"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΩΝΑ ΚΑΣΣΙΑΝΙΔΗ...


Η ταινία είναι εμνευσμένη από την διάρκεια της Ελληνικής Επανναστάσεως του 1821, προϋπολογισμού των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ελληνοβρετανός ηθοποιός Σίμων Κασσιανίδης μόλις τελείωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας "Βραχώδεις ακτές της Ελευθερίας» και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να παίξει σε μια ταινία με θέμα από τις πιο σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς Ελλάδα και οι αγώνες της, εμπνέουν ακόμα.
ταν πρόσφεραν το ρόλο, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ, είπα αμέσως, ναι. Ήξερα ότι η συμμετοχή μου σε μια τέτοια ταινία θα κάνει πολλούς ανθρώπους περήφανους και πάνω απ' όλα η μητέρα μου οι οποία μου έμαθε να ζω με την ελληνική νοοτροπία και τη συμπεριφορά", εξηγεί ο ίδιος.
Τα ξυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Σάντα Φε και τιο Μεξικό, στη Σάντα Φε, ενώ το σενάριο είναι της Μαριάν Μητροπούλου, σύζυγου ενός από τα 20 κορυφαία πλουσιότερα  Αμερικανοελληνικά στελέχη, σύμφωνα με τον "Φόρμπες".
Ο Σκηνοθέτης είναι Βαν Λινγκ, που έχει συνδέσει το όνομά του με ταινίες "Τιτανικός" και "Εξολοθρευτής 2", ενώ ο Τζαίημς Κάμερον είναι επικεφαλής των Οπτικών εφέ.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη του 2017.
Όπως λέει ο Κασσιανίδης, "η ταινία θα είναι ένα σημείο εκκίνησης για την καριέρα πολλών παραγόντων, καθώς υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτές που είχαν εξαρχής οριστεί για την "Τροία "και τους "300 ".
Στο πλευρό του θα δούμε και τον Μπίλυ Ζέϊν, επίσης ελληνικής καταγωγής από τη Σπάρτη, καθώς και ηληκιωμένο Κρίστοφερ Πλάμερ.
Η καριέρα του Σίμωνα κασσιανίδη ξεκίνησε από ξεκίνησε από τα θέατρα του Λονδίνου, εκεί 'ηταν που τον ανακάλυψαν και του πρόσφεραν τον ρόλο προσφέρθηκε ένα ρόλο στο "Η άκρη της Αγάπης". καθώς και τον ρόλο του κακοποιού στο «Τζαίημς Μποντ: Ποσοστό παρηγοριάς" δίπλα στον Ντάνιελ Κραιγκ.