ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ, ΑΠΟ ΤΗΝ "ΖΑΓΑΛΙΣΑ" ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ...

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΓΑΛΙΣΑ: ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΛΑΓΚΑΔΑ!
Ήδη από το Νοέμβριο του 2009 (φ.35) η Ζαγάλισα με αδιάσειστα στοιχεία, μετά από επισταμένη επιτόπια έρευνα, παρουσίασε στο ευρύ κοινό ότι το περίφημο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη είναι μαϊμού, αποτελεί έναν τουρκικό εθνικιστικό μύθο που υπάρχει για να δώσει ένδοξη καταγωγή στον ιδρυτή του νέου τουρκικού κράτους. Κάνοντας επιτόπιο ρεπορτάζ, κινηματογραφήσαμε μαρτυρίες ηλικιωμένων ανθρώπων από το χωριό Χρυσαυγή του Λαγκαδά (Σαρίγερ) που μας υπέδειξαν το αληθινό σπίτι του Κεμάλ (σήμερα διασώζονται ελάχιστα ερείπια).


Όπως γράφαμε τότε: «Στο σπίτι, στο Σαρίγερ, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ, εγκαταστάθηκε η οικογένεια του πρόσφυγα από την ανατολική Θράκη Ανδρέα Στάθη, ο οποίος αργότερα έγινε και πρόεδρος του χωριού Χρυσαυγή. Μάλιστα, οι συγχωριανοί του αστειευόμενοι επειδή εγκαταστάθηκε στο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ, τον φώναζαν με το παρατσούκλι «Κεμάλ» ! Ο Α. Στάθης πέθανε το 1979 στη Χρυσαυγή».
Οι ντόπιοι μουσουλμάνοι κάτοικοι, πριν μεταναστεύσουν για την Τουρκία, θυμούνταν ότι σε νεαρή ηλικία έβοσκαν με τον μικρό Κεμάλ πρόβατα και αγελάδες γύρω από το χωριό. Ήταν ένα συνηθισμένο παιδί της εποχής του. Όμως, στη συνέχεια χωρίς να γνωρίζουν γιατί, η μητέρα του τον πήρε και έφυγαν στη Θεσσαλονίκη.
Οι τοίχοι του σπιτιού του Κεμάλ σώζονταν σε ύψος μισού περίπου μέτρου μέχρι τις αρχές του 1980. Τα σπίτι του όπως και τα υπόλοιπα του χωριού τα είχαν γκρεμίσει οι Θρακιώτες πρόσφυγες το 1924-25 για να πάρουν τις πέτρες και να χτίσουν καινούργια σπίτια στη σημερινή νέα Χρυσαυγή (πιο κοντά στον Λαγκαδά). Η αλήθεια αυτή αποσιωπήθηκε από τον καλπάζοντα τουρκικό εθνικισμό ο οποίος επιθυμούσε να παρουσιάσει τον Κεμάλ γεννημένο στην μεγάλη αστική πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία άκμαζε και έλαμπε στα Βαλκάνια την εποχή εκείνη, και όχι σε ένα άγνωστο φτωχό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά.
Αργότερα, άρχισαν να έρχονται και με λεωφορεία από την Τουρκία. Το τελευταίο ήρθε το καλοκαίρι του 2007. Πολλοί επισκέπτες Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια και την επιβεβαιώνουν, ότι δηλαδή ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά στο χωριό αυτό. Μάλιστα, ένας Τούρκος από τη Σμύρνη, προσκύνησε, φίλησε το χώμα και πήρε πέτρες από τα θεμέλια του σπιτιού του Κεμάλ για ενθύμιο. Όταν τον ρώτησαν εάν θα πάει και στο σπίτι της Θεσσαλονίκης, είπε «Αυτό είναι ψέμα. Ντροπή που άλλαξαν τον τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Προσβάλλουν την μνήμη του. Δεν θα επισκεφτώ το ψευτο-σπίτι της Θεσσαλονίκης».
Το δημοσίευμα μας αναπαράχθηκε από την τουρκική εφημερίδα VATAN (13.5.2012) και άλλες εφημερίδες, κάνοντας αίσθηση στην Τουρκία.
Ανατρέχοντας όμως στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε ότι οι Τούρκοι κινητοποιήθηκαν πιο πριν: σύμφωνα με δημοσίευμα του 2011 (http://www.anastasiadisioannis.gr/?p=2039) στις 25.1.11 ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Huseyin ÖZDEMIR, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την ακολουθία του, επισκέφθηκαν το δήμο Λαγκαδά και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ιωάννη Αναστασιάδη. Εκεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόξενος «έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την σύνθεση, από κοινού, των ιστορικών αναφορών και των προφορικών παραδόσεων των κατοίκων για τη ζωή του ηγέτη τους Μουσταφά Κεμάλ, που ως γνωστόν τα παιδικά του χρόνια συνδέονται με την παλιά Χρυσαυγή». Ακολούθησε ξενάγηση των ξένων επισήμων από τον ίδιο το Δήμαρχο, στα Λουτρά Λαγκαδά και την προαναφερθείσα περιοχή Σαρίγερ μεταξύ Πολυδενδρίου και Χρυσαυγής.
Το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης θορυβημένο από τον αντίκτυπο των δημοσιευμάτων μας, αποφάσισε να εξετάσει δια του προξένου του την αλήθεια, η οποία βέβαια μάλλον είναι πολύ πικρή…Όσα δημοσιεύσαμε το 2009, τα άκουσε και τα είδε και ο Τούρκος πρόξενος…
Βέβαια μετά από τόση τουρκική προπαγάνδα είναι δύσκολο να κάνουν πίσω και να πουν στον κόσμο που πάει εκεί εκστασιασμένος και δακρύζει, ότι όλα αυτά είναι ένα ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Το σπίτι – μαϊμού του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να χρησιμοποιείται εργαλειακά από τον τουρκικό εθνικισμό με διοργάνωση εκδρομών (ανάλογων εκείνων στα Δαρδανέλια και σε θρησκευτικά τεμένη στην Τουρκία) προκειμένου να διοχετευθεί εθνικιστική προπαγάνδα στους μουσουλμάνους της ελληνικής Θράκης. Από την πλευρά της η ελληνική πολιτεία, συνεχίζοντας τα ατοπήματα του παρελθόντος στο θέμα αυτό (υποχρεωτική απαλλοτρίωση του ψευτο-σπιτιού από την κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά – το πήραν με το ζόρι από την οικογένεια Σεραφειμίδου το 1937 ενώ ανήρτησαν και πινακίδα όπου έλεγε πως εδώ γεννήθηκε ο Κεμάλ), σήμερα, και ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ένα χρόνο μετά το δημοσίευμα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ έχει παραδεχθεί (το 2010), πως το σπίτι είναι μαϊμού (βλ. και φ.48 της εφημερίδας μας), συνεχίζει να αναπαράγει τον ίδιο μύθο προκειμένου να κερδίσει τις λίρες των Τούρκων τουριστών.
Τον Αύγουστο μάλιστα του 2013 έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ψευτο-σπιτιού από τον θρακιώτη τότε υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο και τον Τούρκο υπουργό πολιτισμού Ομέρ Τσελίκ.
Η Τουρκία κερδίζει και πάλι τη μάχη των συμβόλων παραποιώντας την ιστορική αλήθεια, ενώ η Ελλάδα αποτελεί για μία ακόμη φορά το γιουσουφάκι της γειτονιάς…

Τεύχος 76, Δεκέμβριος 2014 - Ιανουάριος 2015