ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑΤΊ ΤΌΣΗ ΓΕΛΟΙΌΤΗΤΑ; ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΎΣ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ; ΓΊΝΑΜΕ ΤΕΛΙΚΆ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΌΣΟ ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΎΣ ΜΑΣ;

Έϊ!.. Πστ!.. Καμαρωτέ! Από που τα αγόρασες 
τα παράσημα; Από το περίπτερο; 
Διαβάσαμε το βιογραφικό σου και... σκάσαμε 
στα γέλια! Σε άλλο κράτος δεν θα σε προβίβαζαν 
ούτε για... μούτσο! Όχι για αρχηγό Σώματος!
Είναι, όχι ν' απορεί κανείς σήμερα με το ακατανόητο των πράξεων και των δηλώσεων πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων στη χώρα μας, αλλά να εξοργίζεται κανονικά, και να αγωνιά με την ψυχή στο στόμα για την επόμενη στιγμή, τι ήθελε προκύψει σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο!
Η ανεπτυγμένη Ελλάς των δεκαετιών ΄80 και ΄90, με την ισχυρή οικονομία μόλις είκοσι  χρόνια πριν, κατέληξε σφουγγαρόπανο στα χέρια τριών γερακιών του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, και πληθώρας γελοίων και ανοήτων πολιτικών, στρατιωτικών!
Η έννοια των λέξεων τιμή, αξιοπρέπεια, ευθύνη, τόλμη ή ανδρεία, πατριωτικά και ηθικά ιδεώδη σ’ αυτά τα πρόσωπα ικανά να πλαισιώσουν μόνον παραστάσεις για τσίρκο, έχει οριστικά χαθεί!.. “...Των Ευρωπαίων περίγελα, και των αρχαίων παλιάτσοι”!.. 

Σα να μην έφτανε το κάζο και η ξευτίλα που έπαθε το Ελληνικό λιμενικό σκάφος 090 στα Ίμια 2018 -και κατ΄ επέκτασιν σ' όλο το Λ.Σ.- την λιποτακτική του ενέργεια σε μια πολεμική καθαρά, εχθροπραξία, να πάρει τον πούλο και να την κοπανίσει, χωρίς να επανέλθει με επίθεση εναντίον του τουρκικού όποιο σκάφος και αν ήταν αυτό, που θα έσωζε το γόητρό του -υποθέτουμε πως ένας Έλληνας ψαράς, και όχι χέστης “γαλονάς” του είδους, αυτό θα έκανε- στον απόηχο αυτής της ιταμής υποχωρήσεως και δειλίας, που σε περίπτωση πολέμου θα ήταν συνοπτική διαδικασία-δίκη στα έξι μέτρα πλήρωμα και αξιωματικοί του, μας έχουν πρήξει -οι υπεύθυνοι- στην μπούρδα και την ανοησία, την αηδιαστική σαχλαμάρα, αλλά και τις παιδαριώδεις δικαιολογίες για θαυμαστές και άκρως εθνικές ενέργειες ανδρείας, με όλα τα χαρακτηριστικά όμως της... δειλίας, του διασυρμού, και της ανικανίας! Της κλανιάς!
Προσωπικά, ειλικρινά, θα θέλουμε να μάθουμε, γιατί; ακόμα δεν κινήθηκε το Ναυτοδικείο και ο αρμόδιος στρατιωτικός εισαγγελέας (σ.σ.: εμείς θεωρούμε -και είναι- το Λιμενικό στρατιωτικό σώμα), με την κατηγορία της εγκαταλείψεως θέσεως μάχης και αναιτίας υποχωρήσεως γι' αυτούς τους άνανδρους στρατευμένους, παρά δυο μέρες μετά, ένας ανίκανος και άχρηστος, δειλός, δειλότατος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, σύσσωμα τα προδοτικά και ανθελληνικά ΜΜΕ, συνηγορούντος και του “παιδαρίου” που έχουμε για Πρωθυπουργό, προσπαθούν να μας πληροφορήσουν σοβαρά, αν θα είναι για ακόμα ένα χρόνο... Αρχηγός του Σώματος ή όχι, αυτός ο άνανδρος χέστης

