ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΡΕΚΟΡ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ, ΑΗΔΙΑΣ, ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΑΣ!..

Ιδε ο αμνός του Θεού!.. Με τον ακάνθινον 
στέφανον!.. Βαλάντωσε στο... αίμα! Λέ-
ρωσε  και το άσπρο γιακαδάκι του 
για μας!..
Οι άνθρωποι σαρώνουν ΟΛΑ τα βραβεία! Αηδίας, ανοησίας, χαζομάρας, παλαβομάρας! Αφήνουν πίσω τους κάθε πρόβλεψη, τρέχουν με ταχύτητα φωτός! Κανένας δεν μπορεί να τους παρακολουθήσει, ούτε τι λεν, ούτε τι κάνουν! Δυστυχώς, εξαντλήθηκαν οι λέξεις να τους περιγράψουμε! Μένει τώρα, να πάρουμε τα “παλούκια", που λέμε στο χωριό μας!
Μόλις χθες διάβασα ένα άρθρο που με συνετάραξε, με γέμισε λύπη, με γέμισε συμπόνια, κοντεύω να πάθω κατάθλιψη, χρειάζομαι κατεπειγόντως λίθιουμ, το βάλιουμ είναι ανίσχυρο! 
Για το πόσο “συμπάσχει” αυτή η Κυβέρνηση με το δράμα του Ελληνικού λαού, το οποίο η ίδια έχτισε. Για όνομα του θεού, ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΤΣΙΜΠΉΣΕΙ ΡΕ, ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΩ!.. Όλοι για τον... Παστίτσιο
Ψήφησαν οι Έλληνες και έβγαλαν Κυβέρνηση να τους κυβερνήσει, αλλά αυτή το δρόμο λάξευσε ή λόξευσε, όπως θέλετε, και το γύρισε στο κλάμα!.. Και κλάααααμα ή κυρία! Που έλεγε κι ο Χάρης!.. Αλλά κι αυτός ο μπαγλαμάς Κουκουές είναι!..

Λέω ν’ αρχίσουμε και τα τρισάγια, τα ευχέλαια, τις παρακλήσεις, μπας και καταπραΰνει λίγο το κλάμα μας, το ντέρτι μας, ύστερα από αυτήν την διαπίστωση!.. Ότι ο Ξυδάκης με τα άλλα τεκνά, μας συμπονούν πλήρως, αλλά τι να κάνουν; Έτσι τά ΄φερε η μοίρα:
Φάτε την λοιπόν, αυτήν την μοίρα, στο παρακάτω στο άρθρο:

Σωθήκαμε: Έχουμε τη συμπόνια του Ξυδάκη!
“Πρώτο Θέμα”

