ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΉ ΧΥΔΑΙΌΤΗΤΑ, ‘Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΊΑ (ΙΙ);


Η παραλία της Θεσσαλονίκης το 2050, όπως
την δημοσίευσε η μ-ΟΥΝΕΣΚΟ! Αν δείτε
πουθενά την Ελληνική γλώσσα, να μας χέστε!
Το άκρων άωτον της αλητείας και του
εμπαιγμού, είναι, κάποιος, ιχνογράφησε
και την Ελληνική σημαία στον Λ. Πύργο!
Συνέχεια από το προηγούμενο. 
Το προηγούμενο είναι το επόμενο άρθρο στη στήλη.
Και το ποθούμενο για μας τους Μακεδόνες και Θράκες είναι, πόσα από αυτά τα χρήματα που εξασφάλισε η Ελλάς, θ’ ανηφορίσουν κατά Μακεδονία μεριά και Θράκη.
Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Που το λέμε υπουργείο αλλά δεν είναι, κάποιοι μάλιστα άρχισαν να το γράφουν δειλά-δειλά και “υφυπουργείο”, ούτε τέτοιο όμως είναι, υπάρχει ένας υπουργός-θέση, για κάθε αποτυχημένο “βολευτή” του κόμματος με ένα μόνιμο προσωπικό κρατικών κηφήνων, για τους οποίους κανείς δεν έμαθε ποτέ, ή δεν γνωρίζει τίποτα, ποια είναι η δουλειά τους; Τι στο διάολο κάνουν όλη μέρα εκεί μέσα; Εκτός από το να αερίζουν τις καρέκλες και να γράφουν υπερωρίες στην ξάπλα και το καθισιό!
Η παραλία της Θεσσαλονίκης το 2050, όπως
την δημοσίευσε η μ-ΟΥΝΕΣΚΟ! Αν δείτε
πουθενά την Ελληνική γλώσσα, να μας
χέστε! Το άκρων άωτον της αλητείας και
του εμπαιγμού, είναι, κάποιος, ιχνογράφησε
και την Ελληνική σημαία στον Λ. Πύργο!
Ο Καραμανλής, εκείνος ο τρανός, αλήστου μνήμης το όνομά του όπως και του Αντρίκουλα Γαμήκουλα, για να του δώσει δουλειά κάποτε, λόγο υπάρξεως, ίδρυσε μέσα σ’ αυτό το ΚΕΔΑΚ. “Κέντρο Διαχειρίσεως Αγιορείτικης Κληρονομιάς”. 
Είχα ασχοληθεί δημοσιογραφικά μ’ αυτό πριν από 20 χρόνια, και έγινε, Ω χαμός!.. 
Αλήθεια; Σήμερα υπάρχει αυτή η σαχλαμάρα; Και αν ναι, με τι ασχολείται; 
Πέραν από το να τροφοδοτεί με πακτωλούς χρημάτων από όλα τα κονδύλια του κράτους τους χοντροκαλογέρους των Μοναστηριών του Άθω, τους “Τράγους του Αγ(ρ)ίου Όρους”, να πλουτίζουν αυτοί καλά, κι εμείς χειρότερα να φτωχαίνουμε!
Ποτέ δεν διαβάσαμε κάτι το σημαντικό γι αυτό το “υπουργείο” στη Μακεδονία και τη Θράκη, ούτε μάθαμε επακριβώς τον ρόλο του. Πέραν του ό,τι όπως είπαμε παραπάνω, είναι μιας πρώτης τάξεως θέση για κάποιους χολωμένους “βολευτές” που στον ανασχηματισμό δεν έγιναν… υπουργοί ή γενικοί γραμματείς.
Εν πάση περιπτώσει, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια κινητικότητα σ’ αυτό (ίσως επειδή μυρίστηκε χρήματα), ή, ίσως, πρόσεξε ότι εκεί στα “Λουτρά της Ν. Απολλωνίας”, συντελείται ένα εθνικό ανοσιούργημα βαρβαρότητος και φαγοπότι δημοσίου χρήματος, στο οποίο είναι αναμεμειγμένο και αυτό(;)!
