"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΜΕ "ΤΖΙΜΕΪΛ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ "ΠΡΟΩΘΗΣΗ"!

Αυτός είναι η... μασκώτ 
της μέρας!
Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

παρατίθεται για ενημέρωση και αξιοποίηση το κείμενο σημερινού άρθρου του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου στην Εφημερίδα των Συντακτών (7.370 φύλλα πανελαδικά) (http://www.efsyn.gr/arthro/poios-kyverna-ayton-ton-topo) κι έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΕΕ: http://media.gov.gr.

«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; « Άρθρο του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ.Κρέτσου στην Εφημερίδα των Συντακτώn,28.10.2016

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εργάστηκε σκληρά, σε αντίξοες και ασύμμετρες επικοινωνιακά συνθήκες, προκειμένου να γίνει αυτό πράξη. Είναι η μόνη που κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία διαγωνισμό για απονομή τηλεοπτικών αδειών.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ήταν άλλες οι βουλές των δικαστών, και το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε τον τελευταίο λόγο στο ερώτημα του ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Ή μήπως όχι;


Το ΣτΕ αποφάσισε την Τετάρτη να κηρυχθεί άκυρος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί πλέον παρελθόν, όμως σε κάθε περίπτωση θα μείνει στην ιστορία, γιατί απέδειξε τα εξής:


Η διοργάνωση διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι κάτι μεταφυσικό, αλλά ένα εφικτό εγχείρημα, όσο δύσκολο και σύνθετο κι αν είναι.

Για το ότι επί 27 έτη δεν έγινε διαγωνισμός φέρουν την απόλυτη ευθύνη οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Εμείς τον ολοκληρώσαμε έπειτα από μόλις ενάμιση χρόνο κυβερνητικής θητείας και 10 μήνες σ.σ.σ. το μοναδικο... εργο μετά από τα μνημόνια, τις επικύψεις, τις καμπύλες, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τις φορομπηχτικές νομοθεσίες, τις λιστρικές επιδρομές στους λογαριασμούς τραπεζών, και τους πρώτους πλειστηριασμούς σπιτιών και νοικοκυριών πρώτης κατοικίας, την οργάνωση συσιτίων στους δρόμους όπως επί κατοχής),  από την ψήφιση του ν. 4339/2015, παρότι χρειάστηκε να περιμένουμε την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη, με την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία της Ν.Δ. θα συναινούσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αντιθέτως, το παλιό πολιτικό σύστημα ανέβαλλε διαρκώς όχι μόνο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και την είσπραξη του ειδικού φόρου τηλεόρασης/τελών χρήσης συχνοτήτων, μη παραλείποντας στο ενδιάμεσο να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ και να επιτρέψει, αν δεν υπέθαλψε κιόλας, την αεροπειρατεία της Digea και των καναλαρχών.

Το κράτος δεν είναι αδύναμο. Αντίθετα, μπορεί να λειτουργήσει συντεταγμένα και αποτελεσματικά, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και πνεύμα συνεργασίας. Για τη διενέργεια του διαγωνισμού εργάστηκαν, εκτός από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΕΤΤ, του Ελληνικού Στρατού, του ΕΚΑΒ και άλλων υπηρεσιών.