Όσο... ΣΥΡΙΖΟφιλος και να ήταν κάποιος, δεν μπορεί, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα θα έχει σχηματίσει μια ιδέα για το πώς λειτουργούν οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και για το τι σόι πράγμα είναι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ
Όσο όμως κι αν νομίζεις ότι ξέρεις τι συμβαίνει, όλο και κάτι γίνεται που σε προσγειώνει στην ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα σαν την κεραμίδα που πέφτει πάνω στο κεφάλι σου ενώ περπατάς ανυποψίαστος στο δρόμο.
Ο Νίκος Ξυδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός με το πούρο, πήρε σήμερα την σκυτάλη και μας παρουσίασε την δική του οπτική γωνία για τα πράγματα, το δικό του παραμύθι, όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι υπουργοί που υπογράφουν τις συμφωνίες κλαίγοντας, που βαυκαλίζονται ότι διαπραγματεύθηκαν καλύτερα από τους προκατόχους τους, που διορίζουν στο Δημόσιο ό,τι έχουν σε φίλο, συγγενή, σύντροφο (ερωτικό εννοούμε) και την ίδια στγμή κατηγορούν τους ξένους ότι μας επιβάλλουν σκληρά μέτρα ενώ οι ίδιοι οι δανειστές αποθεώνουν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι υπογράφουν και εφαρμόζουν τα πάντα χωρίς πολλά-πολλά!
Το ότι είναι δύσκολα τα πράγματα το ξέρουμε. Το ότι θα γίνουν δυσκολότερα το υποψιαζόμαστε. Το ότι θα αναγκαστούμε να ζούμε με τα μισά χρήματα απ' αυτά με τα οποία τα φέρναμε βόλτα μέχρι το 2009 ακόμη δεν λέμε να το χωνέψουμε.
Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες. Και ξέρετε γιατί;
Διότι έχουμε τη ΣΥΜΠΟΝΙΑ του Νίκου Ξυδάκη (αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είναι, μην μου πείτε ότι δεν το ξέρετε) και όλης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα!
«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης» είπε ο κ. Ξυδάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι. Το άκουσα και παραλίγο να πέσω από την καρέκλα.
Όλη η γραμμή της κυβέρνησης Τσίπρα λοιπόν είναι η ΣΥΜΠΟΝΙΑ και το ότι... υποφέρουν μαζί με τους πολίτες.
Αλήθεια σας το λέω. Υποφέρει ο κ. Ξυδάκης που εισπράττει κάθε μήνα 10 χιλιάρικα από τον υπουργικό μισθό και την βουλευτική αποζημίωση. Υποφέρουν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές που πριν μπουν στη Βουλή οι περισσότεροι έβγαζαν δεν έβγαζαν ένα χιλιάρικο το μήνα και τώρα εισπράττουν έξι χιλιάδες ευρώ και φυσικά υπογράφουν Μνημόνια, νομοσχέδια και τυφλωμένοι από την ανοησία πετσοκόβουν τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων και ουρλιάζουν ότι μας σώζουν.
Η αλήθεια είναι ότι η σημασία των βλακών στη λειτουργία μιας κοινωνίας δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους χρήσιμους ηλίθιους αλλά και σε εκείνους που γνωρίζουν ότι με τις πράξεις, τις ψήφους και τα ψέματά τους επιδεινώνουν τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων άλλων Ελλήνων, όμως επιμένουν στο λάθος για να μην χάσουν τα μπικικίνια που τους προσφέρουν θέλοντας και μη οι φορολογούμενοι.
Ο κυνισμός με τον οποίο ξεπερνούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι την κριτική ότι άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν, πραγματικά με ξεπερνάει.
Όταν λοιπόν σήμερα θύμισαν στον κ. Ξυδάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Έχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν, τι συμβαίνει;» και πρόσθεσε «Πολλά λάθη έχουν γίνει. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος;».
Αυτοί οι τύποι λοιπόν που με τέτοια ευκολία ξεπερνούν το λάθος, δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι παραλείψεις ή τα λάθη τους -όπως η διαπραγμάτευση που οδήγησε στο χειρότερο όλων τρίτο μνημόνιο, στα capital controls και τόσα άλλα- επηρεάζουν τις ζωές, το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων.
Και πλέον δεν το κρύβουν ότι το θεωρούν και προσόν πως έχουν κάνει την κωλοτούμπα το πραγματικό τους επάγγελμα.
Αν τους επόμενους μήνες χάσετε τη δουλειά σας, μην ξεχνάτε ότι έχετε τη συμπόνια του Τσίπρα και του Ξυδάκη (αλλά αυτοί διπλοθεσίτες: και βουλευτές και υπουργοί). Αν είστε απλήρωτος, ο Τσίπρας και ο Ξυδάκης σας συμπονούν (και εισπράττουν τη χορηγία των 10.000 ευρώ από το υστέρημα των φορολογουμένων). Αν δεν έχετε να πληρώσετε τους υπαλλήλους σας, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σας συμπονούν. Αν οι τράπεζες και τα κοράκια από τις εισπρακτικές σας παρενοχλούν για να πληρώσετε το χρέος σας, μην το ξεχνάτε: Έχετε τη συμπόνια της κυβέρνησης (αυτής που καταφέρνει να ρυθμίσει τα χρέη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...).
ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΌΡΤΑΣΑΝ, Ή ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΣΧΊΑ ΤΗΣ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ”!..

γνωστοί26/08/201621:49
χοντρόπετσοι πολιτικοί. Πάντως, σωστά το είπε ο Ξυδάκης ότι και άλλοι έχουν κάνει λάθη, πολιτικοί άλλων κομμάτων. Το μεγάλο θέμα βέβαια τι σόι ειδικοί είναι αυτοί, που μας κυβερνούν, όταν κάνουν συνέχεια λάθη, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Τζορτζ Ωργουελ "Η φαρμα των ζώων"26/08/201617:23
Ποτέ τοσο επίκαιρη, ποτε τόσο αληθινή!!!

Montazieros26/08/201615:15
Γιατί κ.Πολλάτο? Λίγο είναι να έχεις έναν άνθρωπο να ακουμπήσεις πάνω του ξέροντας ότι θα σε καταλάβει? Να του λές ότι με αυτά που σου κάνει πονάει ο πισινός σου , με την καλή έννοια πάντα, και αυτός να βαλαντώνει στο κλάμα? Οχι υποκριτικά αλλά επειδή βγαίνει από μέσα του. Ετσι ανθρώπινα. Και μπορεί να ετοιμάζει ένα δεύτερο ημίχρονο ακολασίας αλλά δεν το κάνει από κακία και σκοπιμότητα, οχι! Το κάνει γιατί αλλιώς δεν θα μπορεί να συνεχίσει να σε παρηγορεί. Ξέρετε τι είναι για αυτόν να μην προσφέρει στον συνάνθρωπό του ως υπουργός μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι ενα..... κατι τις τέλος πάντων? Θα μαραζώσει και θα το έχουμε και κρίμα στο λαιμό μας. Γιαυτό λοιπόν εμείς οφείλουμε να είμαστε πλυμένοι και με καθαρό εσώρουχο και για την ψυχική μας γαλήνη και ισορροπία φροντίζουν οι υπουργοί μας. Γιατί τα λόγια του Ξυδάκη, του Πολάκη, του Φίλη είναι βάλσαμο στην ψυχή. Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε και κλαίτε για εμάς!

