ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Στις 18 Δεκεμβρίου 2021 (Αίθουσα Φίλων Μουσικής, κτήριο Μ1, ώρα: 21.00) ο Διονύσης Σαββόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και προσφέρει μια μοναδική παράσταση για την πορεία και την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού στο διάβα των 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία.

Το ΜΜΘ τιμά τα 200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού στο κλείσιμο του επετειακού έτους,  με τον μεγάλο δημιουργό να μεταφέρει στη σκηνή του ΜΜΘ κάτι απ΄τα ιστορικά πλέον podcasts που μας χάρισε στην διάρκεια της χρονιάς.

Πρόκειται για μια αφήγηση που στρέφει το βλέμμα πάνω στην τέχνη της ελληνικής τραγουδοποιϊας από τα δημώδη άσματα των αρχών του 19ου αιώνα έως την λεγόμενη «έντεχνη σκηνή» των ημερών μας.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας λέει ότι «η τραγουδισμένη μας ζωή 200 χρόνια τώρα, υπερβαίνει  τις συγκρούσεις και τα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου γιατί κατάφερε να κρατήσει  ζωντανό το κοινό μας αίσθημα για τον τόπο κι ολοζώντανη  την ελληνική λαλιά με τουρκοκρατίες, φραγκοκρατίες, σεισμούς, λοιμούς και διχασμούς και ίσως αυτό να ναι το μεγαλύτερο μας κατόρθωμα».

Μαζί του θα βρίσκονται η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φώτης Σιώτας, η MOYΣA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου και το πολυφωνικό συγκρότημα ΔΙΩΝΗ.

Επιμέλεια: Διονύσης Σαββόπουλος

Τραγουδούν:
Διονύσης Σαββόπουλος
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Φώτης Σιώτας
ΔΙΩΝΗ
Ενορχηστρώσεις : Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Πάνος Κοσμίδης

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ
Μουσική διεύθυνση: Θα ανακοινωθεί

Συμμετέχουν:
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία χορωδίας Μαίρη Κωνσταντινίδου

Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Κυρίλλου & Μεθοδίου
Διδασκαλία χορωδίας Μαρία  Έμμα Μελιγκοπούλου.

*/* 

 

ΣΤΙΣ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΜΙΣΑ ΜΑΪΣΚΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΪΣΚΥ ΤΡΙΟ

Έχοντας καταγράψει μια λαμπρή πορεία και με την αξία του να έχει αναγνωριστεί καθολικά, ο παγκοσμίου φήμης τσελίστας Μίσα Μάϊσκυ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 08 Δεκεμβρίου 2021, για να παρουσιάσει στην «Αίθουσα Φίλων Μουσικής» (κτήριο Μ1) μια απαράμιλλη μουσική πανδαισία και ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα.

Με την κόρη του Λίλη στο πιάνο και τον γιο του Σάσα στο βιολί, το Τρίο Μάϊσκυ, θα αποδώσει έργα της δυτικής κλασικής μουσικής επιβεβαιώνοντας γιατί συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο.

Το Trio παίζει μαζί επαγγελματικά από το 2006, με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους να έχει κερδίσει αποθεωτικά σχόλια κοινού και κριτικών σε όλες τις συναυλίες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

To πρόγραμμα της παράστασης: Σιούμπερτ, Σοστάκοβιτς, Μέντελσον.


Βιογραφικό του Μάϊσκυ

Ο Μάϊσκυ γεννήθηκε στη Λετονία, σπούδασε στη Ρωσία κι έπειτα επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ. Γνώρισε ένθερμη υποδοχή στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Βιέννη, τη Νέα Υόρκη, το Τόκυο και άλλα σπουδαία μουσικά κέντρα.
Είναι ένας μουσικός διεθνούς βεληνεκούς με τακτικές εμφανίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς μαέστρους.
Οι μουσικές συνεργασίες του περιλαμβάνουν πολλούς καλλιτέχνες, ως αποκλειστικός καλλιτέχνης της δισκογραφικής εταιρείας ”Ντόϋτσε Γράμμοφον” για πάνω από 30 χρόνια, έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον 35 ηχογραφήσεις με ορχήστρες όπως οι Φιλαρμονικές της Βιέννης, του Βερολίνου και του Ισραήλ, η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Ορχήστρα του Παρισιού, η Ορχήστρα Δωματίου Ορφεύς, η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης και πολλές άλλες.
Οι ηχογραφήσεις του Μάϊσκυ έχουν λάβει παγκόσμια κριτική αναγνώριση και του έχει απονεμηθεί κάποια βραβεία.
Η μακρά και διακεκριμένη καριέρα του έχει χαρίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία στα οποία συμπεριλαμβάνονται:
- Το Βραβείο Επιτευγμάτων Ζωής του 46ου Μουσικού Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης
- Επίτιμο μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής
- Διορισμός ως Επίτιμος Ακαδημαϊκός της Ακαδημίας  Αγία Σεσίλια.
- Τιμητικό βραβείο από την Ακαδημία Μουσικής και Χορού του Ισραήλ

Βιογραφικό της Λίλης
Η Λίλη Μαϊσκυ γεννήθηκε στο Παρίσι και σύντομα εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες. Ξεκίνησε να ασχολείται με το πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών. Φοίτησε σε γνωστή μουσική σχολή όπου σπούδασε τζαζ επίσης, και πιάνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης και έχει λάβει μουσική καθοδήγηση από διακεκριμένους καλλιτέχνες.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και συχνά περιοδεύει στην Άπω Ανατολή, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε πολλά από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ παγκοσμίως.
Η Λίλη έχει κυκλοφορήσει πολλές ηχογραφήσεις και ραδιοφωνικές εκπομπές παγκοσμίως, έχει συμμετάσχει και σε αρκετά ντοκιμαντέρ.

Βιογραφικό Σάσα Μαϊσκυ
Ο Σάσα γεννήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 Μαΐου 1989 και ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί στην ηλικία των τριών ετών.
Στην ηλικία των δώδεκα ετών η μουσική του εκπαίδευση συνεχίστηκε σε μουσική σχολή του Λονδίνου. Έχει εκτελέσει έργα σόλο και μουσικής δωματίου σε συναυλιακούς χώρους υψηλού κύρους, όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου.
Ο Σάσα εμφανίζεται τακτικά με τον πατέρα του και την αδερφή του, εκτελώντας μάλιστα και το Τριπλό Κονσέρτο του Μπετόβεν.
Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Αγγλία με άριστα, μετακόμισε στη Βιέννη, όπου καθηγητής του ήταν ο Μπόρις Κουσνίρ.