ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ...

Δεν έπεισε κανέναν, τελικά, η Τελετή ενάρξεως του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης χθες Παρασκευή, άλλο λιτή παρουσίαση, και άλλο μίζερη... αρβανιτογύφτικη!
Μπορεί κάποια πράγματα ή οι αριθμοί στο Φεστιβάλ να δημιουργούν καλές εντυπώσεις, οι κύριοι όμως που αρπάζουν το μικρόφωνο και εξαπολύουν τους μύδρους τους επί σκηνής, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί το κοινό από κάτω δεν τους συγχωρεί τις γκάφες τους και τις πατάτες τους -όπως και χθες- με τίποτα, και για τίποτα!
Έτσι, μεγάλο γέλιο έπεσε όταν έχασαν τα λόγια τους, έψαχναν να τα βρουν εναγωνίως στα χαρτιά που κρατούσαν και κάτω απ' τα... μικρόφωνα, ενώ στον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού... ακτινογραφία, που μας μετέφερε ο παρατρεχάμενός του, ΟΛΟΙ απόρησαν δικαίως, αν υπάρχει τέτοιος στην Ελλάδα σήμερα, και που στο διάολο βρίσκεται;
Ο πρώτος Σκοπιανός Μεθύστακας της Νύμφης του Βορρά, πάλι θέλησε να το παίξει θυμόσοφος και άνετος μασώντας τα λόγια του μαγκιά, αλλά δεν έπεισε κανέναν -τύφλα στο μεθύσι ήταν μάλλον, και δεν γυρνούσε η γλώσσα του καθόλου- αποτέλεσμα, το κοινό να τον φιλοδωρήσει κι αυτόν μ' ένα χλιαρό και αστείο χειροκρότημα, ανάμεικτο με ηχηρά χάχανα!
Τελικά, όλα στην χθεσινή έναρξη του 54ου Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πρέπει να ήταν από λίγο, έως πάρα πολύ... γελοία!
Ούτε και ο πολύς Τζιμ Τζάρμους ικανοποίησε με τους “Βρυκόλακές” του στην εναρκτήρια ταινία παραγωγής 2013 που προβλήθηκε και διαγωνίζεται, αν εξαιρέση κανείς την ωραία φωτογραφία -κι αυτό όχι πάντα- και, κάποια, επίσης, καλά “φωτογραφικά” πλάνα μέσα στο φιλμ, στη συνέχεια αυτό εξελίχθηκε σε ένα ήπιο γκραν-γκινιόλ, το οποίο προσπαθούσε να ωραιοποιήσει τους βρυκόλακες, χωρίς τελικά να το καταφέρει. Το σενάριο, που ήταν κι αυτό του Τιμ Τζάρμους, κινούνταν σε μια περίεργη φαντασία η οποία ανεμείγνυε το εξωπραγματικό των ζόμπι, με κάποιες... φιλοσοφικές ή σοφιστικέ ατάκες.
Προσωπικά, περίμενα να δω κάτι πολύ καλύτερο από αυτόν τον σκηνοθέτη, έχοντας και την τραυματική εμπειρία την περσινή, μ' εκείνα τα, εντελώς ανόητα και φευγάτα, “Άγια Μοτέρ”, θα πρέπει να χωνέψουμε ίσως, από τούδε και στο εξής, εμείς που είμαστε πολύ κοντά σ' αυτόν τον θεσμό, ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ποιοτικά, δεν αποκλείεται να διανύει μια περίοδο κάμψεως ή παρακμής, γιατί όχι, μαζί μ' αυτό και όλος ο παγκόσμιος Κινηματογράφος.
Μένει να δούμε στη λήξη του και το “Νεμπράσκα”, του δικού μας Αλεξάνδρου Παπαδοπούλου (Πέιν, αμερικανιστί, πόνος), ο οποίος φέτος είναι και Πρόεδρος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού. Και ο οποίος, μετά την περσινή “Χαβάη”, βάλθηκε να διδάξει στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους, όλη την... αμερικανική ιστορία (των ΗΠΑ) 200 χρόνων! Με τη δική μας ιστορία, θ' ασχοληθεί ποτέ; Και πότε;
Πολύ το χάρηκα, και μπράβο σ' αυτούς που το έκαναν, την κλωτσιά φέτος που έδωσαν στα πισινά της επιτροπής “Φιπρέσκι”(;), κάτι τσογλάνια αναιδέστατα που τό 'παιζαν μεγάλοι και τρανοί, συνέρρεαν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κάθε χρόνο, έπιναν έτρωγαν τζάμπα, και έβριζαν, έφτυναν για το ευχαριστώ της φιλοξενίας που απολάμβαναν, τους πάντες
Πολύ το ευχαριστήθηκα σας λέω, αυτό το μεγαλοπρεπέστατο “άει σιχτίρ”, τουρκιστί... Να, μα την Παναγία την Εβραία

Κι ενώ αυτά συνέβαιναν στην αίθουσα "Ολύμπιον" του 54ου ΦΚΘ,  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Το γύρο του κόσμου κάνει η διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία...  Τι έκαναν κάτι κακουργηματικά φασιστιειδή κουμμούνια στην Αθήνα, και έξω από τα γραφεία του κοινοβουλευτικου κόμματος της "Χ.Α.". Χωρίς το "Ξουρισμένο Πατσί της Αστυνομίας", αυτός ο φαιδρός και ανόητος, γελοίος, ξευτιλισμένος άντρακλας Ξενοδόχος Πολυτελείας των Λαθρομεταναστευτικών ποντικιών, να έχει παραιτηθεί ακόμα! Ακτινογραφία Πρωθυπουργέ, και παρατρεχάμενε της βρωμο-Τρόικας Αντώνη Σαμαρά. 
ΕΝΩ ΕΔΩ: Αντιρατσιστικό που διώκει το φρόνημα Το ανόητο, γελοίο, προδοτικο και ανθελληνικό, εθνοκτόνο αυτό νομοσχέδιο, θα φέρει πολλά άλλα τέτοια φονικά ακόμα, τόσα, που θα βαρεθούν ενδεχομένως, να μετρούν! Αντώνη Σαμαρά, αρχηγέ της δεξιάς και σκληροπυρηνικής εθνικής "Πώλα" κάποτε, μεγάλε μανιάτη αρχηγέ! Ξεπέρασες εαυτόν, αναγορεύτηκες από υποτυπώδη και ανθυποπρωθυπουργό της Τρόϊκας, σε Μέγα Οικουμενικό Πατριάρχη! 
ΚΙ ΕΔΩ: Έκλεψαν το ίδιο κατάστημα 13 φορές Την ξευτίλα της ΕΛ.ΑΣ., όχι να συλλάβει τους δολοφόνους των δικών της παιδιών, αλλά από μια ψευτοσυμμορία γυναικών Αλβανών, απ' αυτές που θέλει να μεταλλάξει σε Ελληνίδες, ο τελείως ανυπόληπτος στο ευρύ ελληνικό κοινό, υπουργός Δένδιας (Αλβανικής καταγωγής κι αυτός;), λεβεντόπαιδο του Σαμαρά.
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:  Ν. Βούτσης: Παρακινδυνευμένο να μιλά κανείς για προβοκάτσια Πως προσπαθούν να δικαιολογηθούν τα κοπροειδή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που ενδεχομένως, διέταξαν στα αριστερά κουμμούνια (αδέρφια τους), την εκτέλεση και του άγριου φονικού...