Ο σημερινός του “υπουργός” με το τουρκολάγνο επίθετο (και μέγας λογιστής των καφετεριών της πλατείας Ζαγκλιβερίου), ο οποίος πήγαινε παλιότερα εκεί, “όχι για να λύσει το πρόβλημα” που λέει και το ντοκιμαντέρ

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ   (Κάντε κλικ στο σύνδεσμο)

παραγωγής 2018, “αλλά για ένα καλό γεύμα στην ταβέρνα ιδιοκτησίας και λειτουργίας του Δήμου τζάμπα, τίποτα παραπάνω!..”.

Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο... Κι ένας… Κοκορόμυαλος τάβαλε κάτω και μας είπε τι πρέπει να κάνουμε, για να μπορέσουμε να φέρουμε καμιά δραχμή από αυτά τα χρήματα στη Μακεδονία και Θράκη, αφού το δόλιο Αθηνοκεντρικό κράτος-κατεστημένο, δεν λέει να μας τα στείλει κανονικά τα χρήματα και όπως οφείλει!
Λέει, λοιπόν, αυτός ο Κοκορόμυαλος:
1. “Να βοηθηθούν οι άνεργοι στην προσπάθειά τους να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας με την ενσωμάτωση της κατάρτισης. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) να συνδράμει ενεργά προς τους ανέργους για έξι μήνες στην αναζήτηση εργασίας. Τα άτομα που δεν έχουν βρει δουλειά μετά από 6 μήνες, να καλούνται να συμμετέχουν σε στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης”. 

Παραγωγή και πρόοδο δηλαδή, ΜΗΔΕΝ. Απλά, ο ΟΑΕΔ θα πληρώσει επιδόματα σε κάποιο τεμπελχανείο νεανικό δυναμικό των καφετεριών, το οποίο θα βάλει το παραδάκι στην τσέπη, κι από κει και ύστερα, μην είδατε τον Παναή!
2. “Να επεκταθεί το σύστημα μητρικής άδειας και στους πατέρες που θα είναι υπόχρεοι κάποιας πατρικής άδειας. Παράλληλα να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στο πότε μία γυναίκα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει την άδεια τοκετού. Απώτερος στόχος είναι να μειωθούν οι περιορισμοί και διαφορές ανάμεσα στα φύλα όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών και την αγορά εργασίας”.
Αυτό κι αν είναι παραγωγική επένδυση! “Ανάμεσα στα δύο φύλα”! Το μόνο που δεν περιλαμβάνει η πρόταση και δεν διευκρινίζει, είναι, αν και πότε, θ’ αρχίσει να… γκαστρώνεται και ο πατέρας, για να επέλθει επακριβώς η εξίσωση των φύλων, όπως το ανέκδοτο του πούστη παπά στον γιό του που τον έκλεγε το παιδί ετοιμοθάνατο, “Μπαμπά μου, μπαμπά μου”!
“Άκουσε αγόρι μου, τώρα που πεθαίνω την μεγάλη αλήθεια!.. Εγώ δεν είμαι ο “μπαμπάς” σου!.. Είμαι η μάνα σου! Πατέρας σου είναι ο Καντηλανάφτης!..”.
Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που κάθονται και σκαρφίζονται τέτοιες προτάσεις και τέτοιες… πρωτοποριακές ιδέες, δεν πρέπει να έχουν τελειώσει ούτε το παλιό Σχολαρχείο (“Κρυφό Σχολειό”), που προέβλεπε μόνον άριστη ανάγνωση του... “Πάτερ ημών”, άντε και του “Πιστεύω”.
3. “Να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε νοικοκυριά που επενδύουν μακροπρόθεσμα σε ελληνικές εταιρείες που εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως υπάρχουν σε χώρες και να καταργηθεί ο φόρος 1% επί των μετοχικών κεφαλαίων που αντλούν εταιρείες από το ΧΑ”.
