Σήμερα, τέσσερις ειδήσεις βρήκα σε τίτλους άνω των 80 στην σελίδα της Γκουγκλ, άξιες για προσοχή και ανάγνωση, μία για μια ηλιθία “αρχαιολόγα” που μιλάει για πολλοστή φορά με ύφος “Πάπα” (να την μάθει και η μάνα της που δεν την ήξερε) για τις αρχαιότητες-παλιόπετρες, Ρωμαϊκές του Σταθμού της Βενιζέλου, ενώ δεν κάνει κιχ, για τον αρχαϊκό Ναό της Αφροδίτης στην Πλατεία Αντιγονιδών λίγο πιο πάνω, κατά 500 χρόνια το λιγότερο, παλαιοτέρου -την προσπέρασα φυσικά αηδιασμένος- μία για την επιδότηση ρεύματος των 20 ευρώ(!)... Θεέ μου!.. Τι; πλούτος! Τι; χρήμα!.. Την διάβασα και αηδίασα ακόμα περισσότερο, αφού η αισχρή “μεταπολίτευση”, λέξη συνώνυμη, επίσης με αηδία και βρώμα, φρόντισε να εγκαταστήσει επιτυχώς, “Κράτος Επιδοτήσεων και Επιδομάτων” σ' αυτή την δύσμοιρη χώρα, μία είδηση για τον ΟΣΕ, τα “Ελληνικά Τραίνα” που θα σχολιάσω σε άλλο άρθρο, και μία, την 4η, για κάποιες αρχαιότητες του Περού, που δεν απέχουν και πολύ, κάποιες χιλιετίες ίσως, από αυτές της κλασικής ή και πρότερον αυτής, της Ελλάδος. Για να καταλάβετε καλύτερα όμως, την είδηση από το Περού, πρέπει να σας πω πως, η ογκοδεστάτη βιβλιογραφία δεκαετιών του καθηγητού-ανθρωπολόγου Άρι Πουλιανού, πλέον τους 10 τόμους με τον τίτλο "ΆΝΘΡΩΠΟΣ", θέλει τον “Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων” (ορολογία για τον όρθιο άνθρωπο εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων, και όχι συγκεκριμένης, μικρής χρονικής περιόδου) να “μεταναστεύει” στην Αμερική μέσω του Βεριγγείου Πορθμού στην Αλάσκα, και με τον απλούστατο ισχυρισμό, τον οποίο ασπάζομαι κι εγώ απολύτως, πως; αυτή η πληθώρα των Ελληνικών λέξεων στην Ήπειρο της Αμερικής σε τοπικές διαλέκτους, κυρίως της Λατινικής, Νότια, αν δεν πήγαν Έλληνες εκεί!
Υπάρχει και άλλη άποψη, των Αργοναυτών, της “Αργοναυτικής Εκστρατείας”, μια γενιά πριν του “Τρωϊκού Πολέμου”, όπως και του "Οδυσσέως Περιπλανήσεις", εμένα όμως, χωρίς να τις απορρίπτω, μου φαίνεται πολύ πιο πειστική αυτή του Βεριγγείου Πορθμού του Άρι Πουλιανού, η οποία σε πολύ παλιότερες εποχές, φαίνεται το υδάτινο πέρασμα να ήταν πολύ μικρότερο του σημερινού, όπως και η περίπτωση της Σιβηρίας, με το “Εύκρατο κλίμα”, πριν την “Εποχή των Παγετώνων”!
Και δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την φράση που μου είπε ο κ. Άρις “Την εποχή των Ηφαιστείων” Αργύρη, “Ο Αρχάνθρωπος κατέβηκε έντρομος από τα δέντρα να σωθεί, και έτρεχε, έτρεχε...”... Αυτό το “έτρεχε”, ηχεί ακόμα στ' αυτιά μου, “μετακινούνταν συνεχώς”, άρα και δημιουργούσε “νέες κοινότητες”, “νέες αποικίες”.
Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες θεωρίες οι οποίες μας θέλουν εμάς τους Ευρωπαίους “Ινδο-ευρωπαϊκής” καταγωγής ή και Αφρικανικής από την “Λούση” (άκρως Χόμο Ερέχθους) της Κένυας, την οποία περνούν στην κίνησή της προς βορράν μέσω του Ισραήλ (σκόπιμα), αλλά μ' αφήνουν παγερά αδιάφορο, όπως παγερά αδιάφορο μ' αφήνει και το “Φοινικικό αλφάβητο” των Ελλήνων, όταν υπάρχει στην Πύλο και την Κνωσό η “Γραμμική Β”.
Δείτε τώρα, παρακάτω, τι συμβαίνει σήμερα στο Περού; Αφού και πάλι, κάνω μία παρένθεση για να σας πω, περιληπτικά όμως, ότι τους Πολιτισμούς αυτούς της Κεντρώας Αμερικής, τους θεωρώ προέκταση του Ελληνικού Πολιτισμού 100%.
Η Είδηση είναι: “Αντιδράσεις έχει προκαλέσει πρόσφατα, ένα ανεγερθέν άγαλμα χαμογελαστού άνδρα με τεράστιο πέος, σε αρχαιολογικό χώρο στο βόρειο Περού”.
Και ο Αρθούρος Φερναντέζ Μπαζάν δήμαρχος του “Μόχε” ή “Μοχέ”, μητρόπολη της περιοχής, λέει επακριβώς:
«Στις δύο το πρωί, τρεις βάνδαλοι με κουκούλα, απείλησαν με μαχαίρι τον φρουρό για να τον εμποδίσουν να αντιδράσει ή να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους του μέσω ασύρματου και οι δύο από αυτούς κατέστρεψαν το πέος. Στη δική μας κουλτούρα των Moχίκα, αυτοί οι τύποι κεραμικών αγγείων δεν θεωρούνταν ερωτικά αγάλματα, αλλά αντιπροσώπευαν Θεότητα.
Οι αρχαίοι Έλληνες, είχαν άλλου τύπου αναπαράσταση. Εμείς ήμασταν πιο επιθετικοί, και πιο άμεσοι με τα συναισθήματά μας...”.
Στα λόγια του δημάρχου Μπαζάν, διακρίνω δύο πράγματα:
1ον. Το μεγάλο Ερωτοκεντρικό του πολιτισμού του λαού του, όμοιο καρμπόν, με το Ερωτοκεντρικό του Ελληνικού πολιτισμού (φαλλικές γιορτές, γιορτές γονιμότητος, στην ουσία Διονυσιακή λατρεία, κλπ, κλπ).
2ον. Την “λαχτάρα” του κ. Μπαζάν, με την αναφορά του στους “Έλληνες”, να θέλει να ενώσει τον δικό του πολιτισμό με τον Ελληνικό!
Κατ' εμέ, να το παραφράσω λιγάκι, ο κ. Μπαζάν μ' αυτή του την τοποθέτηση, υπεραμύνεται της “επεκτάσεως” του ελληνικού πολιτισμού στη χώρα του, άρα και την ύπαρξη των Ελλήνων, που είπα παραπάνω.
Θα πρέπει να σημειώσω ακόμα, την υπέρμετρη αγάπη των λαών ολοκλήρου της Λατινικής Αμερικής, προεξαρχούσης της Ουρουγουάης, για τον Ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες, σε σχέση με το μίσος που τρέφουν -Ευρωπαίοι Αγγλοσάξωνες κυρίως- οι Αμερικάνοι, ΉΠΑ! Δεν θα βάλω τον Καναδά μέσα, γιατί εκεί τα πράγματα, διαφοροποιούνται κάπως.
Δεν θα σας κουράσω άλλο, θα σας αφήσω μόνους, να εξάγεται τα δικά σας συμπεράσματα, όπως εγώ εξήγαγα τα δικά μου, διαβάζοντας και άλλες πηγές!
Ευοί ευάν, για τον “Έλληνα” περουβιανό κ. Μπαζάν, ίσως αυτή, ίδια (εβίβα), να είναι και η ευχή των γιορτών αυτών στη χώρα του...
Ευοί ευάν και σε μας, τα αδέσποτα και τα ορφανά, της μέρας και την νύχτας!