι Νέα Υόρκη ούτε ο Μπουτάρης, Τζουλιάνι (το αναφέρω γιατί έγινε πολλάκις αναφορά). Οι αρμοδιότητες ενός δημάρχου στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνουν διαταγές προς τον αρχηγό της Αστυνομίας ούτε η δημοτική αστυνομία, που υπόκειται στην εξουσία του, είναι αρμόδια να βάλει τάξη στο ποινικό κομμάτι της εγκληματικότητας στην πόλη. Στη Νέα Υόρκη, ο αρχηγός της αστυνομίας και ο εισαγγελέας είναι υπάλληλοι του δημάρχου, εδώ είναι υπάλληλοι της κυβέρνησης. Πολιτική λύση σημαίνει δίνω εντολή στην αστυνομία να επέμβει σε μια γειτονιά για να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Κι αυτό έχει χαθεί κατά γενική ομολογία.
 2.    Η παραβατικότητα στη Ροτόντα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν στη Ζεύξιδος και στην Ικτίνου. Και το διευκρινίζω γιατί έγινε πολλές φορές αναφορά στην κατάσταση μεταξύ των δυο περιοχών, ως παράλληλη. Καμιά σχέση δεν έχουν οι νέοι που μαζεύονται στην Ικτίνου με το διεθνές εμπόριο που διεξάγεται στη Ροτόντα και την εγκατεστημένη Μαφία.
 3.    Σ΄ αυτήν τη χώρα η αστυνομία πρέπει να πλησιάσει όσο το δυνατόν τον πολίτη με ευγένεια και ενδιαφέρον. Απαντώντας στο τηλέφωνο σε κλήσεις από επιβαρυμένες περιοχές με αρνητική απάντηση στο να επέμβει (είναι γεγονός ότι οι αστυνομικοί συνήθως θέλουν να επεμβαίνουν μόνο μαζικά σε γειτονιές με αναγνωρισμένη παραβατικότητα) δεν βοηθάει τη συνεργασία με τους κατοίκους. Αν μη τι άλλο κάποιος εκπρόσωπος της αστυνομίας θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι παρών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και να μεταφέρει την ατμόσφαιρα στους ανωτέρους του.
 4.    Το να ζητάς από την αστυνομία να επέμβει όταν πυροβολισμοί και μαχαιρώματα είναι στην ημερήσια διάταξη της γειτονιάς δεν είναι ακραία αντίδραση. Ούτε περιμένουν οι κάτοικοι να μπουν τα ΜΑΤ και να κάνουν τη γειτονιά Φαρ Ουέστ. Συνηθισμένοι άνθρωποι σαν εσάς κι εμένα είναι, που θέλουν να κυκλοφορούν όλες τις ώρες χωρίς φόβο να πέσουν πάνω σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των εμπόρων. Το ραντεβού που έχει κλείσει ο δήμαρχος με τον αρχηγό της Αστυνομίας την επόμενη βδομάδα έπρεπε να είχε γίνει χτες και μάλιστα με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αστυνομίας που είναι γνώστης της κατάστασης εδώ και πολύ καιρό.
 5.    Η δικαιολογία που δίνεται από την αστυνομία ενίοτε όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού έχει καταντήσει γελοία από τη στιγμή που (όπως κάποιος απ΄ το δημοτικό Συμβούλιο επισήμανε επίσης) εδώ και βδομάδες μια κλούβα στέκεται έξω απ΄ την Μητρόπολη μετά το περιστατικό με την ομάδα των αναρχοαυτόνομων που βεβήλωσε τα γραφεία του Άνθιμου (περιστατικό που δεν περιλάμβανε σε καμιά περίπτωση απειλή κατά της ζωής του οποιουδήποτε).
 

