"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Με πρόγραμμα Ολαντρέου ο Τσίπρας

Με πρόγραμμα Ολαντρέου ο Τσίπρας 
Ναπολέων Λιναρδάτος

Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν σαν η Ελλάδα να βρίσκεται πίσω στο 2009.Ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν σε μια χώρα που ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί οι προηγούμενες τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις απέτυχαν. Ξεκινάμε πάλι από την αρχή.
Αν κάτι είναι ξεκάθαρο αυτό είναι ότι ως έθνος αποφεύγουμε τα καινούργια λάθη, προτιμούμε την σιγουριά της επανάληψης. Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν μια επανάληψη των ομιλιών του κ. Γιώργου Παπανδρέου από το 2009. Είναι τόσο πανομοιότυπες, που ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έχουμε να κάνουμε μια περίπτωση ακραίας λογοκλοπής.
Νέο φορολογικό σύστημα (ΓΑΠ ‘09), νέα αστυνομία (ΓΑΠ ‘09), ανοιχτά σύνορα και μαζικές “ελληνοποιήσεις” (ΓΑΠ ‘09), θα τα πάρουμε από τους λίγους (ΓΑΠ ‘09), θα τα δώσουμε στους πολλούς (ΓΑΠ ‘09), θα έχουμε μεταρρυθμίσεις που θα αρέσουν στις συντεχνίες (ΓΑΠ ‘09), θα κτυπήσουμε τους διαπλεκόμενους (ΓΑΠ ‘09), θα παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια (ΓΑΠ ‘09), θα μειώσουμε προνόμια βουλευτών και θα περικοπεί η αστυνομική φύλαξη για πολιτικούς (ΓΑΠ ‘09). Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αντιγραφές.

Ίσως πολλοί θα σκεφτούν ότι τουλάχιστον μερικές από τις παραπάνω εξαγγελίες ακούγονται καλές. Εδώ να σημειώσουμε ότι κάθε κυβέρνηση κάνει πάντοτε κάποιες εξαγγελίες με τις οποίες ελάχιστοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν, τα ερωτήματα/θέματα που μένουν είναι τα εξής:

- Δεν μιλούσε σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει, δεν είπε τίποτε που να αλλάζει το υπάρχον σύστημα που παράγει ελλείμματα, χρέη και ανεργία. Μια λίστα παροχών και άλλων δημοφιλών επιθυμιών δεν είναι σχέδιο ανασυγκρότησης μιας χρεοκοπημένης οικονομίας.

- Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας στην ομιλία του κ. Τσίπρα εμφανίστηκε μόνο ως πηγή φορολογικών εσόδων.   

- Η αιτία της κρίσης είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι το κράτος δεν φορολογεί αρκετά. Όποιος το πιστεύει αυτό είναι άξιος της τύχης του.

- Το ασφαλιστικό σύστημα έχει ήδη χρεοκοπήσει, οι νέες παροχές απλώς θα επισπεύσουν την κατάρρευση.

- Ήταν πολύ καλές οι εξαγγελίες για τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών της διαπλοκής, αλλά σύντομα θα δούμε αν αυτές ήταν πραγματικές, ή απλά εκφοβισμός για να υπάρχει φιλοκυβερνητική κάλυψη της κυβέρνησης στα ΜΜΕ. Ήδη η Τσιπροφιλία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στα ΜΜΕ.

- Όλοι ξέρουμε πως άρχισαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Ολάντ στην Γαλλία. Επίσης όλοι φαίνεται να έχουμε ξεχάσει πως κατέληξαν. Όλες οι μορφές της σοσιαλδημοκρατίας έχουν χρεοκοπήσει, εντός και εκτός, και στον πάτο τραβούν όλη την Ευρώπη.

- Αν κάτι είναι ξεκάθαρο από την υπάρχουσα κυβέρνηση είναι η χονδροειδής της άγνοια κινδύνου, πολιτικών συσχετισμών και βασικών οικονομικών. Το ότι θα αποτύχει είναι σίγουρο, το πότε παίζεται.  

Καλώς ήρθατε στην εποχή του Αλέξη Τσιπανδρέου.