ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...


ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠΕΤΑΞΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΥΠΕΞ» ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ!..



"Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξακολουθεί να παραμένει στον κόσμο του. Τίποτε δεν κατάλαβε από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του κ. Δελαβάκουρα, το νέο εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, ο οποίος, σε ερωτήσεις


δημοσιογράφων ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα μεταφερόμενος με σκοπιανό αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)» στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΑΣΕ που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Έτσι καταργείται και η πάγια τακτική που ακολουθούσαν οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, να επιτρέπεται δηλαδή η διέλευση σκοπιανών αεροσκαφών από το «Φιρ» Αθηνών, αλλά να απαγορεύεται η προσγείωσή τους σε ελληνικά αεροδρόμια. Δίνοντας παράλληλα ένα ακόμη βήμα στον Γκρουέφσκυ για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, της χώρας τους, καθώς η προσγείωση στην Ελλάδα αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας" καταγράφεται ήδη ως επιτυχία από τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Στο όνομα λοιπόν της λογικής Μπακογιάννη «Μπίζνες αμπάουβ ολ» (οι επιχειρήσεις κρατικές και ιδιωτικές στα Σκόπια πάνω από όλα) και παρά το σαφές μήνυμα των Ελλήνων αλλά και των Μακεδόνων ιδιαίτερα μέσα από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει την πολιτική της κατηφόρα, γράφοντάς μας όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Μέσα λοιπόν από την ίδια λογική θα δούμε απόδοση τιμών στον κ. Μιλόσοσκυ και θα καταπιούμε το σάλιο μας υποδεχόμενοι επισήμως αυτή τη φορά το αεροσκάφος των «Μακεδονικών Αερογραμμών». Οι επαγγελματίες πατριώτες θα σιωπήσουν πάλι ή θα ξανατζογάρουν στην πολιτική αφέλεια του λαού εξαγοράζοντας τον λόγο τους-φόβητρο με αργύρια. Όσο για μας τους «μικρούς», για μια ακόμη φορά θα συνεχίζουμε να «φοβόμαστε για αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς» με τον λαό να επιμένει στις ξαπλώστρες και στους καναπέδες και θα αναφωνήσουμε για μια ακόμη φορά για την «τιμή των όπλων: Αιδώς Αργείοι»...

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:

Υπήρξε ωφέλιμο, ή καταστρεπτικό το ΝΑΤΟ;

