"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΦΩΤΟ. 1
ΦΩΤΟ. 2
Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει και κάνω κάποιες δουλειές με Βουλγάρους, Βουλγαρία,κυρίως από τότε που άνοιξαν τα σύνορα, όπως και την επισκέπτομαι πολύ συχνά. 
Δειτε κι εδω: Η ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στις περιπλανήσεις μου, λοιπόν, γιατί εκτός από δουλειά υπάρχει πάντοτε και η αναψυχή, ανακάλυψα και ανακαλύπτω μέρη πανέμορφα σ' αυτή τη χώρα, κυρίως στη “Μακεδονία του Πυρήν”, αφού και σ' αυτό εμείς οι Έλληνες τα κάναμε θάλασσα, σμικρύναμε την Μακεδονία στα... μέτρα μας, και απεμπολήσαμε την υπόλοιπη σ' οποιονδήποτε, κυρίως στους Γυφτοσκοπιανούς,όπου ολόκληρα τα Σκόπια, φυσικά και είναι Μακεδονία, και όχι, όπως ο φίλτατος και αγαπητός, αξιόλογος καθηγητής κ. Σαράντος Καργάκος σε μια εκπομπή του τον άκουσα να λέει: “Η Μακεδονία των Σκοπίων είναι καμιά 15 χιλιόμετρα μέσα στο Γευγελή και το Μοναστήρι από τα δικά μας σύνορα”.

Στη“Μακεδονία του Πυρήν” υπάρχει πολύ σημαντικό Ελληνικό ενδιαφέρον, όπως το δημογραφικό, αλλά και το αρχαιολογικό, κυρίως. Στο δημογραφικό, ζει ένας Ελληνισμός εκεί που δεν έφυγε με τις “ανταλλαγές”, παραμένει, τώρα μιλάει ελεύθερα Ελληνικά και λέει την καταγωγή του, και στο αρχαιολογικό, τα πάντα... χορεύουν Ελληνικά ή Ελληνο-ρωμαϊκά, ή όπως οι Βούλγαροι επιστήμονες πολλές φορές τα λεν Θρακικά ή Θρακιώτικα, που και αυτό είναι απολύτως, σωστό. 
Δείτε τώρα τις δυο φωτογραφίες, για να μη σας ζαλίσω περισσότερο με φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες, και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας, αν έχετε έστω και λίγο μυαλό που λέμε, ή μυαλό κότας! 
Στην Νικόπολη (Φωτο 1), την ανασκαφή (υποδειγματική), την έκαναν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι. Στο “Γκράντιστ” (Φωτο 2) -έτσι το λέω εγώ γιατί δεν είδα κανένα όνομα- την ανασκαφή την έκαναν Έλληνες (κερχελέδες) αρχαιολόγοι, με ένα πρόγραμμα της “ΕΕ” και με σύμπραξη Βουλγάρων αρχαιολόγων. 
Οι δυο φωτογραφίες είναι... όμοιες, και όμως... διαφέρουν! Την διαφορά δεν θα σας την πω, βρείτε την ΜΟΝΟΙ σας. Αξίζει τον κόπο.