ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΆΙΝΤΕ... ΜΗ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

Επειδή αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις μεγααάλες, εφημερίδες όπως η Αυγή των 250 φύλλων ή τα “Νέα” του “Δόλ-ιός” που έκλεισαν, συμβαίνει και αλλού με τις ελληνικές εφημερίδες, π.χ. στις ΗΠΑ με τον “Εθνικό Κήρυκα” (τώρα το εθνικός εσείς, μην το παίρνεται και κατάκαρδα) , μπήκαμε από περιέργεια να διαβάσουμε σε κάποιο... ρετσινιασμένο ιστοχώρο, τι σκατά έγινε, τέλος πάντων, με τον Καμένο και την περιβόητη πρόσφατη πρόσκλησή του στις ΗΠΑ, "τον τρικούβερτο καυγά", και ανακαλύψαμε ένα... χούφταλο του Τύπου (μας) εκεί, το οποίο “ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις”, προσπαθεί απλά να δημιουργήσει εντυπώσεις, και βεβαίως, ουδόλως προσφέρει στην υπηρεσία της πατρίδος με τα δημοσιεύματά του, επικαλούμενο και διάφορα περί αλήθειας, δημοκρατίας, αλλά Ομπάμα που μας κορόιδευε, αφού πιθανώς θα περίμενε και αυτός -ο Εθνικός Κήρυξ- να πανηγυρίσει την εκλογή της Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ, της πολιτικού που εκστόμισε τα χειρότερα λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες, από οποιονδήποτε άλλον πολιτικό της Αμερικής, από το τέλος του Β΄ ΠΠ!

Συμβαίνει να έχουμε επαφή και με άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες της Αμερικής (ΗΠΑ), θα πρέπει τα πατριωτάκια μας εκεί τα οποία πλέον είναι 5ης και 6ης γενεάς, με κανένα από αυτά να μιλάει ελληνικά (θυμάστε εκείνον τον βλάκα τον Δουκάκη, που πήγε να μιλήσει ελληνικά στο κοριτσάκι και τά ΄κανε... μαντάρα), αν θέλουν να προσφέρουν κάτι για την μακρινή και άγνωστη χώρα τους, να είναι πολύ προσεκτικοί τι διαβάζουν, τι λεν, αλλά το κυριότερο, τι πράττουν, τι αποτελέσματα έχουν οι οποιεσδήποτε, δήθεν πράξεις συμπαθείας προς την γενέτειρα των παππούδων τους, γιατί αυτοί σήμερα είναι σκέτοι Αμερικανοί, ούτε καν, Αμερικανο-έλληνες, και όχι Ελληνο-αμερικάνοι που τους θέλουμε κάποιοι εμείς εδώ, πάρα πολύ εσφαλμένα!
Και προπαντός, θα πρέπει να ξέρουν ότι Ελλάδα δεν είναι η Αμερικάνικη Αρχιεπισκοπή και η εκκλησία της ενορίας τους, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής “Σ-ιάκωβος” κάποτε, ή και ο σημερινός Δημήτριος!
 