@15:15 αχαχαχαχαχααχα!26/08/201615:35
Αχαχαχα!

Maxim- Le chef de cuisine syrizel26/08/201613:54
ALORS , Le menu de repas du syriza est :- 1ο πιατο σαλατα με χαβιαρι και αστακο...2ο πιατο αστακος γαριδες καραβιδες και θαλασσινη παλετα με σος μαγιονεζ ντε λα φρανς! 3ο πιατο ρυζι με λαχανικα και γαλοπουλα.σως ντε λα ιντιέν. 4ο πιατο επιδορπιο μους ο σοκολά ντε παρί. Ποτο: Κρασσι δεκαετιας 1960 και στο τελος παγωμενη σαμπανια Bordeau ...για τελος νερο ανθρωκουχο - σοδέ για τη χωνεψη...και πουρα αβάνας. (ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ....!!!).

et le diner26/08/201614:06
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ....

Σε λουξ πρωτοκλασσατο ιστορικο *****ξενοδοχειο - 1ο πιατο : σαλατα εποχης με χαβιαρι Ρωσιας 1ης ποιοτητος...με σως mayo...2ο πιατο: ψάρια φρεσκα , με γαρνιτουρα αστακο γαριδες και πουρέ παντζαρια ...σως με σκορδο και μελι.......3ο πιατο : τυροπιτακια Σιφνου ... 4ο πιατο επιδορπιο : καρπουζι ή παγωτο της αρεσκειας σας. Ποτο Παγωμενο ασπρο κρασακι της παλιας καβας ...ή σαμπανια ...Κερασμα επιπλεον : πουρα και πουρακια ποιοτητος εισαγωμενα απο Κουβα.

ουπς σορυ ξεχασα26/08/201614:30
ξεχασα να αναφερω το πρωινο και τα ενδιαμεσα τσιμπολογηματα των συριζακηδων(εμπιστευτικ παντα) : ΠΡΩΙΝΟ : στις 10πμ με 12πμ σερβιρεται πρωινο ειδικα για τους συριζοβουΛεφταδες :prive room service ή οχι- Λοιπον....Καφες ή τσαι (κρυο η ζεστο) ...κρουασαν 10 ειδων... γιαουρτι 12 ειδων - (με 20 ειδων γαρνιτουρες)... φρουτα της αρεσκειας σας...τυροπιτακια καθε γουστου 12 ειδων (με διαφορα ΤΥΡΙΑ)...γλυκα και αλμυρα κεηκ και κρεπες και πιτσες. (σαλατες για τους τουρκοφιλους)...και δημητριακα 20 ειδων .! Νερο εμφιαλλομενο και αναψυκτικα χυμους και μπυρες για τους αλκοολοφιλους με μεζεδες εξτρα.Και φυσικα σοδες για την χωνεψη.

ΤΗ$ $ΥΡΙΖΟΣΥΜΠΟΝΟΙΑ$26/08/201614:48
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ.... ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ...ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ. (παραστασεις καθημερινως σε ολα τα ΜΜΕ).

Εμείς26/08/201613:37
έχουμε την συμπόνοια τους και αυτοί θα έχουν τα τρία μας.

REALITY SUCKS26/08/201613:36
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ... ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ: 

Και μετα απο ΟΟΟΟλα αυτα που ακουμε βλεπουμε υφισταμεθα και παθαινουμε απ το συριζοφασισταριο... οποιος πλεον ειναι συριζοφιλος... πρεπει να παει να κοιταχτει!..

Dr.26/08/201622:41
Συμφωνώ απόλυτα. Συγχαρητήρια στον κύριο Πολλάτο για το άρθρο.

@22:4126/08/201623:08
χαιρομαι.(συμφωνουμε).

ΓΔ26/08/201613:36
Τι να πει κανείς. . . Η ξεφτίλα προσωποποιημένη στα ρετάλια που κυβερνάνε!!

$υριζα:26/08/201613:29
υποφεεεεεεεερω υποφεεεεεεερω υποφεεεεεεεεεεεεεεερω...(ασμα ΗΙΤ καταλληλο δια την περιστα$$$$$ην, του θια$$$$$$$$ου της κουμουνδουρου... που υποφερει και μας $υμπονα...