ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Χάος αριθμός 321 - ΡΙΞΤΕ ΤΗ ΣΑΠΙΑ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ”…


Αν έμειναν δύο- τρεις Πατριώτες, δύο- τρεις Μακεδόνες Έλληνες Βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία, εκεί στο κάτεργο της Ελληνικής Βουλής…


ΡΙΞΤΕ ΤΗ ΣΑΠΙΑ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ”…


Και θα σας γράψει η ιστορία! Με χρυσά γράμματα!..

Εσάς, που μ’ αυτόν τον τρόπο θα σταματήστε το ξεπούλημα, την υποδούλωση της Ελλάδος σε αχρείους σφετεριστές, ξένα συμφέροντα (Εβραιοχριστιανομασόνικα).

Ο κατήφορος που κυλάει από μέρα σε μέρα, ώρα σε ώρα, στο πολιτικό έγκλημα αυτός ο άθλιος συρφετός που λέγεται «Κυβέρνηση Καραμανλή», χωρίς μάσκες πλέον, δεν τις χρειάζεται, μόνον έτσι θα σταματήσει, αν κάποια παλικάρια, πραγματικοί Έλληνες, στην Ελληνική βουλή, αποσύρουν τη υποστήριξή τους, και ζητήσουν άμεσα εκλογές.

Κι αυτό, όχι γιατί τις θέλει το «παιντί», που κάποιοι αφελώς θα νομίσουν, ότι γράφουμε εδώ -σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, και μ’ αυτόν τον κύριο, δύο κλούτσες γράμματα, ουδείς Έλληνας θα ασχολείται, γιατί θα έχουμε να ασχοληθούμε με ποιό σοβαρά, άλλα, φοβερά και τρομερά πράγματα, πολύ χειρότερα των «Δεκεμβριανών 2008», αυτά ήταν απλώς, παρωνυχίδα και μία πρόβα τζενεράλε- αλλά επειδή, πρέπει να σταματήσει το σκηνικό των προδοτών, το θέατρο του παραλόγου,
ΟΛΟΙ αυτοί οι κύριοι, πρέπει να αντιμετωπίσουν, κάποια στιγμή την (ανύπαρκτη;) Ελληνική Δικαιοσύνη, αν γλυτώσουν το λυντσάρισμα στο Σύνταγμα, από έναν μαινόμενο λαό, ο οποίος δεν θα καταλαβαίνει, και δεν θα ακούει, όταν έρθει η ώρα, τίποτα!

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εδώ το εναγώνιο, η-ταχυδρομείο που πήραμε πριν λίγες ώρες, και λέει τα εξής:
«Διαμαρτυρία κατοίκων πλατείας Αττικής, για την λαθρομετανάστευση τα ναρκωτικά, την βία, ενωμένοι να σώσουμε την γειτονιά μας, την πόλη μας, ας ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι, στην συγκέντρωση στην πλατεία Αττικής - Όλοι στην διαμαρτυρία, κανένας δεν περισσεύει, όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα - Τέταρτη 15.07.2009 Ώρα : 7.30 το απόγευμα, Αδμήτου και Αγορακρίτου, πλατεία Αττικής, κανένα γκέτο πουθενά στις πόλεις μας, η σιωπή είναι συνένοχη, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ένας ο αγώνας παντού, ένας στόχος ένας σκοπός. - Οι κάτοικοι της
Πλατείας Αττικής».

Αν θυμάστε, η όσοι γνωρίζετε τα γεγονότα της «21ης Απριλίου 1967», εμείς τα ζήσαμε βήμα-βήμα, της Δικτατορίας δηλαδή, θα θυμάστε κι εκείνον τον αχυράνθρωπο Πρωθυπουργό των Συνταγματαρχών, τον Ανδρουτσόπουλο…
Ε, ο Ανδρουτσόπουλος, μπροστά στον, επίσης αχυράνθρωπο Πρωθυπουργό, των λαμόγιων, των διεφθαρμένων, των μιζαδόρων, των
δολοπλόκων, των μαφιόζων, των Ελλήνων προδοτών και συνωμοτών, Καραμανλή, φαντάζει η πολιτική μορφή του αιώνα!

