ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"Σωκράτης, αυτός ο Αλαζών"!..

Η "AFAIA", ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ "ΧΑΟΣ'...
"Σωκράτης, αυτός ο Αλαζών"

Δίκαιη η καταδίκη του έλληνα φιλοσόφου, υποστηρίζει στο νέο βιβλίο του ο άγγλος καθηγητής Πολ Κάρτλετζ
«Η ιδέα ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ένοχος αλλά εκτελέστηκε βάσει του νόμου του όχλου είναι λανθασμένη» γράφει στο νέο του βιβλίο ο Πολ Κάρτλετζ. O άγγλος καθηγητής Πολ Κάρτλετζ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό καθώς αρκετά συγγράμματά του έχουν εκδοθεί στη γλώσσα μας από γνωστούς εκδοτικούς οίκους (Λιβάνης, Αλεξάνδρεια, Ενάλιος κ.ά.). Στο τελευταίο βιβλίο του με τίτλο«Αncient Greek Ρolitical Τhought in Ρractice» («Η αρχαιοελληνική πολιτική σκέψη στην πράξη»), που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, αφού ξεκινά από την ανακάλυψη της πόλης που αποτελεί το περίβλημα αλλά και την ουσία της δημοκρατίας, ο Κάρτλετζ φθάνει ως τις ημέρες μας και ερευνά την επίδραση της αρχαίας ελληνικής παράδοσης στα δημοκρατικά πολιτικά συστήματα της εποχής μας. Πέραν όμως του ότι διατρέχει το πολιτικό, κοινωνικό και φιλοσοφικό τοπίο της αρχαιότητας προβαίνοντας σε πλήθος παρατηρήσεις, συγκρίσεις και συμπεράσματα, ο Κάρτλετζ εγείρει ερωτήματα ως προς τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Σωκράτη, του θεωρούμενου ως γενάρχη της φιλοσοφικής σκέψης, όπως τουλάχιστον αναπτύχθηκε στον δυτικό κόσμο. Σε ένα από πολλές πλευρές ενδιαφέρον και άλλο τόσο προκλητικό κεφάλαιο του βιβλίου, με τίτλο «Η δίκη του Σωκράτη», ο καθηγητής Κάρτλετζ μας δίνει μια διαφορετική εικόνα για τον φιλόσοφο. Οχι εκείνη του αθώου θύματος, αλλά ενός ανθρώπου που η αλαζονεία του υπήρξε η αιτία της εκτέλεσής του. Οι ιδέες του, κυρίως όμως η ανοιχτή και σκληρή κριτική που ασκούσε κατά επιφανών πολιτικών προσώπων της εποχής του, συν το γεγονός φυσικά ότι υπήρξε υποστηρικτής των ολιγαρχικών, οδήγησαν στην προσαγωγή του σε δίκη και στην καταδίκη του. Το γεγονός ότι, ενώ μπορούσε να προτείνει ελαφρύτερη ποινή, σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα, δεν το έκανε, και μολονότι μπορούσε να δραπετεύσει το απέφυγε, συνιστούν βασικά γνωρίσματα της παραδειγματικής στάσης τού πρώτου διανοούμενου που αντιτάχθηκε ανοιχτά σε ένα ολόκληρο σύστημα. «Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι υπήρξε γενναίος και ότι θα μπορούσαμε να τον δούμε ως έναν ήρωα του πνεύματος. Η ιδέα όμως ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ένοχος αλλά εκτελέστηκε βάσει του νόμου του όχλου είναι λανθασμένη. » γράφει χαρακτηριστικά ο Κάρτλετζ.

ΤΟ "ΧΑΟΣ" ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΑΦΑΙΑ"
Και επειδή αυτός ο τρωγλοδύτης Κάρτλετζ, έχει άλλη γνώμη για το Σωκράτη ή και άλλους φιλοσόφους μας από κέλτικο κόμπλεξ ή από ζήλια, ή από ότι άλλο τι φράγκικο, εμείς πρέπει να κάνουμε... "εν-δυό κάτω";
Ό
λων ημών των Ελλήνων, νεωτέρων και μη, το λάθος μας είναι ότι αφήσαμε να μας γράψουν την ιστορία μας ξένοι, με ΟΛΗ τη σημασία της λέξεως. Και φυσικά ο καθένας από αυτούς, τη γράφει και την παρουσιάζει όπως του καπνίσει, ή όπως του καυλώσει κατά το λαϊκέστερον.

Α
ν πεις κατσαπλιά τυχοδιώκτη και λαθρέμπορο αρχαιοτήτων τον βρομο-Ελγίνο, οι Άγγλοι θα τσινίσουν μέχρι πάνω (και τσινούν), γιατί γι' αυτούς είναι ένας ευυπόληπτος "Λόρδος". Ή αλλιώς, ένα ευυπόληπτον κάθαρμα.

Α
ν πεις τους κουτόφραγκους Γάλλους ότι έκλεψαν τις Αφροδίτες μας ή τον Ερμαφρόδιτο που μας μοστράρουν με... ελληνική υπερήφανοι στο Λούβρο, θα τους προσβάλλεις θανάσιμα, γιατί πιστεύουν και κομπορημονούν, ότι τα περισυνέλεξαν (πλιατσικολόγησαν) για να τα φυλάξουν.

