Τόσο ο Ηρακλής (ημίθεος=άγιος), όσο και ο Ήλιος, άξιζαν αυτή τη γιορτή, αφού ο ήλιος είναι αυτός που εξουσιάζει και άρχει του “πλανητικού μας συστήματος”, και χωρίς αυτόν, πάπαλα ο κόσμος μας, πάπαλα η ζωή μας.
Κι όταν λέμε “μας”, εννοούμε των πάντων! Μέσα στην ηλιοκεντρική θεωρεία.
Το «Τριέσπερον» (τρεις Εσπέρες, τρία βράδια) ξεκινούσε το απόγευμα της 21ης προς την 22α Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη νύχτα δηλαδή, του χρόνου, και τελείωνε με την “ανατολή” της 24ης προς την 25η, και αφού η μέρα πριν, έχει παραμείνει στάσιμη (ηλιοστάσιο) ίδια, για τρεις ολόκληρες μέρες. Οπότε και αρχίζει ο νέος, αέναος κύκλος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, έως το επόμενο χειμερινό ηλιοστάσιο, με απλά λόγια, αρχή του "Νέου Έτους, Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος"! “Ηλιούγεννα (Χριστούγεννα), πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου”! Άδουν τα λαϊκά κάλαντα αλάνθαστα, των Χριστουγέννων!
Ο “ειδωλολάτρης” Κωνσταντίνος (γεννήθηκε στη Ναϊσσό-Νις Σερβίας στις 27 Φεβρουαρίου του 272), αργότερα και “μέγας” χριστιανός, τρομάρα του, άσκησε την βασιλεία του, το πρώτον ως τέτοιος. Εθνικός, “Ειδωλάτρης”.
Χρειάστηκε να πνίξει την γυναίκα του την Φαύστα στην μπανιέρα του Παλατιού. Να ξεκληρίσει την οικογένεια του “δεξιού χεριού του” στις κτήσεις και τις εκστρατείες Λικινίου, τον ίδιο. Να κλείσει την αλαφροΐσκωτη μάνα του Ελένη σε “ησυχαστήριο” γιατί τον εμπόδιζε, μπερδεύονταν ανώμαλα στα πόδια του. Να κάνει του κόσμου τα άλλα ειδεχθή εγκλήματα σε αντιφρονούντες τρίτους, μέχρις ότου τον ανακαλύψει (και αυτόν όπως τον Παύλο) η Εβραιοχριστιανική μασονία, χωρίς να είναι αυτός, που θα καθιερώσει την μονοθεϊστική θρησκεία στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αλλά ο, από τους προκατόχους του, Αυρηλιανός, με την προσπάθεια της κυρίαρχης θεότητας της αυτοκρατορίας, τον “Ανίκητο Ήλιο” (Sol Invictus)! Και χωρίς να διώξει ή να θέσει σε διωγμό, τη λατρεία των άλλων θεοτήτων.
Την γιορτή αυτή, του «Sol Invictus», επικάλυψε στη συνέχεια η απόφαση του Πάπα Ιουλίου τον 4ο αιώνα, με τα «Χριστούγεννα», τα οποία δεν γιορτάζονταν στις 25 Δεκεμβρίου κατ' αρχάς όπως σήμερα, αλλά στις 6 Ιανουαρίου! Υπόθεση... κουλουβάχατα, δηλαδή!
Αυτά τα ολίγα και πάλι περί του “Τριεσπέρου-Ηλιουγέννων”, προσωπικά θα τα γιορτάσω ΟΛΑ, και τα Χριστούγεννα και τα Ηλιούγεννα, ανεξιθρησκεία έχουμε, γιορτάστε τα κι εσείς όπως σας γουστάρει και όπως σας καπνίσει... Τ' ακούς αδερφή; Στις γιορτές λέμε πάντα “ναι”, αφού έτσι κι αλλιώς το 99% των καλουμένων και χριστιανών Ελλήνων, δεν πρόκειται με τίποτα να πατήσει το ξερό του χριστουγενιάτικα βράδυ, σε Εκκλησία!
Ευοί ευάν αδέρφια, έρρωσθαι και ειδαιμονείτε, κατά το πανάρχαιο και αθάνατο ευχολόγιό μας.