Το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει πολύ ικανά στελέχη, (σ.σ.σ. παιδιά μη γελάτε, τα πράγματα είναι σοβαρά. Η απόλυτη πορνογραφία! Το δημόσιο κηφηναριώ , αίφνης έγινε πάρα πολύ εργατικό! Τόσο, που κάποιος εκεί στην Ερμού (Θεσσαλονίκης) στο “Παρακαταθηκών και Δανείων” ονόματι Αλέξης, θα πάρει σύνταξη χωρίς να πάει ούτε μια μέρα στη δουλειά του, και κάποιος άλλος σε ένα γραφείο των ΕΛΤΑ, ενώ το ωράριο είναι μέχρι τις τρεις μ.μ., αυτός την κοπανάει από τις δυο-δυόμιση το πολύ), αλλά απαιτείται η ενθάρρυνση και η αναγνώρισή τους από πλευράς πολιτικής ηγεσίας χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και κομματικά κίνητρα. Στις επιτροπές του διαγωνισμού δεν υπήρχε ούτε ένα κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε διοικητική πράξη μπορούσε να ελεγχθεί δικαστικά και προδικαστικά, ενώ υπήρχε απόλυτη διαφάνεια και δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Υπάρχει πραγματικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον χώρο της τηλεόρασης, όπως φάνηκε και από τα χρήματα που κατεβλήθησαν διαμέσου της διαγωνιστικής διαδικασίας. Φέρουν βαρύτατες ευθύνες όσοι για χρόνια επέτρεπαν τη διατήρηση του ελέγχου των τηλεοπτικών συχνοτήτων από ένα κλειστό club ολιγαρχών και τζαμπατζήδων.

Συμπερασματικά, ο διαγωνισμός αυτός αποκάλυψε ακόμη και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Από την αρχή έφεραν εμπόδια και προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός. Ο νόμος Παππά ενισχύει τον ρόλο του ΕΣΡ όσο κανένας άλλος νόμος.


Παρ’ όλα αυτά, η Ν.Δ. έθεσε εξαρχής βέτο, με άδηλο μάλιστα χρονικό προσδιορισμό τερματισμού του. Το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της Ν.Δ.


Οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών. Για παράδειγμα, το ΣτΕ αποφάσισε μετά από 8 μήνες μαύρου στην ΕΡΤ ότι δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση. Συνεπώς, για το ΣτΕ οι χειρισμοί Σαμαρά για το μαύρο ήταν σύννομοι, όπως συνταγματικά ανεκτά ήταν και τα μνημόνια, και οι επακόλουθες σφαγές στους μισθούς, στις συντάξεις και στις ελπίδες και στα όνειρα του ελληνικού λαού.


Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ζητά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να παραμείνει θολό. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού δεν έχουμε πλέον κανονικές και οριστικές άδειες λειτουργίας. Επιπλέον το ΣτΕ διατάσσει το Δημόσιο να επιστρέψει 258 εκατομμύρια σε έχοντες και κατέχοντες και δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να ασκήσει κοινωνική πολιτική με τα χρήματα που απέφερε η διαγωνιστική διαδικασία του Αυγούστου.


Μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων, αλλά αυτό ενδεχομένως να συνιστά αλαζονεία και ύβρι στο 30% των πολιτών της χώρας που βιώνει συνθήκες φτώχειας και οικονομικής ασφυξίας.


Ζητούν, λοιπόν, να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς ανομίας στη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, παρότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το καθεστώς αυτό διαχρονικά συνοδεύεται από συσσωρευμένα χρέη, απολύσεις, μειώσεις μισθών και καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους.


Οπως είπαμε, οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Ωστόσο και η εκτελεστική εξουσία οφείλει να συνεχίσει το έργο της εντός των ορίων των αποφάσεων αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, θα χορηγήσουμε βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μέχρι να διενεργηθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ.


Σε κάθε περίπτωση, το τζάμπα πέθανε! Για την απόκτηση της βεβαίωσης προσωρινής λειτουργίας οι παλιοί και νέοι καναλάρχες θα καταθέσουν ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό άπαξ και ένα μικρότερο ποσό κάθε χρόνο, μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ. Επίσης θα οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια αριθμού απασχολούμενων, τεχνικής επάρκειας και ποιότητας προγράμματος.


Εν ολίγοις, όσοι νόμιζαν ότι λόγω της απόφασης του ΣτΕ θα κάνουμε πίσω ή θα κλείσουμε το μάτι στη διαπλοκή, κάνουν τεράστιο λάθος. Οι καναλάρχες σε αυτή τη χώρα οφείλουν να ακολουθούν το πλαίσιο που ορίζει το κράτος.