(Σ.Σ.Σ.: Άλλη μια τέτοια κλούβα, ολόκληρο λεωφορείο με μια διμοιρία τεμπέληδων αραχτών και ξεκούμποτων αστυνομικών, κοιμάται στα καθίσματα μπροστά στο τουρκικό προξενείο χρόνια τώρα, εμποδίζει και την κυκλοφορία στο ένα ρεύμα, αλγεινή εντύπωση, όποιος περαστικός περνάει, βλέπει αυτό το χάλι, και κουνάει με οίκτο το κεφάλι του. Για την κατάντια της ΕΛ.ΑΣ.) 
Παρόλα αυτά για ΕΝΑ περιστατικό αξίζει να πληρώνουμε μια κλούβα αστυνομικούς να κάθεται αλλά δεν αξίζει για ΔΕΚΑΔΕΣ περιστατικά σε ημερήσια βάση να πληρώνουμε μόνιμες περιπολίες μέχρι να εξομαλυνθεί μια κατάσταση (Ο κ. Μπουτάρης πολύ σωστά πρότεινε περιπολίες 6 αστυνομικών, γνωρίζοντας ότι μικρότερος αριθμός δεν γίνεται δεκτός στους κόλπους της αστυνομίας που δεν αναλαμβάνουν ρίσκο).
.Σ.Σ.: Αλήθεια, αυτό το “ρίσκο”, το σκέφθηκε ποτέ κανείς αστυνομικός πριν μπει στο Σώμα; Ή νομίζουν ότι μπαίνουν σε αθλητικό σωματείο, ή σε κάποια ενωμοτία προσκόπων της γειτονιάς τους; Πιο γελοίος ισχυρισμός από αυτόν για αστυνομικό και αστυνομικούς, ΔΕΝ υπάρχει!).
 6.    Εδώ η επιστήμη και οι αποφάσεις του Υπουργείου Δημοσίας τάξης για το ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλονίκης μας κάνουν να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
 7.    Είναι καλό να αναλαμβάνουν οι κάτοικοι πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους ρίχνεις το μπαλάκι όσον αφορά την επιβολή της τάξης. Αυτό είναι το λιγότερο επικίνδυνο για όλους. Όταν οι κάτοικοι ζητούν μια παιδική χαρά, δεν απαντάει ο δήμαρχος πολύ ευχαρίστως αλλά να αναβάλουν την διαφύλαξή της οι κάτοικοι. Ανήκουστο. Να την αναλάβει ο Δήμος φυσικά όπως κάνει και για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές της πόλης.
 8.    Πολύ σωστά συμφωνούν ομόφωνα όλες οι παρατάξεις και οι κάτοικοι ότι πρόβλημα υπάρχει, αλλά ξέρουμε όλοι πού καλά ότι η λύση δεν είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Ούτε μερικά έξτρα φώτα θα λύσουν φυσικά την κατάσταση. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ασκηθεί πίεση αλλά αυτό ξέρουμε ότι για την “αθηναϊκή” (ναι εδώ μας έφτασαν να την αποκαλούμε έτσι) εξουσία δεν σημαίνει τίποτα (το είδαμε εξάλλου και με τις 10 μέρες που μείνουμε χωρίς λεωφορεία). Ο αρχηγός της αστυνομίας πρέπει να πιέζει για να λύνονται τα προβλήματα εγκληματικότητας της πόλης με τρόπο που δεν θα ενοχλείται ο πολίτης.
 9.    Οι γειτονιές όντως πρέπει να είναι ζωντανές και οι κάτοικοι να δημιουργούν και να συγχρωτίζονται στον κύκλο της αλλά να μην ξεχνάμε ότι η Ροτόντα είναι μια ζωντανή γειτονιά και οι κάτοικοί της ενδιαφέρονται όντως γι΄ αυτήν. Ας μην δοθεί η εντύπωση ότι την εγκαταλείπουν. Πέρα από κάποια μαγαζιά που κλείνουν (σε όλη την πόλη κλείνουν μαγαζιά) πολλά ανοίγουν επίσης. Ο κ. Πετράκης μας πληροφόρησε ότι 6 επιχειρήσεις άνοιξαν εκεί τη φετινή χρονιά. Ας επιληφθεί λοιπόν η αστυνομία για το υπαρκτό πρόβλημα εγκληματικότητας και όλα τα άλλα θα γίνουν. Διάθεση υπάρχει και από τους κατοίκους και από τον Δήμο. 

-*******************-  
Κόψαμε την τελευταία παράγραφο του άρθρου για την Αθήνα, γιατί για μας η Αθήνα είναι άλλο Κράτος. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, αφού δεν το καταλαβαίνουν οι εντελώς ανυπόληπτοι, αυτοκόλλητοι πολιτικοί μας.
Η Αθήνα προ αιωνίως και πάντοτε, λειτουργούσε  ως πόλη-Κράτος, έτσι λειτουργεί και σήμερα. Και φυσικά, κάποια στιγμή το πλήρωνε ακριβά!  

Γι’ αυτό οι Θεσσαλονικείς, πρέπει να αλλάξουν εντελώς, στάση.
Δείτε στα σημερινά άρθρα, πως μας κοροϊδεύει σύσσωμος ο τύπος των Αθηνών; που δεν έχουμε εναλλακτική λύση ΜΜΜ στην απεργία του ΟΑΣΘ, και πως χαίρονται γι’ αυτό!
Μήπως ήρθε η ώρα, τελικά, να δείξουμε σ’ αυτούς τους διχαστές και εθνοδιαλυτές, για άλλη μια φορά τι σημαίνει Μακεδονία, Μακεδόνας, και Μακεδονική Σάρισα;