“Νοικοκυριά που επενδύουν στο χρηματιστήριο Αθηνών”; Μην τρελαθούμε εντελώς; Εγώ θυμάμαι μόνον εκείνο το κυνήγι των επενδύσεων στο χρηματιστήριο, όπου κάποια τσογλάνια και αετονύχηδες, λαμόγια χρηματιστές βγήκαν παγανιά στην ύπαιθρο, και με όποιου είδους απατεωνιά σκαρφίστηκε η αρρωστημένη γκλάβα τους, έβαλαν τις γιαγιάδες και τους παππούδες να βγάλουν τα χρήματα από τα σεντούκια τους, να τα παίξουν στο χρηματιστήριο (σ.σ. το χρηματιστήριο είναι το επίσημο καζίνο του Κράτους που δεν έχει κρουπιέρηδες και ρουλέτες, παρά έναν πίνακα στον οποίο κάποιοι από κάτω κάνουν διάφορα σήματα... Μορς, ή στην καλύτερη περίπτωση, ασκούνται στην νοηματική γλώσσα των κωφαλάλων), γιατί έτσι, λέει, θα τα αυγάτιζαν πολύ! Και οι παππούδες οι γιαγιάδες, που πίστεψαν αυτές τις απατεωνιές τους, αποτέλεσμα ήταν, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να απολαύσουν… το τρίτο το μακρύτερο στο “αυγάτισμα” των οικονομιών τους, και το ζουρνά καΐκι! Λέτε να γίνει και τώρα κάτι τέτοιο;
Πάντως, η πρόταση είναι μεστή νοημάτων και βάθους σοφίας, χαρά σ’ αυτόν που την σκέφτηκε, χαρά και στη μάνα του που τον καμαρώνει!
4. “Να δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών με στόχο την μεγέθυνση της μέσης ελληνικής επιχείρησης, τις οικονομίες κλίμακος και την προώθηση της συνεργασίας”.
“Συγχωνεύσεις”, “εξαγορές εταιρειών”, που σημαίνει συγκεντρωτισμό και μονοπώλιο, “με στόχο την μεγέθυνση της μέσης ελληνικής επιχείρησης”, μόνον ένας βλάκας μπορεί να τα καταλάβει αυτά, οι νοήμονες και εχέφρονες, πραγματικά αδυνατούν!
Εκτός και αν, αυτό συντάχθηκε με το αιτιολογικό ότι ο Ελληνικός πληθυσμός στις μέρες μας απαρτίζεται στην συντριπτική του πλειοψηφία, από πρόβατα και βλάκες! Από ηλιθίους και φελλούς!
5. “Να δημιουργηθούν εξειδικευμένα τμήματα στα δικαστήρια για υποθέσεις σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος με ανώτατο όριο 12 μηνών έως την απόφαση, στο πρότυπο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών”.
Νάτο, πάλιιι!.. Τα δικαστήρια! Οι δικαστικοί! Τα δεδουλευμένα! Τα ροζ ψηφοδέλτια -να θυμηθούμε κι εκείνον τον κοκκινομαγουλούλη-ποντικόφατσα του ειδικού δικαστηρίου, ψόφησε, ξεβρώμισε ο τόπος από την κοπριά του, δεν πρόλαβε να γίνει... Πρόεδρος Δημοκρατίας!
