"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

ΚΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΡΗΚΑ", ΠΟΥ ΑΞΊΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!..

Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της «Public Issue», το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταλαμβάνει την 6η θέση.
Μέσα σε λίγους μήνες, δηλαδή, η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού γνωρίζει μία ραγδαία φθορά που ασφαλώς δεν μπορεί να χαροποιεί κανέναν Ελληνα.

Αλλωστε, όταν αγαπάει κάποιος την πατρίδα δεν μπορεί να χαίρεται με τη φθορά που υπόκειται ο άνθρωπος που την κυβερνά, επειδή αυτό δείχνει ότι κάτι στραβό συμβαίνει. Επομένως, κανένας λόγος ικανοποίησης.

Επειδή, ωστόσο, όλα έχουν εξήγηση και ειδικά στην πολιτική είναι ωφέλιμο να εξάγονται χρήσιμα διδάγματα, οφείλουμε να πούμε ότι αυτό είναι το πικρό τίμημα που πληρώνει ένας πολιτικός όταν λέει ψέματα στο λαό. Και που όταν ο ίδιος στη συνέχεια δεν τολμά να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αναβάλλοντας διαρκώς τις σωστές αποφάσεις που επιβάλλονται κι ανεξάρτητα από το βαθμό δυσκολίας τους.

Εξάλλου, ο κυβερνήτης μίας χώρας είναι για τα δύσκολα. Κρίνεται από τις αποφάσεις του σε ώρα κρίσης. Το πρόβλημα όμως με τον Ελληνα Πρωθυπουργό δεν είναι ότι δεν ήξερε και συνάντησε τα προβλήματα όταν ανέλαβε την εξουσία. Αντίθετα, ήξερε, είπε ψέματα, και συνεχίζει να διαστρεβλώνει τα γεγονότα για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Που όμως οδηγούν ταχύτερα τη χώρα στον γκρεμό…

Για παράδειγμα, θα νόμιζε κανείς ότι ο Πρωθυπουργός θα είχε μάθει από την περσινή διαπραγμάτευση του προηγούμενου Υπουργού Οικονομικών, τον οποίο είχε μάλιστα οδηγήσει και σε παραίτηση. Από ό,τι φαίνεται όμως ήταν και είναι γραμμή της ηγετικής ομάδας στο Μαξίμου κι όχι πολιτική ενός και μόνον υπουργού.

Ο θυμόσοφος λαός, πάντως, λέει ότι «από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι»! Και ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πού οδηγεί η πολιτική του. Αν είναι απόρροια ιδεολογικών εμμονών ή απλώς ανικανότητας δεν ενδιαφέρει το λαό.

Ετσι, ήταν θέμα χρόνου να μεταστραφεί η κοινή γνώμη από την απόλυτη συμπάθεια στην απόλυτη αντιπάθεια. Ο πολιτικός δεν είναι εξάλλου σταρ του κινηματογράφου. Είναι πολύ ευάλωτος στα συναισθήματα των πολιτών γιατί από τις αποφάσεις του διακυβεύεται η τύχη της χώρας, η ζωή του καθενός, το μέλλον όλων. Εφτασαν 15 μήνες να αντιληφθεί ο μέσος Ελληνας «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Που δυστυχώς συνεχίζονται…