Α
ν πεις τους άλλους τρωγλοτύτες του Καρλομάγνου (Γερμανούς) ότι οι "Θησαυροί του Πριάμου" πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα ως προϊόν λεηλασίας και αισχρού εμπορίου, θα επαναστατήσουν και θα σου πουν με υπερηφάνεια, πως; αυτοί μετέφρασαν ή ασχολήθηκαν με την "Ελληνική Γραμματεία" στον μαύρο τους Μεσαίωνα,
αποκρύπτοντας το γεγονός βέβαια σκόπιμα, για να πλουτίσουν τη δική τους αμάθεια και αγραμματοσύνη. Και όχι από αγάπη σε μας και την ιστορία μας.
Κ
αι αν δούμε, και την τελευταία μεγάλη οικονομική περιπέτεια της Ελλάδος στην οποία μας έσυραν, μας ενέπλεξαν ελέω και δικών μας μας τοκογλύφων, καθαρμάτων ελληνοφώνων Εφιαλτών εδώ, για να μας εξαφανίσουν απ' το χάρτη της γης,
τότε αγαπητή "ΑΦΑΙΑ", θα δεις ότι παίζεις ακριβώς αυτό το "παιχνιδάκι" τους στέλνοντας τέτοια ιμέιλ-ειδήσεις, και εν ονόματι μιας δημοκρατίας που δεν υπάρχει πουθενά σήμερα στον κόσμο ως πολίτευμα.
Ό
λα αυτά τα αποβράσματα-επιστήμονες της "Δύσεως", τα οποία δεν ξέρουν και κατά που πέφτει η Ελλάδα, αλλά και όσοι την επισκέφθηκαν, την επισκέφθηκαν μόνο για πλιάτσικο, το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να βγάλουν το σκασμό, γιατί κατά τον πιο ήπιο τρόπο, παρουσιάζουν ή "γράφουν" την ιστορία μας, σύμφωνα με τις δικές τους ορέξεις, τη δική τους ιδιοσυγκρασία, τη δική τους άποψη.

Η
οποία φυσικά, ΔΕΝ έχει και καμιά σχέση εξ' ορισμού, με αυτή των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η Εφημερίδα "Χάος"

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗ"...


Πολύς κόσμος περιμένει την σωτηρία απο την επέμβαση του Στρατού. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα πολιτών, που δεν συμπαθεί τη σπόρ "σκέψη", υιοθετεί άκριτα την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, οτι όποιος στρατιωτικός ανατρέπει πολιτικούς είναι "χουντικός". Και δεν κάθεται να σκεφθεί οτι μετά απο 35 χρόνια "κάθαρσης", δεν είναι δυνατόν να απέμειναν, ούτε χουντικά "σταγονίδια"! Υπάρχει όμως και μια κόκκινη γραμμή, μετά την οποία η πλειοψηφία των πολιτών θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την επέμβαση του Στρατού.
Και εξηγούμαι:
Σε λίγο καιρό, πιθανόν να γίνουν εκλογές. Πιθανόν το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί. Οι πρωτοκλασσάτοι του τότε θα δηλώσουν "συντετριμμένοι", και θα φύγουν στο εξωτερικό για να "ζήσουν παρέα με την θλίψη τους". Είναι ηλίου φαεινότερον όμως, οτι δεν είναι καθόλου "συντετριμμένοι". Απλώς εξετέλεσαν άψογα μια αποστολή (παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία σε ξένους τραπεζίτες) και πάνε στην Καλιφόρνια για να ξεκοκκαλίσουν την παχυλή αμοιβή τους!
Αν ΚΑΙ ΑΥΤΟ το καταπιούμε, θα είμαστε τα κορόϊδα των κορόϊδων! Τότε πρέπει να επέμβει ο Στρατός και να πεί: "Αφού καταντήσατε την Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα, θα μείνετε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εδώ, για να απολαύσετε το αποτέλεσμα των πράξεών σας".
Έτσι, όταν ο "Jeffry Papandreou" θα είναι ένας απλός πολίτης (χωρίς ασυλία και αστυνομικούς τριγύρω του) θα πρέπει να βγαίνει να ψωνίσει τον χυμό παπάγιας του εκτεθειμένος στην λαϊκή οργή και στους διάφορους εγκληματίες. Ο Στρατός πρέπει να δηλώσει σαφώς, ότι "Εάν φύγουν ο Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Λαλιώτης, η Δαμανάκη, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας και ο Καρατζαφέρης, θα πάρει την εξουσία με τα όπλα". Κάθε πρώην βουλευτής ή υπουργός που θα εγκαταλείπει την χώρα, θα συνεπάγεται και μείωση του χρέους μας κατά ανάλογο ποσό.
Για κάθε βουλευτή, ένα δίς ευρώ. Για κάθε υπουργό, 30 δίς ευρώ. Ο Παπανδρέου, 300 δίς ευρώ. Ο Παπανδρέου Nickolas, 200 δίς ευρώ. Ο Σημίτης, 300 δίς ευρώ. Ο Τσοχατζόπουλος, 100 δίς ευρώ. Ο Πάγκαλος, 100 δίς ευρώ. Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Μπακατσέλοι, Beni-zelon - tourkoglou, μεγαλοεκδότες, καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι, όλοι θα έχουν μια ταρίφα. Αφού δώσανε άσυλο στον Χριστοφοράκο, μειώνεται το χρέος μας κατά το ποσόν που μας ζημίωσε η Ζήμενς. Κάποιος άλλος, την κοπάνησε για το Μοντεβιδέο! Αν δεν μας τον φέρουν πίσω, σβήνουμε απο το χρέος μας το ποσόν που έκλεψε. Στο τέλος, θα βρεθούν να μας χρωστάνε κιόλας!..