ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΝΕΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ... ΠΑΛΙΟΥ!

Ως πόσο άραγε, ρε Συνέλληνες αδέρφια ο εικονιζόμενος μπορεί να είναι ορντινάντσα, “φιλιππινέζα” του σφύριζα και του “πίτουρα”, μπορεί κάποιος να μας πει; 
Ο μοναδικός Α/ΓΕΕΘΑ, και αισχρός περίγελος της τουρκιάς στου οποίου το χέρι ο Ελληνικός Στρατός έγινε μπάχαλο, κατά ξευτελίστηκε “ρεμπέτ ασκέρι”... 

[Στρατιώτες του πετούν τα όπλα λιποτακτούν και συλλαμβάνονται από τους μεμέτηδες... Αξιόμαχα πλοία χαλούν σε κρίσιμες ασκήσεις ή τα στουκάρουν οι κυβερνήτες τους όπου βρουν πάνω στα βράχια!.. Εκπομπές τύπου “Τόλμη και Γοητεία” στην κρατική τηλεόραση προβάλλουν σημεία και τέρατα για να αναπτερώσουν το έτσι κι αλλιώς καταρρακωμένο, πεσμένο ηθικό των Ελλήνων...Το παιδοβούβαλο να ρίχνει στεφάνια στη θάλασσα όπως έριξαν παλιά τη στάχτη στο Αιγαίο της Μαρίας Κάλλας...]
Προκειμένου να αμειφθεί γι’ αυτά του τα κατορθώματα από το τεράστιο τσιπρόπαιδο, ανανέωσε την θητεία του για άλλα δυο χρόνια ακόμα, μαζί μ’ αυτά και πακτωλό χρημάτων που θα πάρει φυσικά, αυτός ο “ήρωας με παντούφλες” ο ανίκανος, αντί να τηγανίζει αυγά στο σπιτάκι του και την κουζίνα του, να φαν τα παιδιά και τα αγγόνια!
Και, να μου το θυμηθείτε, στα επόμενα δυο χρόνια, δεν θα υπάρχει Ελληνικός Στρατός
Κάτι που με νύχια και δόντια επιθυμούν οι πάντες, όσοι επιβουλεύονται την χώρα μας και θέλουν να την δουν διαλυμένη και καταρημαγμένη. Κυρίως η ΕΕ. 
Γιατί το ΝΑΤΟ, μέχρι να συμπεριλάβει την μεγάλη υπερδύναμη, τον υπέρ στρατό με την ασύλληπτη τεχνολογία και όπλα στο οργανόγραμμά του που ακούει στο όνομα “Γύφτοι των Σκοπίων”, όπως η τσινετσιτά κάποτε μιλούσε για τους “Γενναίους του Μπράνκα Λεόνε”... “Μπράνκα, μπράνκα, μπράνκα! Λεόν, λεόν, λεόν!”... Μας έχει απόλυτη ανάγκη!
Σ’ αυτό ευτυχώς γι’ αυτούς, τους “Ευρωπέους”, και δυστυχώς για μας, έχουν μεγάλους βαστάζους τους εκτελεστές του έθνους των Ελλήνων, τους Ψυριζανέλ. Την σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα! Της φασιστικής κομμουνιστικής αριστεράς! (Τον θυμάστε εκείνον τον σαλιάρη τον ψευτο-Κουβέλη; Ε, με τις υγείες μας! Τρεις δηλώσεις πρόλαβε και έκανε ως υφυπούργαρος, θα τον πληρώνουμε κι αυτόν συνταξιούχο υπουργό από τούδε και στο εξής ως που ζει!..). 

