ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

Τι λέει το “ΜΜΘ”; Αληθεύει το γεγονός, ότι το "ΜΜΘ" έγινε υποχείριο όργανο της τουρκιάς και του τουρκικού Προξενείου; Αν ναι, θα μας λυπήσει παρά, μα πάρα πολύ, το γεγονός! 
Παρακάτω το Δημοσίευμα από το "ΘΕΜΑ", όπως και τα σχόλια που ακολουθούν:
Θεσσαλονίκη: Απαγόρευσαν σε παρέα την είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής μετά από εντολή του... Τούρκου πρόξενου
20/03/2018


Οι τρεις Έλληνες είχαν δώσει ραντεβού με έναν φίλο τους, πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία, ώστε να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την παράσταση «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου απαγορεύτηκε η είσοδος σε μία παρέα μετά από εντολή... του Τούρκου πρόξενου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστοτόπου alterthesss.gr, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας προχώρησαν σε διεξοδική έρευνα τεσσάρων ατόμων και τελικώς δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, χωρίς ωστόσο να αιτιολογήσουν την κίνηση τους. Οι ενέργειες αυτές έγιναν, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, με απόφαση του επικεφαλής του Τουρκικού προξενείου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιούνταν η εν λόγω παράσταση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τρία άτομα είχαν δώσει ραντεβού με έναν φίλο τους, πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία ο οποίος έχει λάβει άσυλο από την Ελλάδα, στο προαύλιο του χώρου ώστε να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την παράσταση «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες».

Όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στο Μέγαρο, αστυνομικοί τους σταμάτησαν και ζήτησαν να ελέγξουν τις προσκλήσεις τους. Αφού είδαν πως είχαν προσκλήσεις, τότε τους έκαναν - όπως οι ίδιοι τους εξήγησαν - έναν «τυπικό» έλεγχο στις τσάντες τους, από τον οποίο διαπίστωσαν οτι δεν υπήρχε κάποιο ανησυχητικό αντικείμενο.

Στη συνέχεια όμως άνδρες της αστυνομίας και της ασφάλειας περικύκλωσαν τα τέσσερα άτομα και δήλωσαν πως δεν μπορεί να τους επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής αν δεν υπάρξει πρώτα έγκριση από τον Τούρκο πρόξενο. Στο σημείο αυτό τα τέσσερα άτομα διαμαρτυρήθηκαν εντόνως προς τις αστυνομικές δυνάμεις, τονίζοντας πως δεν έχουν το δικαίωμα να μην τους επιτρέψουν την είσοδο, από την στιγμή που έχουν τις απαραίτητες προσκλήσεις, και έχουν δεχτεί τον «τυπικό» έλεγχο, τον οποίο δεν δέχθηκαν οι υπόλοιποι θεατές.

«Ήταν εντυπωσιακή η στάση της αστυνομίας, η οποία μας απαγόρευε την είσοδο χωρίς κάποια αιτιολογία. Η ειρωνεία τους δεν σταμάτησε παρά μόνο τη στιγμή που αποχωρήσαμε», αναφέρουν οι καταγγέλλοντες τονίζοντας πως ύστερα από περίπου μισή ώρα ελέγχου έχασαν την υπομονή τους, έσκισαν τις προσκλήσεις τους και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί γνωρίζοντας τον Τούρκο πρόσφυγα από την πολιτική του δράση τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ στη συνέχεια ο Τούρκος πρόξενος έδωσε εντολή να μην επιτραπεί στον ίδιο και στην παρέα του η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Μεγάρου Μουσικής ανέφεραν ότι το θέμα χειρίστηκε εξ ολοκλήρου η Αστυνομία, σε συνεννόηση με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο χώρος φιλοξενούσε παράσταση υπό την αιγίδα του Τουρκικού Προξενείου.

Πηγή: alterthess.gr


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

amerikanos 20/03/201812:18
Δηλαδή, έχει άδικο η “Ονεδιτισσα” που τους λέει Βουλγάρους; Εεε; Με τον Μπουτάρη και τον Τσίπρα είπαμε και θα το δούμε δυστυχώς ... Οι τούρκοι θα κάνουν παρέλαση στον Λευκό Πύργο και στο Τροκαντερό ... Οι συριζαιοι θα είναι στα 4 και θα τους φωνάζουν απελευθερωτές...

ανήσυχος 20/03/201812:10
Αφού έχει γεμίσει η χώρα με τούρκους πράκτορες...

Άλαλος 20/03/201812:04
Μήνυση επιτόπου στους αστυνομικούς... Να κρατούσαν τα στοιχεία τους... Δεν είχε κανένα δικαίωμα να τους στερήσουν την είσοδο... Ειδικά τέτοια εποχή ο τούρκος να κάνει ότι θέλει... Ξεφτίλα...

ΡΗΣΟΣ ΔΗΝΙΟΣ 20/03/201811:36
Πληρώσαμε το Μέγαρο με κόψιμο σε μισθούς και συντάξεις, για να στριφογυρίζουν χαπακωμένοι ισλαμοδερβισιδες...