Στον κατάλογο των προέδρων της δημοκρατίας, τα δικαστήρια μετρούν μέχρι στιγμής δυο συμμετοχές! Λέτε να τις κάνουν τρεις;
Και φτάνουμε στο “δια ταύτα”! “Μας χρωστούσαν, μας πήραν και τον γάιδαρο”! Εκεί που λέγαμε να συμπτύξουμε τα υπουργεία και τους υπουργούς, να τους κάνουμε λιγότερους, έτσι υποσχέθηκε η καινούργια κυβέρνηση προεκλογικά, να μειώσει αυτό το επιζήμιο και παμφάγο κράτος, τώρα που μυρίστηκε χρήματα ο πρωθυπουργός, πρώτη του έννοια είναι, να “δημιουργήσει ένα άλλο, ακόμα υπουργείο”! Το οποίο πιθανώς, θα... προΐσταται των υπολοίπων που υπάρχουν, αφού αυτά είναι άχρηστα και δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους! (Ποια δουλειά, δηλαδή; Μήπως δούλεψαν και καμιά φορά;). Εκεί που πάει να κάνει κάτι ένας υπουργός, έρχεται ο καθιερωμένος με νόμο “ανασχηματισμός”, του ρίχνει μια κλωτσιά στα τάρταρα, και βγαίνει άλλο φυντάνι στην “πιάτσα”, να μας παραστήσει τον παλικαρά και τον καμπόσο!
Μετά, είναι και το “ΕΣΠΑ”! Το οποίο… πολύ μας έκατσε στ’ αρχίδια. Ο λαός μπορεί να το διαβάσει και να το καταλάβει (πολύ κακό για μας), γι αυτό ας του φτιάξουμε ένα “πρότζεκτ” που περπατάει καλά, ή αυτό το “ThessINTEC”, που περπατάει καλύτερα!
Όσο πιο αρλουμποφράγκικα και σχιζοφρενικές αγγλικούρες χρησιμοποιούμε στην επικοινωνία μας με το πόπολο, τόσο περισσότερο κερδίζουμε, με το να μας χάσκουν ΌΛΟΙ αυτοί του λαού σαν τα προβατούδια! Οι δούλοι και τα δουλάκια! Εμάς που παίζουμε πεντόβολα στα δάχτυλα τις ξένες γλώσσες, στις οποίες οι “βλάχοι” της Ελληνικής υπαίθρου δεν πρόκειται να εξοικειωθούν ποτέ!
Πάντοτε θα υπάρχουν “βλάχοι”, και πάντοτε θα υπάρχει Ελληνική ύπαιθρος!
Και συνεχίζει ο Κοκορόμυαλος τις προτάσεις του και το κρεσέντο του ακάθεκτος, ξιφουλκεί και προτείνει:
1ον. “Ενεργειακή και Αρχιτεκτονική αναβάθμιση του ΑΠΘ”.
“Ανώνυμη Εταιρεία” του Δημοσίου το ΑΠΘ με ξεκάθαρα κεφάλαια, εξασφαλισμένες εξαγωγές (τούβλων), αφορολόγητο, ο Κοκορόμυαλος είναι πανεπιστημιακός! Και όπως κάθε πανεπιστημιακός, το πρώτο που θα κάνει, είναι… να ευλογήσει τα γένια του!
2ον. “Παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης”.Άλλη φοβερή επένδυση! Που όπως είπε και ο πρωθυπουργός, “δεν θα σπαταλήσουμε τα χρήματα ανόητα σαν νεόπλουτοι, θα τα επενδύσουμε στην παραγωγή την βιοτεχνία και την βιομηχανία!”. Και ο εξωραϊσμός της παραλίας, όπως και να το κάνουμε, είναι… βιομηχανία! Χωρίς να σημαίνει βεβαίως, με την ειρωνεία μας αυτή, πως η συνέχιση και ο εξωραϊσμός της παραλίας της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Την βιομηχανία και την ανάπτυξη δεν βλέπουμε πουθενά σ’ αυτήν την πομπώδη και για εντυπωσιασμό, πρόταση!
3ον. “Για την ανάπτυξη χώρων οικονομικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης”.