Είναι απορίας άξιον, πως; μέσα σε λιγότερο από 40 χρόνια Δημοκρατίας, τιποτάνθρωποι ανίκανοι και άχρηστοι, απαίδευτοι η ξενοανατραφέντες πολιτικοί, έφεραν την Ελλάδα σ’ αυτό το θλιβερό χάλι, που βιώνει καθημερινώς!
● Διέλυσαν την οικονομία. Αρχής γενομένης από εκείνο το αξίωμα του γαμβρού του Πατριάρχου των Εβραίων: «Να μην πάρει κι αυτός ένα δωράκι;».
● Διέλυσαν τη βιομηχανία-βιοτεχνία. Αρχής γενομένης από την «Πυρκάλ», την πολεμική μας βιομηχανία.
● Διέλυσαν και κατέστρεψαν τη Γεωργία. Τον πρωτογενή παράγοντα που μας τρέφει. Εισάγουμε συστηματικά λεμόνια από την… Τουρκία!
Οι αετονύχηδες δολοπλόκοι γεωργοί/εταιρείες και όχι οι παραδοσιακοί -αυτοί όσοι δεν συνταξιοδοτήθηκαν, πέθαναν εδώ και χρόνια- καλλιεργούν μόνον για τις ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες επιδοτήσεις, η για προϊόντα στην τροφική αλυσίδα του ανθρώπου, που σκόπιμα και με δόλια προγράμματα, καταλήγουν… ζωοτροφές!
● Διέλυσαν την Παιδεία. Τόσο την χαμηλή, όσο και την Μέση, Ανώτερη παιδεία. Και έφαγαν, στην κυριολεξία της λέξεως, τα μυαλά των νέων της Ελλάδος. Υπουργός Παιδείας ειν’ ένας επίσης αχυράνθρωπος ολκής, του οποίου τόσο η ηλικία, όσο και η Παιδεία, είναι απαγορευτικά να κάθεται και να συζητάει με σοφούς καθηγητές του κλάδου, από τις προτάσεις των οποίων και υποδείξεις, δεν καταλαβαίνει, απολύτως, τίποτα(;)!

Είναι υποτιμητικό και προσβλητικό, για τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, όχι αυτούς τους δύο-τρεις γνωστούς του άρματος εκείνης της γκιόσας που έγραψε το “βιβλίο”, να κάθονται ομοτράπεζοι και να συζητούν με το παιδάριο, το λιγότερο, υπουργό Παιδείας! Εμείς δεν θα το κάναμε, ποτέ.
Ζωντανό παράδειγμα της καταστροφής της Παιδείας, και ο αξιοθρήνητος πλέον Τσίπρας, ένα «εξώγαμο» μωρό των «Μίντια», και μιας συγκεκριμένης δημοσιογράφου (το τσουλούφι), η οποία πρέπει να ντρέπεται για το δημιούργημά της, αν δεν ντρέπεται και για τον εαυτό της.
● Τώρα, διαλύουν και τον Ελληνικό Στρατό!..

Χώρα, Κράτος χωρίς Στρατό, Ένοπλες δυνάμεις, δεν είναι χώρα αλλά καντούνι, μαχαλάς του κερατά, στον οποίο ΟΛΟΙ μπορούν να πηγαίνουν και να αποπατούν, με όση άνεση διαθέτουν, και όποτε τους γουστάρει!

Και για να μην τους αδικήσουμε στο θέμα του Στρατού, τους πολιτικούς, έτσι κι αλλιώς αυτοί, ΟΛΟΙ, λιποτάκτες και ανυπότακτοι είναι λόγω… σπουδών του εξωτερικού... άντε και να υπηρέτησαν κάνα-δύο μήνες σε κανένα υπόγειο γραφείο των Αθηνών του «ΥΠΕΘΑ» την Πατρίδα, με τη μάνα τους να τους περιμένει εν ώρα διαλύματος, ενδεδυμένη… σπιτικό φαγάκι στο τάπερ της… Ο Στρατός αυτοδιαλύθηκε, και ολίγον μόνος του! Αρκεί να σας θυμίσουμε εκείνη την «αδερφάρα» τον Ταγματάρχη πουστη, που έδειχνε με ζαρτιέρες και στριγκ ενδυμασία το ζουμερό κωλαράκι-πραμάτεια του στο διαδίκτυο!.. Αλήθεια, υπηρετεί ακόμα στο στράτευμα το υποκείμενο αυτό; Η τον έκαναν πολίτη υπάλληλο, να τον περνάει νουμεράδα και να ξεχαρμανιάζει, όλη… η αγγαρεία των στρατιωτών στα καζάνια;

