ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 20-12-2010


Το Πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» επιδιώκει τον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.
Για την εξυπηρέτηση και την επίτευξη του ανωτέρω γενικού στόχου, υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αποσκοπεί
μέσω της χρηματοδοτικής ενίσχυσης στην αναβάθμιση του τεχνολογικού και οργανωτικού εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και στη δημιουργία νέων μεταποιητικών επιχειρήσεων.


Ειδικότεροι στόχοι του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» είναι:
-Υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.
-Αναπροσανατολισμός της μεταποιητικής δραστηριότητας και των «παραδοσιακών» της κλάδων προς κλάδους και προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
-Ανάπτυξη νέων προϊόντων ή διαφοροποίηση προϊόντων και της παραγωγικής βάσης προς κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση, την τυποποίηση και την πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
-Αναβάθμιση της επιχειρηματικής βάσης σε τομείς που υστερούν ως προς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ή λειτουργούν υπό ανεπίκαιρες μορφές.
-Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας ευκαιρίας / σύσταση νέων μεταποιητικών επιχειρήσεων.
-Ενίσχυση του ρόλου των συνοδευτικών υπηρεσιών (μεταποιητικών υπηρεσιών) στο παραγωγικό σύστημα, με έμφαση στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές.
-Ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογικής και μη τεχνολογικής καινοτομίας.
-Επιχειρηματική αξιοποίηση του ζητήματος της προστασίας του περιβάλλοντος με παρεμβάσεις για αξιοποίηση αποβλήτων, ανακύκλωσης κλπ.
-Διατήρηση για τις υφιστάμενες ή/και αύξηση των θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων θέσεων για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις.


Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠ "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα"
Περιοχή υλοποίησης: Ολόκληρη η Ελλάδα. Τομείς ενδιαφέροντος: Βιομηχανία – Μεταποίηση

Σε ποιους απευθύνεται:
• Υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις
• Νέες και υπό σύσταση Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Όροι και προϋποθέσεις:
Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

Α) Υφιστάμενες Πολύ Μικρές

Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:
Α) Υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές και οι οποίες ταξινομούνται σε έναν από τους επιλέξιμους κλάδους του προγράμματος, όπως περιγράφονται στον πίνακα των επιλέξιμων κλάδων ΚΑΔ (Παράρτημα ΙΙΙ του οδηγού εφαρμογής), έχουν αρχίσει την δραστηριότητά τους το αργότερο την 31/12/2007 και λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε. Επιλέξιμες θεωρούνται οι εταιρείες με νομική μορφή ΑΕ, ΕΠΕ, ΕΕ, ΟΕ, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί.
Β) Νέες και υπό σύσταση Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (start-up επιχειρήσεις)
• Ως νέες επιχειρήσεις θεωρούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές και οι οποίες ταξινομούνται σε έναν από τους επιλέξιμους κλάδους του προγράμματος, όπως περιγράφονται στον πίνακα των επιλέξιμων κλάδων ΚΑΔ (Παράρτημα ΙΙΙ του οδηγού εφαρμογής), έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητά τους μετά την 1/1/2008 και λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε και μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του Προγράμματος. Επιλέξιμες θεωρούνται οι εταιρείες με νομική μορφή ΑΕ, ΕΠΕ, ΕΕ, ΟΕ, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί.
• Υπό σύσταση επιχειρήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής επενδυτικής πρότασης, τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συσταθούν μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος και μέχρι την πρώτη εκταμίευση με βασικό αντικείμενο δραστηριοτήτων που θα αντιστοιχεί σε έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ. Βασική προϋπόθεση είναι ότι τα φυσικά πρόσωπα θα συστήσουν εταιρεία (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ε.Ε., Ο.Ε.) ή ατομική επιχείρηση ή συνεταιρισμό και θα τηρούν βιβλία Β’ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.
• Στην κατηγορία αυτή ανήκουν επίσης οι λοιπές επιχειρήσεις του τομέα της μεταποίησης ή άλλων τομέων που επιθυμούν να επεκταθούν σε μεταποιητικές δραστηριότητες σε έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ. Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να συστήσουν νέα εταιρεία (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ε.Ε., Ο.Ε.) μετά την προκήρυξη και θα τηρούν βιβλία Β’ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης ή θα πρέπει να κάνουν έναρξη νέας δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με αντίστοιχη τροποποίηση καταστατικού όπου απαιτείται, που θα αντιστοιχεί σε έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ.
Α) Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Έχουν δραστηριότητα, η οποία ταξινομείται σε έναν από τους επιλέξιμους κλάδους του πίνακα ΚΑΔ που περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙΙ του Οδηγού Εφαρμογής.
2. Επιλέξιμες επιχειρήσεις θεωρούνται όλοι οι τύποι πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατά την έννοια του ορισμού ΜΜΕ του Παραρτήματος Ι του Κανονισμού 800/2008, οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκ. Ευρώ ή το σύνολο του ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. Ευρώ.
3. Η επιχείρηση πρέπει να μην βρίσκεται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση, να μην εκκρεμεί σε βάρος της ανάκτηση ενίσχυσης.
4. Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν νομίμως.
5. Υφιστάμενες Επιχειρήσεις με έναρξη πριν από τις 31/12/2007, που εμφανίζουν κατά την τελευταία τριετία (ή κατά περίπτωση διετία) αρνητικό μέσο υπόλοιπο προ φόρων και αποσβέσεων (ζημίες) δεν είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση (κριτήριο ένταξης – απόρριψης).
Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι νέες και υπό σύσταση (start-up) επιχειρήσεις, για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Έχουν δραστηριότητα ή επιθυμούν να αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία ταξινομείται σε έναν από τους επιλέξιμους κλάδους του πίνακα ΚΑΔ που περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙΙ του Οδηγού Εφαρμογής.
2. Επιλέξιμες νέες επιχειρήσεις θεωρούνται όλοι οι τύποι πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατά την έννοια του ορισμού ΜΜΕ του Παραρτήματος Ι του Κανονισμού 800/2008, οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκ. Ευρώ ή το σύνολο του ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. Ευρώ.
3. Η νέα επιχείρηση πρέπει να μην βρίσκεται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση, να μην εκκρεμεί σε βάρος της ανάκτηση ενίσχυσης.
4. Για τις νέες επιχειρήσεις δεν εξετάζεται το κριτήριο αποκλεισμού που αφορά στην ύπαρξη αρνητικού μέσου υπολοίπου προ φόρων και αποσβέσεων (ζημίες).
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής αναγράφονται στον Οδηγό Εφαρμογής του προγράμματος.