Και πιο νόημα θα έχει να είναι αλήθεια; πως θα αντικρίζει τους άνδρες του για 365 ολόκληρες μέρες, όταν σίγουρα από μέσα του, ξέρει πως οι αντιδράσεις του και οι διαταγές του στα “Νέα Ίμια”, δεν ήταν οι πλέον αρμόζουσες και οι πλέον εθνικές, αυτές που έπρεπε να είναι!
Στα “Πρώτα Ίμια” το 1996, επί κακουργηματικού Πασόκ και προδότη Σημίτη (σ.σ.: πριν λίγες μέρες κάποιοι Έλληνες σε ένα πλοίο τον προπηλάκισαν... Αλλά εμείς θα ρωτήσουμε, γιατί δεν το πέταξαν στη θάλασσα; Η Νέμεσις τελικά, από τον λαό θα έρθει!..), οι “διαταγές” του “Μεγαλυτέρου παχέος Εντέρου” που έβγαλε ποτέ η Ευρώπη, ένα βουνό από σκατά, ήταν για τα παιδιά μας τους Ο.Υ.Κάδες που βρέθηκαν μεταξύ των Ελληνικών και τουρκικών πυρών, “σκοτώστε τους, ή αφήστε τους να χαθούν!.. Δεν τους θέλουμε!..”.
Σήμερα, έχουμε πιο αναβαθμισμένα πράγματα, οπισθοχωρήσεις, δειλίες, και πορδές αμολημένες, ταυτόσημες και με την λέξη “ελιγμός”!
Με την προδοτική αυτή κυβέρνηση στον σβέρκο μας που διατυμπανίζει συνέχεια στην τρομάρα της ότι θα κάνει εκλογές το 2019 -μισό προδοτικό Πασόκ και πάλι, μισό κομμουνιστές- όλα πρέπει να τα περιμένουμε χωρίς να μας παραξενεύει, τίποτα! Οι ίδιοι προδότες, οι ίδιοι δωσίλογοι, οι ίδιοι πουλημένοι στα ξένα συμφέροντα, και προπαντός, οι ίδιοι, αυτοί που έλεγαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ – το ίδιο Συνδικάτο”. Πράττουν με ακρίβεια χιλιοστού, ότι τους λέει η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, το οποίο μάλιστα, έτρεξε να δηλώσει γρήγορα-γρήγορα, πως η ιταμή πρόκληση που μας έγινε και πάλι, δεν ήταν δική του υπόθεση, αλλά “μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας”! Πολιτική και στρατιωτική παρέμβαση ίσων αποστάσεων, η εθνική μας καταστροφή μέσα στη (λυκο)συμμαχία!
Να υποθέσουμε ότι θα συνελάμβαναν και τις Ελληνικές δυνάμεις σε περίπτωση συρράξεως, που υπηρετούν μέσα στους θύλακες ή τα στρατηγεία-γραφεία του ΝΑΤΟ; Τους γελοίους και ανυπολήπτους, κάθε μέρα και περισσότερο, στρατηγούς μας, οι οποίοι συντρώγουν και συμπίνουν με τους τούρκους συναδέλφους τους πλάι-πλάι; Διόλου απίθανο!
Ο Παύλος Μελάς, ανθυπολοχαγός συμμετέχον στον “Μαύρο Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897”, όταν ολόκληρος ο Ελληνικός στρατός λιποτάκτησε στη πρώτη μάχη της Λάρισας, έγραφε σ΄ ένα γράμμα στη γυναίκα του: “Δεν μπορώ να διανοηθώ, είναι τρέλα!.. Πως; ένας ολόκληρος στρατός, ο Ελληνικός, μπορεί να λιποτακτήσει τόσο γρήγορα, στην πρώτη τουφεκιά!.. Σκέτη παραφροσύνη”.
Από αυτό το γεγονός και μετά, ο Παύλος Μελάς πήρε προσωπική υπόθεση την απελευθέρωση της Μακεδονίας, και έγινε αυτός που έγινε. Και, εάν δεν υπήρχε, ίσως, ο ένδοξος θάνατός του, ο “Μακεδονικός Αγώνας”, μπορεί και να μην είχε την έκβαση που είχε,
ο θάνατος του Παύλου Μελά ήταν αυτός που χαλύβδωσε τις ψυχές ΌΛΩΝ των συντρόφων του μακεδονομάχων -τον οποίο τα σημερινά πουλημένα τομάρια, ίσως μας απαγορεύσουν στο μέλλον να αναφέρουμε και το όνομά του- οι οποίοι στη συνέχεια δεν καταλάβαιναν τίποτα, πήραν το αίμα πίσω και με το παραπάνω!
Αν αυτός ο γελοίος γαλονάς, λοιπόν, ο αρχηγός του Λ.Σ., καταλάβαινε τι θα πρόσφερε στο καταρρακωμένο πλέον, ηθικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε όλα τα Σώματα, απ΄ ότι φαίνεται, παρά την οποιαδήποτε άλλη όψη θέλουν να μας περάσουν οι ορντινάντσες του... Μην πάτε μακρυά, ο Τόσκας που αυτή τη στιγμή προδίδει και παραδίδει την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλα τα μέτωπα, είναι πρόσφατος στρατηγός του Ελληνικού στρατού!.. Η θυσία ίσως, του "090" και του πληρώματός του στις μέλλουσες γεννεές των Ελλήνων και όχι των "ελληνοφώνων", τότε πιαθνώς, να μην ήθελε να είναι αρχηγός για άλλον ένα χρόνο που καμαρώνει πλάκα τα παράσημα, θα είχε αυτοκτονήσει!
Στον Β΄ Π.Π. και στην παράδοση των  "άπαρτων" Οχυρών της Γραμμής Μεταξά στους Γερμανούς, στον Έβρο όταν η ταξιαρχία (2.000 άνδρες και 100 αξιωματικοί) του υποστρατήγου Ζήση Ιωάννου πέρασε σε τουρκικό έδαφος και αφοπλίστηκε, ο υποστράτηγος Ζήσης δεν άντεξε το βαρύ συμβάν και αυτοκτόνησε! Στα Ύψαλα της Ανατολικής Θράκης.
Στον στρατιωτικό κώδικα δεν υπάρχει υποχώρηση πουθενά! Υπάρχει μόνον “ΕΜΠΡΌΣ”!.. Και ένας, το πολύ-πολύ, τιμητικός θάνατος. Όλα τα άλλα είναι τσιπροσκατά, που όσο τα ανακατεύεις τόσο περισσότερο βρωμούν.
Στις δηλώσεις και τα σχόλια που κυκλοφορούν αθυρόστομα πολιτικές και στρατιωτικές πηγές των ημερών, μπόρεσα μετά βίας να ξεχωρίσω Ελληνικές, αυτές του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος, αν και μπήκε στην Ελληνική Βουλή σαν ο γελωτοποιός και κλόουν της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, φαίνεται σήμερα, το λιγότερο, λεβέντης!..  