Να σας θυμίσουμε ακόμα, και την… υπεύθυνη στάση του «Φώτη... της Χήνας», στα «Δεκεμβριανά 2008». Σημειώνοντας με έμφαση, ότι αυτός ο όρθιος λουκουμάς, διετέλεσε κάποτε, και αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Αποφάσιζε δηλαδή, αν θα σηκωθούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να αναχαιτίσουν τα τούρκικα. Η, αν στο σεργιάνι στις αιγαιοπελαγίτικες ρούγες (Σούνιο), της τουρκικής Αρμάδας, έπρεπε να την οδηγήσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνος, η όχι. Αυτός, που αντιμετώπισε την μίνι πρόβα τζενεράλε για κατάλυση της νόμιμης εξουσίας των «Δεκεμβριανών 2008», χωμένος και ταμπουρωμένος ασφαλής, κάτω απ’ το πολιτικό του γραφείο! Παρέα με τον άλλον άντρακλα της ρωμιοσύνης, εκείνον της Ελληνικής Αστυνομίας!

Τον Αύγουστο, δρομολογείται και θα ψαλλεί, με όλο το Εβραιοχριστιανομασονικό τυπικό στις εκκλησίες και παντού, ο Επιτάφιος θρήνος της Μακεδονίας. Της Μακεδονίας μας. Από τους αρχιτέκτονες της προδοσίας, το αχτύπητο τρίδυμο «Νίμιτς - Μητσοτακομπακογιανοκούβελου - Μιλόσοσκι».
Ο πρώτος προδίδει μία καλή συμμαχία δεκαετών, η δεύτερη την, κατ’ όνομα μόνον, πατρίδα της, και ο τρίτος, ενδεχομένως, την… κρυπτοελληνική καταγωγή του.

Αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει ΟΥΔΕΙΣ. η μη μόνον, η πτώση της “Κυβερνήσεως Καραμανλή” και οι νέες εκλογές!

Ο ίδιος δεν βλέπει τη μύτη του, έχει κουφαθεί, έχει τυφλωθεί… Νέος άνθρωπος αλήθεια, τι κρίμα!.. Μπορεί να έχει χάσει και την αφή, την επαφή του, την αίσθησή με το περιβάλλον!.. Τόσο ευνουχισμένος, η τόσο παραζαλισμένος, σας λέμε μπορεί να είναι!
Τον έχουνε γραμμένο οι πάντες, μέσα και έξω της Ελλάδος, αυτοί που κατονομάσαμε λίγο παραπάνω, στα παλαιά των υποδημάτων τους… Εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Και το χειρότερο, δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ, μα ούτε μία,
ελληνική εφημερίδα με το μέρος του. Γι’ αυτό, φρόντισε σοφά, μεθοδικά, κι εκείνος ο κολλητός του, πνευματικό παιδί του Εφραίμ, που τον ξεπούλησε στο χριστιανικό Σατανά για να σώσει την… ψυχή του. Να πάει όρθιος στον… εβραιοχριστιανικό παράδεισο που του τάξανε.
Την υποστήριξή της εδώ και πολύ καιρό, απέσυρε από το πρόσωπό του μετά τα τελευταία γεγονότα, γάντι στα συμφέροντα που αντιπροσωπεύει, υπηρετεί, και η αμερικανοφυλλάδα εκδιδομένη εν Ελλάδι, «Καθημερινή».

Ρίξτε την Κυβέρνηση λοιπόν, με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε μέσον, αν δεν θέλετε κι εσείς, οι Έλληνες βουλευτές και πατριώτες, όχι οι εγκάθετοι των ξένων συμφερόντων στην Ελληνική βουλή, να γραφτείτε συνένοχοι στον προδοτικό και αντεθνικό δρόμο που ακολουθεί.

Σας τα πήραν ΟΛΑ, Έλληνες! Και συνεχίζουν να σας τα παίρνουν, καθημερινώς. Αν σας αφαιρέσουν -εν μέρει το πέτυχαν κι αυτό- και τη λέξη Έθνος, Πατρίδα από το λεξιλόγιό σας, τη συνείδησή σας, έχετε πάψει να είστε άνθρωποι, γένη, οικογένειες, με τη μικρή και μεγάλη έννοια της λέξεως, έχετε γίνει αυτό που αποκαλεί στα άρθρα του πολύ σωστά και ο φίλος μου ο «Αμφικτύων», μαζοπολτός!..
Και ως τέτοιο, θα σας καταδέχονται τροφή, μόνον τα σκουλήκια!..
<Χ>

-*****-

«Άγγλος βουλευτής ζήτησε από την Βρετανική κυβέρνηση να βυθίζει τα πλοία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες».