Ισααααααα! 20/03/201811:03
Αφού διοργανωτής ήταν το τουρκικό προξενείο είχε το απόλυτο δικαίωμα να μην δεχτεί όποιους δεν επιθυμεί. Που το παράξενο και γιατί αναφέρεται.

Απαντηση 20/03/201811:22
πιο ραγιάς δεν γίνεσαι αριστερέ...

ΓΙΩΡΓΟΣ 20/03/201811:10
Μόνο σε χώρες με υπηκόους υποτελείς και οσφιοκάμπτες συμβαίνει αυτό! Εύγε στα ανδρείκελα που χειρίστηκαν το θέμα!

Απάντηση
Γεμίσαμε γιουσουφάκια...

20/03/201810:53
Γιατί επιτρέπεται στο Τουρκικό Προξενείο να κάνει ότι γουστάρει σε ένα εθνικό ίδρυμα;

Οϋκας 20/03/201810:58
Για την ελληνική αστυνομία θα πεις τίποτα;

noldor 20/03/201811:14
Η ελληνική αστυνομία λαμβάνει και εκτελεί εντολές από την ελληνική πολιτεία.

@noldor 20/03/201811:28
Σωστά. και η ελληνική πολιτεία λαμβάνει εντολές από το τούρκικο προξενείο, ε;

stp 20/03/201810:53
Τώρα κατάλαβα. Τώρα κατάλαβα ποιος μας κυβερνά. Μετά από αυτά που διάβασα, ήρθε στην μνήμη μου ένα περιστατικό πριν από δύο χρόνια περίπου. Μια παρέα, όλοι Έλληνες γηγενείς, είχαμε άδεια για να πάμε στο Άγιο Όρος. Είχαμε κλείσει από μήνες πριν την πρώτη διανυκτέρευση στην Ρώσικη Μονή. Μόλις πήραμε τα διαμονητήρια στην Ουρανούπολη, αμέσως μας πλησίασαν τρεις αστυνομικοί, και έκαναν έλεγχο ταυτότητας και διαμονητηρίου, μόνο σε μας. Δεν δώσαμε σημασία, θεωρήσαμε πως απλά έγινε τυπικός έλεγχος. Μπήκαμε στο καράβι και αποβιβαστήκαμε στον Αρσανά της Ρώσικης Μονής. Πήγαμε πάνω, και δεν μας δέχτηκαν, μας έδιωξαν. Φύγαμε και πήγαμε σε άλλη μονή, αναφέραμε το γεγονός και οι μοναχοί έμειναν έκπληκτοι, γιατί όπως είπαν, ακόμη και αν δεν έχεις κλείσει, δύσκολα σε διώχνουν. Ένα βράδυ σε φιλοξενούν. Τώρα, σήμερα κατάλαβα τι γίνεται. Μάλλον οι Ρώσοι, μας έχουν φακελώσει και δεν ήθελαν να πάμε. Και φυσικά, οι δικοί μας έκαναν το “καθήκον”. Συνεργάστηκαν, και τελικά μας έδιωξαν. Απλά μας περίμεναν. Ενημέρωσαν την μονή ότι θα πάμε. Μάλιστα, ο μοναχός Ρώσος που ανεβαίνοντας μαζί από τον Αρσανά μιλήσαμε -και μιλούσε άπταιστα Ελληνικά- μετά πάνω στην υποδοχή έκανε πως δεν καταλάβαινε γρι από Ελληνικά. Α, ρε ΕΛΛΆΔΑ... Πόσο υποτελείς είσαι.

Paco20/03/201811:58
Δεν μας τα λες καλά... Κάτι αφήνεις απ’ έξω και δεν μας λες όλη την ιστορία..

20/03/201811:01
Και τότε πως κλείσατε διανυκτέρευση στη Μονή αφού δεν σας ήθελαν; Και, τέλος πάντων, πως και γιατί σας είχαν "φακελωμένους";

Απλός πολίτης20/03/201810:49
Τόσα είναι τα δικαιώματα έχουμε δώσει στους κατσίβελους! Κατάλυση της Δημοκρατίας εντός των εδαφών μας. ΤΣΙΠΡΑ... Δεν τα βλέπεις; Τι να δεις κι εσύ! Άλλο από τον τραπεζικό σου λογαριασμό και την καρέκλα σου, δεν βλέπεις τίποτα!..

Αστυνομία για γέλια 20/03/201810:43
Το έγκλημα κάνει πάρτι σε όλη την Ελλάδα, και τα απομεινάρια της αστυνομίας ασχολούνται με τον τούρκο πρόσφυγα και τους ιπτάμενους δερβίσηδες.

Τασος20/03/201810:40
Το πιο πιθανό είναι να την έδωσε την εντολή ο Μπουτάρης...

...20/03/201810:39
Τραβήξτε μια μήνυση στην ΕΛΑΣ για ρατσισμό και αποζημίωση να ξηλωθεί κ ο αξιωματικός που πήρε την απόφαση και να πάει να μαζεύει ραδίκια... Αρκετά με τους αμόρφωτους που έχουν πάρει εξουσία στα χέρια τους

Μ.20/03/201810:19
Γιουσουφάκια... Μας γλεντάνε μιά χαρά οι Τούρκοι!..