"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΤΑ ΠΙΟ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΝΤΟΓΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ...

Προσωπικά, ποτέ δεν συγκατέλεξα αυτά τα καρναβάλια τους αθλητικογράφους, στους δημοσιογράφους.
Είναι το πλείστον, τελείως, αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι ως προς την Ελληνική γλώσσα, η "πένα" τους πηγαίνει από τη... σέντρα ως την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου τέρματος, το πολύ, οι λέξεις τους βλακώδεις, η ορθογραφία τους ηλίθια, και η φρασεολογία τους άστα να παν, διανθισμένη με διάφορες αγγλικούρες, γαλλικούρες, γερμανικούρες (τώρα θα μπουν και οι κινεζικούρες)... Όσο περισσότερες τέτοιες γράφεις ως αθλητικογράφος, τόσο καλύτερος είσαι, και οι "μετοχές" ανεβαίνουν στο κατακόρυφο!
Για τα όσα λέω, καταθέτω αυτόν τον πρωτοσέλιδο τίτλο που βρήκα σε αθλητική "χαρτοσακούλα", και τα συμπεράσματα δικά σας: "Οοοοο μια ΤΣΣΚΑ".
Και επειδή ο τίτλος είναι πρωτοσέλιδος, που πάει να πει ότι πρέπει να πέρασε και από τον Αρχισυντάκτη, ή τον Διευθυντή συντάξεως, η μπάλα πέρνει κι αυτόν ως ηλίθιο, που έπρεπε να είναι κομματάκι καλύτερος από το ντογάνι που στέλνει στα γήπεδα, να ξέρει αυτό που λέμε στο χωριό μας, δυο κλούτσες γράμματα παραπάνω!
Στην αρχή το "ο" το πέρασα για μηδενικό! Μετά δεν μου... κάθησε καλά, το ξανά είδα -ένα μεγάλο μηδενικό, και στη σειρά τέσσερα μικρά, δεν πάει- το στραβοκύταξα ακόμα μια φορά, και, ω του θαύματος, κατάλαβα, χωρίς να είμαι και πάλι σίγουρος, ότι πρόκειται για το θαυμαστικό (!) "Ω", το οποίο "ο" γράφεται δια ροπάλου με "Ω", γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είναι θαυμαστικό! Τεράστιο! Μεγάλο!..
Αλλά και που να δείτε τι θα μάθουν τα παιδιά σας, με τα καινούργια προγράμματα που θα εφαρμοστούν, του κατσαπλιά Φίλη!
Η Γραμματική του Τριανταφυλλίδη που γράφτηκε και εφαρμόστηκε ως “δημοτικιά” το 1938 επί δικτατορίας Μεταξά -και θεωρήθηκε... ως κουμμουνιστική επιτυχία- είναι πλέον βαθιά καθαρεύουσα, γιατί οι Γραμματικές που μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα σήμερα, είναι χωματερή, απόβλητα του νου, και πνευματικές ακαθαρσίες!
Αυτές εξ' άλλου έφεραν σε τέτοια παρεξήγηση, και το... μηδενικό του παραπάνω τίτλου της αθλητικής χαρτοσακούλας!