ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΛΕΚΥΣ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ, ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΖΕΥΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!..

Τα παρακάτω δεν τα ήξερα ούτε εγώ, πιστεύω ότι δεν τα ξέρει ούτε και ο ψευτο-Σαμαράς ο προδότης, ο οποίος ψευτοκυβερνάει αυτόν τον τόπο με ψευτοϋποσχέσεις, παπαρδέλες, πράσινα άλογα (τα πήρε από το διαλυμένο Πασόκ) και φούμαρα! Γιατί αν τα ξέρει, τότε είναι 100 φορές περισσότερο προδότης και η κεφάλα του δεν στέκεται καλά στους ώμους της, μπορεί και να την πάρει στα χέρια!
Όσο για τους άλλους δυο, ο ένας είναι μόνο για γέλια, και ο άλλος βρίσκεται καθ' οδόν προς τον Εισαγγελέα και την ψειρού!.. 
 
"Οι περισσότεροι θυμόσαστε το πρόσφατο γεγονός με την κοπέλα που συνελήφθη στην Ακρόπολη γιατί έβγαλε Ελληνική σημαία με την οποία φωτογραφήθηκε με φόντο τον Παρθενώνα... Δυστυχώς ανέκαθεν, η προδοσία καλά κρατούσε (και κρατεί). Η ανάρτηση (όχι μόνο σε ιστό) Ελληνικής σημαίας σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο είναι απαγορευμένη με νόμο από το 198!!!
Και ενημερωτικά, όπως σας έχω ξαναγράψει, κανένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος δεν μας ανήκει. Εμείς απλά έχουμε την υποχρέωση της φυλάξεως και το δικαίωμα κοπής των εισητηρίων.. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Υπενθυμιστικά:
- Στην UNESCO ανήκουν η Ακρόπολη και η Δήλος
- Στην Αμερικανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν
-Αρχαία αγορά (περιλαμβανομένου και του τάφου του Θησέως τον οποίο ονομάζουν σήμερα ναό του Υφαίστου και της Αθηνάς)
-Νεμέα (Συγχρηματοδότηση Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ και Καζίνου Λουτρακίου)
-Ναός επικούριου Απόλλωνα (φαίνεται σαν εταιρία συνεργαζόμενη με την Ουνέσκο)
-Ιθάκη (όλα τα διάσπαρτα αρχαία, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής του Ομήρου)
-Ακροκόρινθος, Αρχαία Κόρινθος
-Στην Γαλλική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν οι Δελφοί.
-Στην Γερμανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν η Ολυμπία και ο Ναός Αφαίας (Αίγινα - με το σπίτι του εκάστοτε επικεφαλής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο)
Για τα υπόλοιπα, ή δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι ... (Ι.Π.)
ΥΓ Δεν ξέρω από που ξεκίνησε η όλη ιστορία (που προφανώς πρόκειται για διακρατική συμφωνία), αλλά όλοι υποψιαζόμαστε... έτσι δεν είναι; Αν υπήρχαν σημαίες δίπλα στα αρχαία, οι περισσότεροι δεν θα έβλεπαν ποτέ το εθνικό τους σύμβολο πράγμα που θα υπενθύμιζε διαχρονικά σ΄αυτούς και θα έδειχνε στα παιδιά τους, πόσο απίστευτα μικροί είναι.....
H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!
Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.
Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς του Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, αποτελώντας οδηγό για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού όλο αυτό το διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όποιος πολίτης βρεθεί να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του με φόντο τα μνημεία των προγόνων του ή να επιχειρήσει να φωτογραφηθεί με τη γαλανόλευκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη.
Η τέλεση της ανωτέρω πράξης επισύρει ποινικές κυρώσεις αφού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική.
Η τροποποίηση του νόμου το 1984 οδήγησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων, με την ποινή φυλάκισης να φτάνει το ένα έτος για ανάλογες πράξεις, ενώ από το 2001 η απαγόρευση κυματισμού του εθνικού συμβόλου από επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων αποδίδεται από υπαλλήλους του υπουργείου στον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης".