ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

“ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΊΩΝ ΠΕΡΊΓΕΛΑ....

...Και των αρχαίων παλιάτσοι”!.. Ναι, έτσι είναι.

Εκλιπαρούμε και χορεύουμε από τη χαρά μας, για αντίγραφα, καθρεφτάκια, χάντρες και άλλα φο-μπιζού που μας πετούν “δώρα” οι κλέφτες, ληστές και απατεώνες αρλουμπόφραγκοι, χωρίς να απαιτούμε την επιστροφή των κλοπιμαίων, προϊόντα ληστείας, όλων αυτών που αλώνιζαν την Ελλάδα στα πρόσφατα παλιά χρόνια, και ΆΡΠΑΖΑΝ, ΛΉΣΤΕΥΑΝ, ότι πολύτιμο και αξίας έβρισκαν!
Δείτε παρακάτω τι έγινε με το άγαλμα της “Νίκης της Σαμοθράκης”, και την απέραντη ικανοποίηση όλων αυτών των Ελληνοφώνων που εμπλέκονται στην υπόθεση, αντί να απαιτήσουν εδώ και τώρα, το γνήσιο αρχαιοελληνικό άγαλμα που μολύνει αυτή τη στιγμή τις προθήκες του Λούβρου ως προϊόν ληστείας και αρπαγής, να επιστέψει στη θέση του. Στην Σαμοθράκη.
Σε λίγο καιρό θα χαιρόμαστε και θα γλεντούμε, γιατί μας επέτρεψαν οι Γυφτοσκοπιανοβούλγαροι απάτριδες ελέω σιχαμερών και αθλίων ελληνικών πολιτικών και ελληνοφώνων, υπερήφανης και αγέρωχης εθνικής εξωτερικής πολιτικής, να λεγόμαστε “νοτιομακεδόνες”. Αφού αυτοί θα λέγονται “Μακεδόνες”.

Θάνατος, θάνατος!.. Στους προδότες και τους δωσίλογους, μία είναι η τιμωρία!..
Αντίγραφο της «Νίκης της Σαμοθράκης» θα τοποθετηθεί στο φυσικό του χώρο
Ένα άγαλμα, πιστό αντίγραφο της επιβλητικής «Νίκης της Σαμοθράκης», το οποίο φιλοτεχνήθηκε από λευκό μάρμαρο Θάσου, θα τοποθετηθεί στο νησί του Έβρου, σε μια προσπάθεια αναπλήρωσης του κενού της απουσίας του πρωτοτύπου.
Το αντίγραφο πρόκειται να παραδοθεί στο Δήμο Σαμοθράκης, ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον εκλιπόντα Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη, και στην οποία συνέβαλλαν ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αλλά και οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Δράμας Αργύρης Πατακάκης. Πρόκειται για ένα αριστούργημα, ακριβές πιστοποιημένο αντίγραφο του Μουσείου Λούβρου, σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού (ύψους 2,44 μ.) και με βάρος 6,5 τόνους. Χρειάστηκε ένας μήνας για την κοπή-διαμόρφωση του αρχικού κομματιού μαρμάρου Θάσου αντοχής (βάρους 18 τόνων) από το ρομποτικό μηχάνημα που σμίλευσε την φτερωτή Νίκη. Το έργο φιλοτεχνήθηκε με βάση την τρισδιάστατη ψηφιοποίηση αρχείων, που εστάλησαν από το Λούβρο, μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Τρεις γλύπτες της σχολής της Τήνου, εργάστηκαν ακόμη ένα μήνα εντατικά, για το τελικό φινίρισμά του.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι το άγαλμα της «Νίκης της Σαμοθράκης» φιλοτεχνήθηκε από μάρμαρο Θάσου (εξαιρετικής αντοχής) σε εργοστάσιο εταιρείας μαρμάρων, στη Δράμα. Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε ότι η ιδέα γεννήθηκε κατά την επίσκεψή που είχε με τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, το καλοκαίρι του 2012 στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης και έγινε πραγματικότητα, χάρη στη δωρεά του ευπατρίδη επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη. Ο ίδιος, τόνισε, ότι ήταν ένα όραμα του Γιώργου Παυλίδη και πολύ σημαντική ήταν επίσης η συνεισφορά του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη.
Ο αντιπερειάρχης επισήμανε, ακόμα, ότι με επιστολές του Γιώργου Παυλίδη, το Μουσείο του Λούβρου παραχώρησε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης αρχεία με τρισδιάστατη απεικόνιση του αγάλματος, της «Νίκης της Σαμοθράκης», που φιλοξενείται στο μουσείο. Υπεγράφη συμβόλαιο με το Μουσείο του Λούβρου, για την κατασκευή δύο πιστοποιημένων αντιγράφων του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Έκανε επίσης γνωστό ότι στόχος είναι η κατασκευή και δεύτερου αγάλματος, που θα τοποθετηθεί στην Αλεξανδρούπολη με προσανατολισμό τη Σαμοθράκη. Το επόμενο διάστημα (εκτιμάται εντός καλοκαιριού) η Νίκη θα μεταφερθεί από την Περιφέρεια και θα τοποθετηθεί στο φυσικό της χώρο, στο νησί της Σαμοθράκης. Αρχικά θα γίνει αποδοχή της δωρεάς του αγάλματος από την Περιφέρεια και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Σαμοθράκη και θα τοποθετηθεί με προσανατολισμό στο Μουσείο του Λούβρου.
Ο ίδιος επισήμανε ότι εξετάζονται προτάσεις από την Περιφέρεια, τον δήμο Σαμοθράκης και την αρχαιολογική υπηρεσία να τοποθετηθεί το άγαλμα στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης, ή εντός του μουσείου, ή και στο λιμάνι του νησιού. Ο κ. Πέτροβιτς, τόνισε, ότι αποτελεί ένα κορυφαίο σύμβολο όχι μόνο για τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και για όλη τη χώρα. «Το πιο σημαντικό, όπως υπογράμμισε, είναι αυτή την πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει η περιοχή μας οφείλουμε όχι μόνο να την αναδεικνύουμε άλλα και να τη φέρουμε σε επαφή με τον φυσικό της χώρο». Πηγή: www.lifo.gr

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