Τι χρηματοδοτείται
Οι κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι οι εξής:
1. Δαπάνες για την ανέγερση / επέκταση / διαμόρφωση κτιρίων και χώρων
2. Δαπάνες για επενδύσεις σε πάγια:
• Προμήθεια μηχανολογικού, μηχανογραφικού εξοπλισμού και εξοπλισμού ποιοτικού ελέγχου
• Προμήθεια λογισμικού
• Απόκτηση δικαιωμάτων χρήσης τεχνογνωσίας
• Μετεγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ.
3. Δαπάνες για Άυλες Επενδύσεις
• Συμμετοχή σε εκθέσεις
• Σύνδεση – Συμμετοχή σε e-marketplaces
• Δαπάνες συμβούλων & συμβουλευτικών υπηρεσιών
• Δαπάνες πιστοποίησης διαχειριστικών συστημάτων και προϊόντων

4. Δαπάνες πρόσληψης και απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού- εργαζομένων σε μειονεκτική θέση


Στο πλαίσιο του προγράμματος "Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες" ενισχύονται έργα προϋπολογισμού από:
1) 30.000€ έως 400.000€ (μη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις,
2) 100.000€ έως 800.000€ (μη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για τις μεσαίες επιχειρήσεις.
Το Ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης κυμαίνεται από 25% έως 50%, το οποίο καθορίζεται από τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης και το μέγεθος της επιχείρησης.
Προϋπολογισμός
€ 200.000.000
Κατανέμεται κατά 70% δηλ. 140.000.000 € για τις υφισταμένες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, κατά 20% δηλ. 40.000.000 € για τις υφισταμένες μεσαίες επιχειρήσεις και κατά 10% δηλ. 20.000.000 € για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.
Αναλυτικά:
65.000.000 € από το ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»
50.000.000 € από το ΕΠ Αττικής
60.000.000 € από το ΕΠ Μακεδονίας-Θράκης (Κεντρική Μακεδονία)
5.000.000 € από το ΕΠ Μακεδονίας-Θράκης (Δυτική Μακεδονία)
15.000.000 € από το ΕΠ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου (Στερεά Ελλάδα)
5.000.000 € από το ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (Νότιο Αιγαίο)
Λήξη υποβολής
20/12/2010 (ώρα 14:00)