ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ “ΠΑΤΣΙ” ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ ΤΟΥ “ΔΝΤ”, ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΧΩΒΑΔΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...

Κι όταν σας λέμε έρχονται, έρχονται πολλές!.. Στο τέλος, θα προσπαθεί να σώσει το τομάρι του, και δεν θα σώζεται με τίποτα! Διότι τα "λάθη καθ' έξην" και οι "επιταγές" που εξαργύρωσε, ήταν “Εσχάτης Προδοσίας”, για τους απανταχού Έλληνες της γης.
Η οποιαδήποτε Κυβέρνηση που θα αναλάβει, θα ζητήσει αυτό το χαμένο πατσί... επί πίνακι!..


Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Των, Θεόδωρου Παυλάκου και Νίκου Σταματάκη*

Νέα Υόρκη, 26 Απριλίου 2011

Η πρόσφατη απόφαση (και η δημοσιοποίηση της με σχετική ανακοίνωση) της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν.Υόρκης (με ημερομηνία 14 Απριλίου 2011) με την οποία απαγορεύεται στον Δημοσιογράφο και μόνιμο ανταποκριτή Ελληνικών ΜΜΕ στην Νέα Υόρκη, Αλέξανδρο Στεφανόπουλο η είσοδος στο κτίριο της Ομοσπονδίας και η συμμετοχή του σε οποιαδήποτε εκδήλωσή της διότι όπως εξηγεί «κατ’ επανάληψη στο site greekamerican
newsagency.com δημοσιεύονται γεγονότα τα οποία αφορούν την Ομοσπονδία κατά τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν συνάδει με την δημοσιογραφική δεοντολογία», αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου που καθόλου δεν συνάδει με τους θεσμούς της μεγάλης αμερικανικής δημοκρατίας στην οποία ζούμε.
Εάν η Ομοσπονδία δεν συμφωνούσε με τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου δημοσιογράφου είχε κάθε δικαίωμα να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της με μια ανακοίνωση. Εάν μάλιστα πίστευε ότι έχουν παραβιασθεί οι νόμοι, θα μπορούσε να του κάνει μήνυση και μάλιστα και να ζητήσει αποζημίωση πχ. για δυσφήμιση.
Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαγορεύει την είσοδο σε κανένα στο κτίριό της και στις δημόσιες εκδηλώσεις της. Είναι να απορεί κανείς με την άγνοια ή ίσως και την ανοησία των τωρινών ηγετών της Ομοσπονδίας που όπως φαίνεται δεν έχουν καμία συναίσθηση ότι είναι επικεφαλής ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ο οποίος οφείλει να υπακούει στους νόμους της Πολιτείας της Ν.Υόρκης.
Η απόφαση αυτή παραβιάζει σαφώς τους νόμους της Πολιτείας – αλλά όπως φαίνεται και τους ομοσπονδιακούς νόμους περί ελευθερίας του λόγου – και θέτει την Ομοσπονδία σε μεγάλες νομικές περιπέτειες. Αλλά πέρα από τα νομικά προβλήματα, αποτελεί τεράστιο θέμα ήθους και δημόσιας συμπεριφοράς: Δεν είναι δυνατόν έν έτει 2011 να απαγορευθεί η είσοδος σε ένα καθαρά δημόσιο χώρο σε οποιονδήποτε.
Ατυχώς, οι τωρινοί διοικούντες την Ομοσπονδία έχουν συνηθίσει σε δημοσιεύματα που σκεπάζουν τις αδυναμίες και τα λάθη τους. Ευρισκόμενοι μπροστά σε μια αδιάψευστη μαρτυρία της ανεπάρκειάς τους ως ηγετών, προτίμησαν, αντί να ζητήσουν συγνώμη από την Ομογένεια για την αμετροέπεια και τα λάθη τους, να επιχειρήσουν «φίμωση» του τύπου. Κανείς δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και παροτρύνουμε όλους να αποδοκιμάσουν τη συγκεκριμένη απόφαση και παρόμοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές της Ομοσπονδίας που δεν έχουν καμία θέση στην Ομογένεια.

Από Εφημερίδα “Χάος Διεθνές”:

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι Έλληνες,
Που ασκείται αυτό το ιερό επάγγελμα (του Συντάκτου ή του Εκδότου), στην αλλοδαπή.
Παντού οι διώξεις του Τύπου έχουν το ίδιο χρώμα, και ασκούνται από τα ίδια φασιστικά πρόσωπα και ΛΑΜΟΓΙΑ.
Δεν συνάδουν”, όπως λέει ή τετριμμένη δικαιολογία, και, -το κυριότερο- “ΔΕΝ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ”, στις καθεστηκυίες Τάξεις οι οποίες προκειμένου να κάνουν τα κάθε είδους εγκλήματα που κάνουν εις βάρος των λαών, μας βλέπουν εμπόδιο και τροχοπέδη στα σχέδια και τα “όνειρά” τους.
Εμείς δεν έχουμε παρά να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι χάνουν άσκοπα τον καιρό τους, μπορούν να βρουν μια άλλη, καλύτερη “δουλειά” να κάνουν, πιο προσοδοφόρα γι' αυτούς, και το μέλλον των παιδιών τους.

Την Ελευθερία Λόγου και Σκέψεως, από τότε που εφευρέθηκαν, δεν υπήρξε κανείς, μα κανείς, να χειραγωγήσει ή να ποδηγετήσει.
Απλά, Σας ευχόμαστε Καλό Κουράγιο, και Καλή Δύναμη.

“Χάος Διεθνές”.
[Υ.Γ.: Το "Χάος" γνωρίζει πάρα πολύ καλά, από λαμόγια και διωξεις!..]