ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εργασίες αποκατάστασης στο αρχαίο θέατρο Λάρισας

Με καθυστέρηση ετών λόγια Έλληνος αξιωματούχου, που εμείς κραυγάζουμε εδώ και χρόνια: "Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φινλανδοί;".
Συμπληρώνουμε: Είναι τα κατακάθια των Ευρωπαίων, είναι οι Τρωγλοδύτες του Καρλομάγνου, είναι οι Σφαγιαστές Λαών και νόμιμοι κληρονόμοι, Απόγονοι των Ναζί. Είναι οι ξενέρωτοι και κατεψυγμένοι Φινλανδοί που κατοικούν μια χώρα από νερό, είναι αυτοί που στα σπίτια τους, ακόμα και ο ήλιος, ξεχνάει να βγει 6 μήνες. Είναι οι εμβολιασμένοι Μαμελούκοι-Αγριάνθρωποι και ποντικοφάγοι Ολλανδοί, μπάσταρδο και εξώγαμο φύλλο των Αγγλοσαξώνων (τίποτα δηλαδή, ούτε Άγγλοι ούτε Σάξωνες), που όπου πήγαν τσόντα στις αποικίες αντί για πολιτισμό, ύψωσαν βουνά από Ανθρώπινα Κρανία!
----------------------------------------------------------------
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια «ασφυκτιούσε» κάτω από τις πολυκατοικίες της πόλης. Σήμερα το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα του ελληνικού χώρου, έχει αποκαλύψει το μεγαλείο του μετά τις απαλλοτριώσεις, τις κατεδαφίσεις, αλλά και τις αποκαταστάσεις, οι οποίες -ευτυχώς- συνεχίζονται.
Έτσι, χτες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τη θετική γνωμοδότησή του, έδωσε το πράσινο φως για δύο μελέτες που αφορούν την αποκατάσταση των κλιμάκων και του πρανούς του Α΄ αρχαίου θεάτρου, που χρονολογείται στις αρχές του 3ου αιώνα π. Χ. Σύμφωνα με αυτές, θα αποκατασταθούν και θα συμπληρωθούν, όπου είναι απαραίτητο, οι βαθμίδες του θεάτρου, γεγονός που θα ενισχύσει την αισθητική αξία του μνημείου, αλλά και τη στατικότητά του. Όπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ τόσο από τους μελετητές όσο και από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, έχει ήδη γίνει η ταυτοποίηση και η συντήρηση αρχιτεκτονικών μελών, ενώ το νέο υλικό θα προέλθει από το αρχαίο λατομείο στο Καστρί Λάρισας.
Το Α΄αρχαίο θέατρο της Λάρισας, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο για θεατρικές παραστάσεις. Υπήρξε και χώρος όπου συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου της πόλης, γνωστή ως Αγορά, αλλά και το ανώτατο διοικητικό όργανο της περιοχής, το Κοινό των Θεσσαλών. Στο τέλος του 1ου αι. π. Χ. μετατράπηκε σε αρένα, μορφή που διατήρησε μέχρι τα τέλη του 3ου αιώνα μ. Χ.
Από αυτή την περίοδο, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν στο λιτό Β΄αρχαίο θέατρο της πόλης, που κατασκευάστηκε στο δεύτερο μισό του 1ου αιώνα π.Χ. και εντοπίστηκε το 1978 στη συμβολή των οδών Βελισσαρίου και Εργατικής Πρωτομαγιάς, με αφορμή εργασίες για την ανέγερση πολυκατοικιών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΔΩ: Στου Μαξίμου την Πέμπτη ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Εντός έδρας θα ξεβρακωθεί ο πρώτος Δωσίλογος χαρτογιακάς Κοινοβουλευτικός Δικτάτωρ, λέγοντας ναι σε όλα, και σ' έναν τιποτένιο μιας τιποτένιας χώρας της Δανίας (όση η Πελοπόννησος), Γενικό Γραμματέα. Ούτε καν Πρόεδρο!
ΕΔΩ:Κον- Μπεντίτ: "Οι Γερμανοί χρωστούν 81 δισ. ευρώ στην Ελλάδα" Αλλά κανείς από τα μουνόπανα των Ελλήνων πολιτικών και πολιτευτών δεν κάνει "κιχ", όχι να τα διεκδικήσει! Αυτά τα τσόκαρα και τα μιαρά σκουλήκια της πολιτικής, τα ελεεινά Τσιπροφαινόμενα, που Ελληνικός λαός αρχίζει σιγά-σιγά, τόσο πολύ να συχαίνεται!
ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Και η Ελλάδα του χοντροβουζαράτου και γουρουνόφατσου Μπένζελ, κέρδισε για άλλη μια φορά, τ' αρχίδια της τα δυο!.. Από τη "Βρομερή Γιάφκα των Κακούργων ΕΕ".
ΕΔΩ: Να αποφυλακιστεί ζητά ο Εφραίμ Ψήστε στην κόλαση αυτό το ψοφήμι, τον θεομπαίχτη βρωμόπαπα, εκεί που καίγεται σαν πεθαίνει και όλο του το σκυλοσινάφι..
ΕΔΩ: Η επιστολή Παπανδρέου στην τρόικα Τη σημαία ποιανού κόμματος κραδαίνει στα χέρια του αυτός ο Αρχικατάσκοπος αλήτης και γράφει "επιστολές"; Πόσοι (προδότες) νομάτοι του έμειναν; Δεν διάβασε ακόμα την επιστολή της Κυριακής Τεκτονίδου;
ΕΔΩ: Εμπόδισαν τις εκλογές σε ΑΕΙ Και η "Δικτατορία του Προλεταριάτου" και του Τσίπρα που εγκαθίδρυσε η "ΝΔ" καλά κρατεί. Τα καταφέραμε, τα μοναδικά κράτη στην υφήλιο, να είμαστε εμείς και η Βόρεια Κορέα!.. Αυτό πέτυχαν οι δεξιές και οι ψευτο-σοσιαληστρικές Κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια!..


ΕΔΩ: Παπανδρέου - Σαμαρά κάλεσε ο Παπαδήμος Η "Τρόικα της Προδοσίας" θα συσκεφθεί και για την "εκχώρηση" των υπολοίπων!