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάς. Τέρμα στο «μητσοτακο-μπακογιανο-κουβελουκό σύνδρομο» της ήττας και της υποτέλειας, τους επαίτες με τη μέση λυγισμένη προς τα κάτω, συνήθως οι άρχοντες, τους λειώνουν στη σόλα των παπουτσιών τους!

«Αριθμός-ρεκόρ 146.337 συλληφθέντων λαθρομεταναστών – και πολλαπλασίων μη συλληφθέντων»...
«Μαζικός εποικισμός της χώρας από ορδές τριτοκοσμικών αλλοφύλων ισλαμιστών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, την Παλαιστίνη, την Σομαλία και την Ερυθραία»...
«5.000.000 αλλόφυλοι τριτοκοσμικοί ισλαμιστές θα έχουν καταλάβει την χώρα μας μέσα σε δέκα χρόνια»...

Αυτά δεν τα γράφει ούτε η «Χρυσή Αυγή», ούτε ο «Ελεύθερος Κόσμος». Είναι από το κεντρικό θέμα της αμερικανοφυλλάδας, φωνής του αμερικανόμαυρου προέδρου Χουσεΐν Ομπάμα στην Ελλάδα, «Καθημερινής» (10-5-2009).

Και τολμούν κάποιοι βλαμμένοι «προοδευτικοί», να χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο (όσοι δεν είναι συνειδητοί εθνομηδενιστές και μισέλληνες) και να λένε ότι το πρόβλημα είναι ο... ρατσισμός στη χώρα μας, και η «Χρυσή Αυγή».
Ενώ πλέον, αντιμετωπίζουμε άμεσο πρόβλημα ύπαρξης, πολιτιστικής, πολιτικής και βιολογικής, άμεσο κίνδυνο αφανισμού ως έθνους!
Σταματήστε να λαγνοπροφέρετε και την λέξη «πολυπολιτισμικός-ητα», που κάποιοι υπέρμετρα έξυπνοι σατανιστές, έβαλαν στο στόμα σας.

Αντί οποιασδήποτε άλλης αντιδράσεως, και ως ευνομούμενου κράτους η Ελλάς, αλλά και ως υπαρκτή Εθνότητα 5000 ιστορικών χρόνων, κοιτάξτε πως κλαψουρίζει, η άθλια Κυβέρνηση Καραμανλή, στο παρακάτω δημοσίευμα -ο ίδιος πήρε τους δρόμους επαίτης να φιλάει κατουρημένες
ποδιές εις τας Ευρώπας, όταν δεν έχει νύχια, που λέει πολύ σοφά ο λαός μας, να ξυθεί μόνος του.

Την άθλια Τουρκιά, όταν ήταν Οθωμανική δύναμη, σήμερα δεν είναι τίποτα, ένα φτιαχτό τραπουλόχαρτο είναι, και σκυλί με φίμωτρο, την εξευτέλισαν πέντε Έλληνες κατσικοκλέφτες των βουνών («Αρματολοί και Κλέφτες» - είναι η μόνη περίπτωση που στο Ελληνικό λεξιλόγιο, η λέξη κλέφτης δεν είναι πρόστυχη, βρισιά), αυτός, με το κούτελο να λάμπει στο μέτωπο «Μακεδόνας», της έδωσε τόση σημασία και τόση υπόληψη, που κάθε τρεις και μία, τρέχει για… τσίσα του στον απόπατο, όταν ακούει το όνομά της:
«…Στις διαστάσεις αυτής της μάχης, έρχεται να προστεθεί -σύμφωνα με την ελληνική έκθεση- και η συστηματική άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Έτσι, ενώ μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ελλάδα είχε ζητήσει από τους γείτονες να δεχθούν πίσω 60.875 λαθρομετανάστες, η Τουρκία συμφώνησε μόλις για 7.472, και τελικά δέχθηκε μόνο 2.206. Την ίδια στιγμή οι ελληνικές αρχές καταλογίζουν στις αντίστοιχες τουρκικές πως όχι μόνο αρνούνται την επανείσοδο λαθρομεταναστών, αλλά και ότι ανέχονται (αν δεν ενθαρρύνουν) τη διοχέτευση μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα. Προς τούτο, το Λιμενικό έχει καταγράψει σε βίντεο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα».
<Χ>