Η απόφαση επομένως του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά εντελώς πρόσκαιρη νίκη των ολιγαρχών και του παλιού, σάπιου πολιτικού συστήματος. Μπαίνουν κανόνες για όλους, όπως απαιτεί η λαϊκή βούληση που θα πει και την τελευταία λέξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΙ ΥΤΌ ΤΟ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


Γιωργος01/11/201610:50


Εκμεταλευονται καθε πτυχη της εξουσιας με τον πιο βρωμικο τροπο.Ανηθικοι ... που βρηκαν μπροστα τους ξαφνικα δυναμη και νομιζουν οτι θα... ολο το κοσμο.Asta na pane01/11/201610:47


Τώρα ότι Γενική διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού της Γ.Γ. Επικοινωνίας χρησιμοποιεί gmail για υπηρεσιακή χρήση, τι στάνταρ ασφαλείας ακριβώς ακολουθεί;Οδυσσέας01/11/201610:45


Η Κυβερνηση Σαμαρα χρησιμοποιούσε τα αναπόφευκτα μνημόνια ως εργαλεία εξόδου στην προληπτική γραμμή και μεταρρύθμισης του κράτους. Αντίθετα ο κομματικος στρατων μπεκρηδων και χασαποταβερνιαρηδων της προπαγανδιστικής αριστερας κοιτα να βολέψει τα παιδάκια της στο Δημόσιο με γερμανικά λεφτά, κλείνοντας τράπεζες, κόβοντας ΕΚΑΣ και συντάξεις, απολύοντας κόσμο και βάζοντας συνεχώς νέου φορους.Έλληνας01/11/201610:40


Καβάλησε το καλάμι ο ανεπάγκελτος θεωρητικός της αριστεράς που του αρέσει να τον φωνάζουν Λεφτ (καθηγητής κάπου στην Αγγλία). Ας είναι καλά η πλούσια γυναίκα που παντρεύτηκε με σπίτια στο Καβούρι και στην Πλάκα και μας παριστάνει τώρα το σωτήρα της Ελλάδας. Α ρε άσχετα παιδάκια...δεν ξέρετε που σας πάνε τα 4. Μας έχετε ξεφτιλίσει. Αριστεροί της ψευτιάς. Πάρτε δρόμο γρήγορα και φύγετε για το εξωτερικό, καταστρέψατε τη χώρα με τις ασχετοσύνες σας.killah killeh01/11/201610:36


καταλαβατε τωρα γιατι το 46 τους πυροβολουσαν οπου τους εβρισκαν? η θελετε κι αλλο ΣΥΡΙΖΑ?12301/11/201610:30


ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ... ΞΕΦΤΙΛΑ? ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!Τα γαλλικά σας μαράνανε01/11/201610:30


Να αξιοποιήσουν το άρθρο του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης για να εμπεδώσουν και στο εξωτερικό τι ουφο έχουμε για κυβέρνηση στην Ελλάδα.zoro01/11/201610:26


Το παλικάρι έχει καλό πόστο στη λαχαναγορά.Alexis01/11/201610:20


Ποιός είναι αυτός ρε παιδιά; Μπράβος σε νυχτομάγαζα;Μπλιαχ !!!01/11/201610:20


Τελικά δεν έχετε ιερό και όσιο κάνετε τα παντα να μείνετε ακομα μια ημερα στην εξουσία . Γατάκια Γκεμπελιστες / Σταλινιστες ο χρονο σας εχει Ίδη ξεκινήσει να μέτρα αντίστροφα . Επιστρατεύεται όλες τις αντιδημοκρατικές μεθόδους ( ξερει ο Τσιπρας απο τετοια , οπως λεει και ο πανσοφος λαός " το μήλο κατω απο την μηλιά θα πέσει , του εχει κάνει κατηχητικό ο μπαμπάς Τσιπρας του Κανακάρη του .) Εμεις η νεότερη βλεπουμε πως ήταν η Χούντα , ο Σταλινισμός και το Γκεμπελικό καθεστώς . Δεν αίσχύνεσθε καθόλου ; Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν αυτες οι μέθοδοι σαςjohn 01/11/201610:00


ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΡΥΘΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