"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΑΝΑ...

ΣΧΕΔΌΝ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΣΗΜΕΊΟ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΠΈΡΥΣΙ...
Ήταν γύρω στις 6:00 το απόγευμα χθες, όταν πήγαμε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο στα Δουμπιά. Στο γυρισμό από τη θέση των “Αμπελιών”, διακρίναμε στα βορειοανατολικά μικρό σύννεφο καπνού πίσω από τον λόφο του “Γκραντίστ”. Μέχρι να φθάσουμε στην ευθεία του Άϊ Λια Σανών προς Γεροπλάτανο, ο καπνός άρχισε να γίνεται στον ορίζοντα μεγαλύτερος. Μαύρος, ενώ η φωτιά ήταν έτοιμη -όσο μπορούσαμε να διακρίνουμε τουλάχιστον από τόσο μακρυά- να περάσει στον κάμπο των Σανών προς τη θέση “Λούνισμα”.

Αν το κατάφερνε, όλες οι δεντροκαλλιέργειες του χωριού και τα αμπέλια στον κάμπο, το πιο σίγουρο ήταν ότι θα γίνονταν στάχτη, παρανάλωμα του πυρός! Η φωτιά, πιθανώς, να έφτανε και μέχρι το χωριό!
Οπότε και σταματάμε δεξιά να καλέσουμε την πυροσβεστική στο 199.
Πράγματι, στο τηλέφωνο βγήκε ο “Πολύγυρος”, αν και στο πρώτο τηλεφώνημα δεν μπορούσαμε να έχουμε καθαρή επικοινωνία.
Την δεύτερη φορά που επιχειρήσαμε και πάλι, η επικοινωνία μας ήταν πολύ καλή. Η Πυροσβεστική του Πολυγύρου χάρη στο δικό μας τηλεφώνημα, αφού δεν είχε προηγηθεί άλλο, κινήθηκε τάχιστα, ακαριαία θα λέγαμε, και το κακό απεσοβήθη!
Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.
Απ’ ότι μάθαμε εκ των υστέρων, η φωτιά προκλήθηκε από κατοπτρική ακτίνα φωτός μεγάλου κομματιού γυαλιού.
Χωρίς να αποκλείεται και ο δόλος, ο εμπρησμός, το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές αυτό και στο παρελθόν, οι περισσότερες φωτιές του καλοκαιριού στην Ελλάδα μπαίνουν από αυτήν την αιτία. Κομμάτια γυαλιών τα οποία γίνονται κάτοπτρα στον ήλιο, και πυροδοτούν τα ξερά χόρτα που αφθονούν γύρω τους. Γιατί οι δημόσιοι δρόμοι μας, οι αγροτόδρομοί μας, είναι γεμάτοι από τέτοια αντικείμενα, γυαλιά, άδεια κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο και πολλά άλλα. Κυρίως οι επαρχιακοί και οι εθνικοί δρόμοι, μια και οι άχρηστες, ανύπαρκτες έως ανίκανες Περιφέρειες, Δήμοι, αγνοούν πάνω σ’ αυτούς τις λέξεις “καθαριότητα”, “αποψίλωση”, ακόμα και δενδρώδη βλάστηση που έχει καλύψει το μισό οδόστρωμα, είναι πέρα για πέρα δική τους μέριμνα και ευθύνη.
Πιο βρωμερούς, πιο... δασώδεις, και πιο απαίσιους δρόμους επαρχιακούς και εθνικούς, αλλά και αυτοκινητοδρόμους, εξαιρέσει κάποιων από αυτούς, άλλο κράτος στον κόσμο δεν έχει!
Άντε... Άλλο κακό να μη μας βρει!.. Οι θεοί σώζουν της Ελλάδα!.. Που δεν τους έχει μόνον δώδεκα, αλλά και καμπόσες χιλιάδες.