Με το που πάει λοιπόν, Έλληνας πολιτικός στην Αμερική για οποιονδήποτε λόγο, αντί να είναι δογματικά με το μέρος του, ούτως ώστε να διευκολύνουν την οποιαδήποτε ενέργειά του εκεί στις Αμερικανικές αρχές, αρχίζουν τα μαχαιρώματα, τα σκάνδαλα, τις “αλήθειες”, και τα άλλα δημοκρατικά κουραφέξαλα, ντόρος να γίνεται, και να πήζει το γάλα σε τυρί ή ξινόγαλο, πριν την ώρα του!
Λοιπόν, Αμερικανο-έλληνες... “Πατριωτάκια” της πλάκας... Φτάνει πια!.. Χορτάσαμε των καλών υπηρεσιών σας εμείς οι γηγενείς εδώ στην Ελλάδα, δεν είμαστε η πάμφτωχη χώρα, ακόμα και στην οικονομική κατάσταση της σήμερον που εσείς μας φέρατε, με τα Διεθνή ταμεία σας  και τους απατεώνες-επιστήμονες οικονομολόγους σας (σ.σ.: η Αμερικανική,  ΗΠΑ, με τους μονοπώλιο-νομπελίστες οικονομολόγους της πτώχευσε τα τελευταία 100 χρόνια τρεις φορές), και σε καμιά περίπτωση, δεν είμαστε αυτή η χώρα που αφήσατε τα γιδοπρόβατά σας προ αμνημονεύτων ετών, και πήρατε των ομματιών σας ριψάσπιδες και λιποτάκτες, για ένα “καλύτερο μέλλον”!
Είμαστε ένα απόλυτα σύγχρονο κράτος, σε πολλά σημεία ανώτερο από την Αμερική των αστέγων κατά πολύ, έχουμε ακόμα φιλότιμο και μπέσα που εσείς χάσατε, μπορούμε να ζήσουμε ακόμα και με λίγα, που δεν μπορείτε εσείς! Φτάνει το παραμύθι σας, δεν μασάμε πια!
Και για να καταλάβετε τι εννοώ, πριν λίγα χρόνια, ταξίδευα με την υπέρ-ταχεία τρένο από Θεσσαλονίκη για Λαμία, και στο εστιατόριο-βαγόνι που πήγα για καφέ, κάθισα σ΄ ένα τραπεζάκι με δύο καθίσματα απέναντι σε μια κυρία, που έβλεπε αποχαυνωμένη τον κάμπο του Αξιού με τους αρδευτικούς “πυραύλους” στα κτήματα να δίνουν ένα απόκοσμο θέαμα, κουνώντας το κεφάλι της και μιλώντας στον εαυτό της.
Δεν άντεξα, μπήκα στον πειρασμό και την ρώτησα, “γιατί αυτή η σαστιμάρα”, με ότι έβλεπε έξω από το τζάμι της υπέρ-ταχείας; 
Για να μου απαντήσει αμέσως, λες και περίμενε την ερώτησή μου, ήθελε να πιάσει κουβέντα! Μου λέει λοιπόν, σε άπταιστα ελληνικά και όχι ελληνο-αυστραλέζικα κορακίστικα:
-Είμαι από την Αυστραλία, μόλις συνταξιοδοτήθηκα εκεί δασκάλα αγγλικής φιλολογίας, είχα να έρθω στην Ελλάδα 50 χρόνια!.. Από τότε που την άφησα μωρό! Και είπα, τώρα πρέπει να πάω στην πατρίδα, να την δω από κοντά, γιατί αυτά που μάθαινα όλα αυτά τα χρόνια στην Αυστραλία, ούτε μου άρεσαν πολύ, ούτε με κολάκευαν
Η καταγωγή μου είναι από την Πελοπόννησο, αφού τους είδα όλους εκεί, τους συγγενείς, ξεκίνησα ένα πολυήμερο ταξίδι για την Μακεδονία και την Θράκη, τώρα το τελείωσα, κατεβαίνω στην Αθήνα, και σε λίγες μέρες φεύγω και πάλι για την Αυστραλία, με πολύ βαρειά μελαγχολία
Μένω έκθαμβη μ’ αυτά που βλέπω... Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει τίποτα από αυτήν που άφησα παιδίσκη, αλλά και αυτήν που μου μάθαιναν τόσα χρόνια στην Αυστραλία! Η Ελλάδα είναι μια απολύτως, σύγχρονη χώρα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμιά άλλη, επίσης σύγχρονη χώρα στον κόσμο...
Είχε πάρει φόρα η κυρία και δεν έλεγε να σταματήσει με τίποτα! Οπότε, με κάποιο ελαφρό χαμόγελο αυταρέσκειας εγώ, προσπάθησα να την διακόψω και να την ρωτήσω.
-Αλήθεια; Τι περιμένατε να βρείτε στην Ελλάδα πριν έρθετε, μετά από τόσα χρόνια;
-Περίμενα να βρω ανθρώπους τσολιάδες, ανθρώπους με βράκες, ανθρώπους που οργώνουν την γη με τα βόδια και τα ξυλάλετρα, και όχι αυτά τα μεγαθήρια τρακτέρ που έχουν από δυο-τρία στις αυλές τους ο καθένας, και που δεν έχουν πάμπολλοι Αυστραλοί!..

Γι’ αυτό λοιπόν, Αμερικανο-έλληνες “κοντυλοφόροι της πλάκας και της μούντζας”, τώρα που θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι γεωργοί μας ακόμα μια φορά, για να δείξουν την δύναμή τους, ελάτε να τα θαυμάσετε κι εσείς, όπως η Ελληνίδα μας της Αυστραλίας, κι αφήστε τις... πλουραλιστικές ενημερώσεις, τις “αλήθειες”, και τα άλλα κουραφέξαλα αηδίες που τσαμπουνάτε τροφή για το πόπολο εκεί, μόνο και μόνο για να κάνετε ζημιά στην Ελλάδα μας εδώ...
Άιντε... Μη σας στείλουμε κανονικά...