Η ηλικία; Το αίσθημα; Το θάρρος αυτή τη στιγμή; Τον αναγορεύουν στον Πρώτο Έλληνα άνδρα και πολιτικό από όλους τους άλλους αρχηγούς της χλέμπας και της μύξας! Στον οποίο, αν μη τι άλλο, πρέπει να σταθούμε με πολύ προσοχή και με πολύ μεγάλο σεβασμό! 

Είπε λοιπόν ο κυρ-Βασίλης:
«Έχουμε γίνει τσογλάνια που δίνουμε το όνομα ''Μακεδονία'', όταν κάποιοι πολέμησαν γι΄ αυτήν...
Ο Αλέξης Τσίπρας μου είπε ότι η Ρωσία δεν θέλει λύση στο Σκοπιανό, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς... Έχουμε γίνει Αμερικανάκια... Όσες φορές οι Αμερικανοί έχουν ανακατευτεί στα εθνικά μας θέματα, μας έχουν καταστρέψει. Ο Τσίπρας είναι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός τους...
Εδώ οι Τούρκοι έριξαν ρωσικό αεροπλάνο, δεν θα χτυπήσουν πλοίο; Οι Τούρκοι έχουν γκριζάρει 17 νησιά, τα οποία θεωρούν δικά τους...”
Η Τουρκία αισθάνεται ισχυρή και εξ αυτού του γεγονότος οδηγεί την Ελλάδα σε συνεχείς παραχωρήσεις. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. Τα ελληνικά πλοία αποχώρησαν από την περιοχή, και έτσι δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπερασπιζόμαστε τα Ίμια. Κάθε φορά που δημιουργεί μία κρίση η Τουρκία και εμείς υποχωρούμε, δημιουργεί και νέα Ίμια...
Οι Τούρκοι έχουν στόχο να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο. Βαφτίζουν ελληνικά νησιά τουρκικά και προσπαθούν να αλλάξουν το στάτους-κβο στην περιοχή... Εμείς ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, επιλέγουμε τι;
 


Και για την Περιστέρα:
«Η γυναίκα δίνει πολιτική συνέντευξη και τονίζει ότι ο άνδρας μου δεν είναι ψεύτης, δεν είναι απατεώνας, σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα τον κατηγορεί γι’ αυτό!... Αυτήν την αίσθηση εισπράττει από τον κόσμο...”.




ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ "ΑΡΧΗΓΟΥ"!..

 
  • Είναι Πειραιώτης και διαμένει στον Πειραιά. 
  • Είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της ΑΕΝ Πλοιάρχων Ασπροπύργου. 
  • Έχει διατελέσει Διοικητής της 3ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ Λ.Σ.
  • Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας. 
  • Διοικητής στην Επισκευαστική Βάση Λ.Σ.
  • Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου. 
  • Έχει υπηρετήσει ως Κυβερνήτης ΠΠΛΣ 020 και ως μάχιμος έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. 
  • Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, στον νέο Αρχηγό έχουν απονεμηθεί 14 τιμητικές διακρίσεις (Μετάλλια, Παράσημα και Ευαρέσκειες).
Από τα παραπάνω, κρατούμε το "Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας"(!). Και την θητεία του "ως έφεδρος αξιωματικός του Π.Ν.". Στην οποία υπάρχει πιθανότητα, να έριξε καμιά πιστολιά σε κανένα γλάρο εν πλώ, έτσι για να διασκεδάση την ανία του! 
Όσο για την πειραιώτικη καταγωγή του, μάλλον οι Πειραιώτες, δεν πρέπει να νοιώθουν και τόσο υπερήφανοι γι' αυτόν... 
Καλά... Τα παράσημα... Τα αγόρασε σίγουρα από το... περίπτερο!..