Η πορνογραφία και η λεκτική αρλούμπα σε όλο της το μεγαλείο! Είπαμε. Όσα λιγότερα καταλαβαίνει το πόπολο, τόσο κερδισμένοι βγαίνουμε εμείς. “Το Recovery Fund” (είναι το νέο ΕΣΠΑ), που πάει γάντι και με τις ξενόγλωσσες ικανότητες του Έλληνα, οι προκλήσεις για την Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, είναι ’δω!.. Άει σιχτίρ επιτέλους!.. Δοξάστε το! (“Το Recovery Fund”)
Ακολουθεί ένας ακόμα καταιγισμός από αρλουμποφράγκικες αηδίες ανάκατες με ελληνικούρες πρώτου μεγέθους, όπως:
α-. Το ΕΣΠΑ 2014-2020 με 7,5 δισ. ασυμβασιοποίητα και προς απορρόφηση την επόμενη 3ετία, το ΕΣΠΑ 2021-2027 με 28 δισ. (συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας συμμετοχής),
β-. Το Recovery Fund (που ονομάζεται και NGEU, Next Generation EU) των 32 δισ.,
γ-. Το πρόγραμμα Sure (1 δισ.), οι ετήσιες δανειοδοτήσεις της ΕΙΒ ύψους 2 δισ./έτος,
δ-. Τα κονδύλια της EBRD για τη ν Ελλάδα (~ 1 δισ.), το CEF 2021-2027 1,3 δισ., το REACT EU (3-4 δισ. στην επόμενη τριετία.
ε-. Οι εξειδικευμένες Ενωσιακές Πολιτικές για την Έρευνα, την Άμυνα και την Ψηφιακή Ευρώπη, αναμενόμενου ύψους 2 δισ. στην επόμενη 7ετία,
στ-. Το πολυετές ΕΠΑ, ύψους επίσης περίπου 1 δισ./έτος, συνθέτουν ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο που για να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα και επίπτωση στην ανάπτυξη της χώρας απαιτούνται:
ζ-. Βέλτιστος συντονισμός και συμπληρωματικότητα στον σχεδιασμό και τη διαχείριση.
η-. Αυξημένος βαθμός «ιδιοκτησίας» και «ευθύνης» (ownership and accountability) από τους φορείς σχεδιασμού και υλοποίησης σε κεντρικό συντονιστικό επίπεδο.
θ-. Ευθυγράμμιση και εναρμόνιση των βάσεων αναφοράς για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των στόχων και των πρακτικών διαχείρισης.

Κι ακόμα πιο ειδικά, για πολύ πνευματώδεις και άκρως νοήμονες, σοφούς ανθρώπους όπως αυτοί:

  • “Tο NGEU των 32 δισ. έχει μία σοβαρή προϋπόθεση. Τη δέσμευση πόρων ύψους 70% μέχρι το τέλος του 2022 με βάση ένα σχέδιο που πρέπει να ετοιμαστεί από τη χώρα μέχρι το τέλος του 2020.
  • Αντίστοιχα και το ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι εμπροσθοβαρές (σ.σ. γουστάρω... εμπροσθοβαρβαρότητα!), και θα πρέπει να δεσμεύσει το 70% των πόρων μέχρι το 2025. Τα ανωτέρω σημαίνουν 22,5 δισ. από το NGEU μέχρι το 2022 και 19,5 δισ. μέχρι το 2025”.
Αλλά, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις, σκάει η μπόμπα από τους ίδιους τους επαΐοντες που είπαν όλα αυτά και τα συνέταξαν:
“Η χώρα, σίγουρα δεν έχει την ετοιμότητα ώριμων αναπτυξιακών έργων ύψους 40-50 δισ. σε επίπεδο επόμενης διετίας-πενταετίας, μελετημένων και με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας”!
Που σημαίνει με απλά λόγια, αν δείτε να έρχεται έστω και ένα ευρώ από τα επαγγελλόμενα 70 δις στην Ελλαδίτσα μας, ή στην Μακεδονία και Θράκη μας… Να μας κάντε αρκούδα, και να μας χορεύεται στα πανηγύρια!
Ή, όπως είπε ο αδερφός του Θανάση στον Μητροπολίτη Κατερίνης, ο οποίος του ζήτησε χρήματα να φιλοξενήσει τα ελληνόπουλα παιδιά των σχολείων της διασποράς στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως: Φάε πούτσα μ’ καλαμπόκι!..
Αυτά.