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΙΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έχει μόνον 268 μονίμους κατοίκους κι αυτοί πάνω από 65 χρονών.
Είναι βορεινό, και τον χειμώνα ο ήλιος βασιλεύει από η ώρα 4:30 το απόγευμα.
Έχει κακούς δρόμους μέσα στο χωριό, γεμάτους λακκούβες και σκαψίματα από τις καταστροφές και συντηρήσεις ενός αναχρονιστικού υδρευτικού δικτύου, του οποίου κάποιοι καραγκιόζηδες αυτοδιοικητικοί εξήγγειλαν τον εκσυγχρονισμό, αλλά όσο τον είδατε εσείς, τον είδαμε κι εμείς.
Έχει δύο-τρία παλαιοκαιρίσια καφενεία, για τα οποία ο όρος χαμαιτυπεία είναι πάρα πολύ πλούσιος και υπερβολικός. Δεν έχει μανάβικο, ούτε χασάπικο. Και τα φαρμακεία που άρχισαν ν’ ανοίγουν και στο τελευταίο χωριό της τελευταίας βουνοκορφής της Πίνδου και του Ολύμπου, δεν πρόκειται να το καταδεχτούν, ποτέ.
Έχει μία επαρχιακή οδό, που σε φέρνει σ' αυτό μέσα από μία δασωμένη έκταση την οποία αν δεν την ξέρεις, το πιο σίγουρο είναι ότι θα βρεθείς στο γκρεμό με τα ραδίκια ανάποδα! Ή θα πάρεις τα έντερά σου, το λιγότερο, καθοδόν… στα χέρια.
Δεν έχει συγκοινωνία, δεν έχει ταχυδρομείο. Το τελευταίο έρχεται όποτε του… καπνίσει! Δεν έχει ξενοδοχείο.
Δεν έχει ταβέρνα. Και αν κάποιος διαβάτης ξεπέσει νηστικός από ταξίδι, να φάει ή να κοιμηθεί, θα τον φαν οι σκύλοι και θα… πεθάνει από την πείνα.
Δεν έχει σχολείο, δεν έχει νηπιαγωγείο. Τι να τα κάνει, εξ’ άλλου; Όλοι οι κάτοικοι όπως είπαμε, είναι πάνω από 65 χρονών!
Δεν έχει καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός από δύο μικρά μπακάλικα που φυτοζωούν, και βγάζουν ίσα-ίσα το ρεύμα και τα κοινόχρηστα.
Δεν υψώθηκε καμιά νέα οικοδομή από την εποχή των σεισμών του 1978 της Βόλβης.
Σ’ αυτό το χωριό, πριν από 30-40 χρόνια έγιναν κάποιοι φιλόδοξοι αναδασμοί για να αυξήσουν την αγροτική παραγωγή και τις καλλιέργειες. Σήμερα, οι εκτάσεις αυτές κινδυνεύουν να… αναδασωθούν και πάλι ακαλλιέργητες, και στο γενικότερο χόμπι που επιδόθηκε το Κράτος τα τελευταία χρόνια, την καταστροφή της γεωργίας!
Ένα άλλο μεγαλόπνοο έργο που κατασκευάστηκε, το φράγμα-ταμιευτήρας, πετάχτηκε κι αυτό στα αζήτητα, σήμερα χρησιμεύει ως χαβούζα, απόληξη του αποχετευτικού αγωγού του χωριού, στο οποίο πιθανώς και τη νύχτα, να αδειάζουν οι διάφοροι «αχόρταγοι» της Χαλκιδικής! Δεν αστυνομεύεται από τέτοια δραστηριότητα.
Το χωριό αυτό είναι ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου, ο οποίος το θυμάται κάθε χρόνο τ’ Αϊ-Λια… Σήμιρα είνι τ’ Αϊ-Λια... Που λέει και το δημώδες άσμα. Να φάει και να πιεί, σουβλάκια μπύρες τζάμπα!.. Είναι το χωριό μας.

Είναι η έδρα μας… Έδρα Εβδομαδιαίας Ελληνικής Εφημερίδος Επαρχιακού Τύπου… Και, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, εμάς μας αρέσει και τ’ ΑΓΑΠΑΜΕ!..

<Χ>