Αυτής που έκανε τα χιλιάδες συλλαλητήρια, τους χιλιάδες βανδαλισμούς καταστροφές, ρημαδιό η χώρα για σαράντα χρόνια, έκαψε κατ’ επανάληψη την Αθήνα, δημιούργησε χιλιάδες απεργίες με χάσιμο δισεκατομμυρίων πολυτίμων εργατοωρών! Διέλυσε εμπορικές εταιρείες που έκαναν γνωστή τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, οι οποίες έφερναν και πακτωλούς συναλλάγματος στον κρατικό κορβανά! Με τα συνθήματα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο”, “Γιάνκις Γκόου Χομ”, “Αμερικανοί δολοφόνοι Λαών”, κλπ, κλπ. 
Υπέγραψαν στην 3ετή θητεία τους τόσα φοβερά και τρομερά πράγματα υπέρ των Αμερικανών, που δεν διανοήθηκε να το κάνει ούτε η “χούντα” του Ιωαννίδη, αλλά ούτε και ο Παπάγος μετά τον Ανταρτοπόλεμο-συμμοριτοπόλεμο, όπως έγραψε πολύ αργά, και ένα όργανο έντυπο του καταραμένου “Δολ”!
Το πιο φοβερό και τρομερό; Χωρίς ούτε μια “λαϊκή” διαμαρτυρία! Ούτε μια πορεία στην αμερικανική πρεσβεία! Ούτε ένα αντιαμερικανικό σύνθημα από τους “φασιστερούς” προδότες, οι οποίοι συστηματικά φασιστικά και επί σχεδίου, προδίδουν συνεχώς και αδιαλείπτως την Ελλάδα, στα μόλις τρία χρόνια που την κυβερνούν! Φανταστείτε τι θα γίνει; να ξανά βγουν κιόλας!  Μας περιμένει κανονικό αλληλοφάγωμα και αιματοκύλισμα! Ο “εμφύλιος” του Γεννηματά... παραμονεύει, και την χώρα υπονομεύει που τραγούδησε και ο δημοκράταρος Νταλάρας!
Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ότι αυτούς τους προδότες και δωσίλογους εθνοδιαλυτές, γνήσια φασιστερά μιας “Νέας Τάξης” που κανείς δεν ξέρει που κατοικοεδρεύει; τους έφερε στην εξουσία δια της “δημοκρατίας της ψήφου”, ο ανεύθυνος πατριωτικά Ελληνικός λαός! Που τους ψήφισε!  Να θυμηθούμε και τα λόγια του Λένιν, ή καλύτερα να τα παραφράσουμε κάπως, “μην στεναχωριέστε σύντροφοι, η μπουρζουαζία (Σύριζα) και ο καπιταλισμός (Σύριζα), θα μας δώσει το σκοινί να τους κρεμάσουμε”.
Ο Αποστολάκης λοιπόν, αυτός ο άχρηστος και ανίκανος στρατήγαρος “καναβάρο” στον “Αλέξη Ζορμπά”, πλάκα τα γαλόνια και τα παράσημα, θα είναι για άλλα δυο χρόνια Α/ΓΕΕΘΑ, και... ο θεός να βάλει το χέρι του! Ή καλύτερα, ο θεός σώζει μόνον την Ελλάδα!
Πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της χώρας στο χέρι ενός Α/ΓΕΕΘΑ συμβαίνουν τόσα σημεία και τέρατα, και αυτός παραμένει στη θέση του, ως -εδώ γελούν- “ευδοκίμως τερματίσας” την πρώτη του θητεία. 


 */*



111 ΠΜ

Στην “111 ΠΜ” που υπηρέτησα κάποτε την Ελλάδα για δυο ολόκληρα χρόνια, είχαμε έναν Σμήναρχο διοικητή όταν πήγα ονόματι Παναγιώτη Διακουμάκο. Αυτόν τον Διακουμάκο, τον “μισούσαν” όλοι οι αξιωματικοί της Πτέρυγος, ιδίως οι καραβανάδες. Τα καθάρματα, δηλαδή. Γιατί επί της δίχρονης θητείας του στη μονάδα... Προσέξτε... Δεν είχε ματώσει μύτη! Εμείς οι σμηνίτες πίναμε νερό στο όνομά του. 

(Σ.σ.: Όποιος νομίζει ότι στις στρατιωτικές μονάδες αυτά που γράφω είναι λίγο σχήμα οξύμωρο, απλά δεν έχει ιδέα από στρατό, ή ακόμα πιο απλά, μαλακίζεται).
Τον Διακουμάκο στα “Δεκεμβριανά του Βασιλιά Κωνσταντίνου”, αντικατέστησε ένα κάθαρμα επίσης Σμήναρχος, ονόματι Λιμπουσάκης. Ο οποίος το ΄παιζε και πλέι-μπόι. Στη θητεία αυτού του αχρείου, κάπου 1,5 χρόνο, χάσαμε 5 χειριστές και 7 αεροπλάνα. Συν δυο απόπειρες αυτοκτονίας σμηνιτών που κατέληξαν σε ακρωτηριασμούς, κάνα-δυο γαλονάδες πήγαν στο τρελοκομείο, και άλλα τινά παρατράγουδα στα οποία οι αξιωματικοί της Πτέρυγος, κυρίως οι ιπτάμενοι, είχαν απηυδήσει, ανέβαιναν στα αεροπλάνα με την ψυχή στο στόμα, ψέλλιζαν με αγανάκτηση την φράση “Που είσαι Διακουμάκο”!  
Ε, ρε παιδιά... Δεν ξέρω γιατί; Αυτός ο χαρτογιακάς “φιλιππινέζος” του Σφύριζα και των Ψυριζανέλ, ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, αυτόν τον Λυμπουσάκη μου θυμίζει!..
Να, μα την παναγία!.. Θαρρώ τον βλέπω τώρα! Να τον εκπαιδεύει ο Επισμηναγός Χατζίρης στα “5ρια”, να του βγάζει την παναγία ανάποδα στους στροβιλισμούς και τις τούμπες στον αέρα, να τον περνάει ξυστά πάνω από τις στέγες των κτιρίων της “111”, με τους σμηνίτες να λύνονται στα γέλια, και να τον κατεβάζει στην πίστα τρεκλίζοντας κουδούνι, τον κρατούσαν οι αερονόμοι απ’ τις μασχάλες και τον πήγαιναν στο γραφείο σηκωτό.
Ο Χατζίρης βεβαίως, είχε και άλλο λόγο να του κάνει αυτά που του έκανε του Λιμπουσάκη, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε, ίσως πας πιάσουν και τα “πολύ άσεμνα”... Δεν κάνει!
Όσο για τον Λιμπουσάκη, τον μετέθεσε το Αρχηγείο νύχτα με τελεσίγραφο σε άγνωστη κατεύθυνση, και κανείς από εμάς δεν πήρε χαμπάρι, ή δεν έμαθε ποτέ, τίποτα!