Γράφει ο *Αμφικτύων

1/ Το ΝΑΤΟ υπήρξε καταστρεπτικότατο για τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος. Το κακό άρχισε με την υπαγωγή μας στο «LSE» Σμύρνης, στο οποίον επρυτάνευαν οι Τουρκικές γεωπολιτικές θέσεις και η Ελλάδα ενεργούσε σαν συμπλήρωμα της Τουρκίας .
2/ Βέβαια στην μη προβολή των γεωπολιτικών θέσεων της Ελλάδος υπεύθυνες είναι και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις , αλλά και τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τα οποία έπαιζαν το ρόλο του «καλού παιδιού» και του εύκολου εταίρου. Το ελληνικό πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη:
α/ Αυτοπεποιθήσεως μας,
β/ Ενότητος μας,
γ/ Στόχων και Προσανατολισμού μας.
Πολύ καταστροφικά, στο εξωτερικό, εμείς οι ίδιοι υποβιβάζουμε τη χώρα μας, ενώ, στο εσωτερικό, αναλίσκουμε τον χρόνο μας σε μικροπολιτική, σε «πολέμους πρωθυπουργικής διαδοχής», πραγματικά ή φανταστικά σκάνδαλα, ή ακόμη και αναζωπυρώσεις παλαιών διενέξεων για τον Εμφύλιο! Από τη σύγχρονη Ελλάδα απουσιάζει επίσης ένα ιδανικό: ένας στόχος προς τον οποίο θα τείνουν οι ελπίδες και οι προσπάθειες των πολιτών. Ο πολιτικός που θα προσφέρει στον λαό ένα τέτοιο ιδανικό, μια πηγή ελπίδας και υπερηφάνειας, θα γίνει ο λυτρωτής της σημερινής «χαμένης» γενιάς. Ώσπου όμως να συμβεί αυτό, οι Έλληνες θα παραμείνουν απελπισμένοι, αποπροσανατολισμένοι, εσωστρεφείς και ανίσχυροι.
Επομένως, για κάθε μας αποτυχία, δεν φταίει το ΝΑΤΟ και οι ξένοι, αλλά εμείς οι ίδιοι.
4/ Το ΝΑΤΟ έχει αποτύχει να προστατεύσει τα μέλη του από απειλές και εισβολές από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ (Εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με την υποκίνηση Χένρι Κίσινγκερ). Και μόνον αυτό δεικνύει την παταγώδη του αποτυχία . Αλλά και αν είχε κάποιο σκοπό υπάρξεως όταν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση, μετά την διάλυση της δεν έχει λόγο υπάρξεως και προσφέρει αρνητικές υπηρεσίες στην παγκόσμια συνεργασία και ασφάλεια.
5/ Η παρούσα οικονομική κρίση καταδεικνύει ότι η τερατώδης γεωπολιτική εξάπλωση των ΗΠΑ και της Ε.Ε (στα πλαίσια του ΝΑΤΟ) προς αναζήτησιν των «Όπλων Μαζικής Καταστροφής» και του «Μπιν Λάντεν» υπήρξε ολεθρία και μία από τις αιτίες της χρεωκοπίας της οικονομίας των ΗΠΑ και των χωρών μελών του.
6/ Όπως είχε πει ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ όταν παρέδωσε το Λευκό Οίκο , οι τερατώδεις και ανεξέλεγκτοι εξοπλισμοί εξέθρεψαν το γιγαντιαίο Στρατιωτικο-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα (στα πλαίσια φυσικά του ΝΑΤΟ) και επροφήτευσε ακόμη και την κατολίσθηση της δημοκρατίας σε αυταρχικές δομές.
7/ Τέλος τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα δεν λύονται με στρατιωτικά μέσα, αλλά με πολιτικά τοιαύτα και τα περισσότερα όπλα δεν αυξάνουν την ασφάλεια , αλλά την μειώνουν στο βαθμό που στερούν από τις οικονομίες πόρους αναγκαίους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαβίωσης και αποκαταστάσεως του περιβάλλοντος. Οι μόνοι που έχουν συμφέρον από τους κολοσσιαίους εξοπλισμούς και από την ενίσχυση του ΝΑΤΟ είναι το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα. Τούτο είναι άσχετο με τους αναγκαστικούς εξοπλισμούς της χώρας προς αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής και επεκτατικής Τουρκίας , η οποία κατέχει άνω του 36% του Κυπριακού εδάφους με την ανοχή των ΗΠΑ και της Ε.Ε
8/ Το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί για να απαλλάξει τον κόσμο από την απειλή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

* Αμφικτύων, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος του Χρήστου, υποστράτηγος ε.α. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1929. Πατέρας 2 τέκνων. Εισήλθε στη ΣΣΕ 1948. Ανθυπολοχαγός το 1950.
Υπηρέτησε: Μονάδες Στρατηγεία ΝΑΤΟ - Σχολή Πολέμου, Σχολή Εθν. Αμύνης , Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης ΗΠΑ
Διακρίσεις: Χρυσούν Μετάλλιον Ειρήνης. Βιβλία: 1/ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ» , 2/ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ - ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ»(Ιστορικό) 3/ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΕΦΑ»(φιλοσοφικό) 4/ « ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙKA ΜΥΣΤΗΡΙΑ»( Ελληνικό Πνεύμα) 5/ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ»(Ολυμπιακοί Αγώνες 6/ «ΣΥΜΠΑΝ : ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΑΒΑΤΙ ΔΙΟΣ- ΗΡΑΣ»(Επιστημονικό-φιλοσοφικό) Εκδίδεται 7/ «ΑΥΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ»(Διαφωτισμός) (υπό έκδοσιν).

Μπείτε και εδώ: http://www.amphiktyon.blogspot.com/


-*****-

Οι Στρατηγοί δεν έχουν πολιτικό άσυλο όπως οι αδιάντροποι πλέον, και χωρίς ίχνος ελληνικής τσίπας, πολιτικοί μας.

Τους στρατηγούς για τα λάθη τους, περιμένει Στρατοδικείο και τυφεκισμός ή κρεμάλα! Ας συναισθανθούν τις ευθύνες τους την ύστατη ώρα, το Ελληνικό Σύνταγμα για τη λειτουργία του ως Ελληνική Δημοκρατία, επαφίεται εν κατακλείδι, στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, και του Ελληνικού στρατού… Και στρατός είναι η ηγεσία του!