Ενώ εμείς εδώ ετοιμαζόμαστε να ξεπουλήσουμε τα εργοστάσιά μας παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, στα τσογλάνια και τους διεθνείς γκάγκστερ, του «ΔΝΤ»!..
Στα παπάρια της γράφει η Τουρκία την «ΕΕ», αυτήν την οποία εκλιπαρεί να γίνει μέλος, και οι φτυσμένοι εκεί (Φ-τ-ούλε), χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, δικαιολογούνται για τα αδικαιολόγητα.
Οι Μογγόλοι της Ανατολής και μετέπειτα Οσμανλίδες (Οθμανλίδες, Οθωμανοί), δεν είναι η πρώτοι αρχαία Ελληνική πόλη που θέλουν να «πνίξουν», το έκαναν και πολύ πιο παλιά, τότε που δεν υπήρχε καν, ΕΕ, με τα Σαμόσατα (Λίμνη Σαμσάτ), την Πόλη που γέννησε και ανάθρεψε τον Λουκιανό.
Το ήξεραν αυτό, αυτές οι κυρίες του Πασόκ που τώρα τραβούν… τα βυζιά τους, και που τότε δεν ήταν γεννημένες;
Βρυξέλλες, 22 Nοεμβρίου 2010
"Τη βαθύτατη λύπη της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δεν βρέθηκε εναλλακτική λύση για την προστασία της αρχαίας πόλης των Αλλιανών. Το ζήτημα της διασφάλισης της πολιτισμικής κληρονομιάς είχαν επισημάνει οι ευρωβουλευτές του ΠAΣOK κκ Μαριλένα Κοππά και Χρυσούλα Παλιαδέλη με ερώτησή τους προς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μην προστατέψει το αρχαίο θεραπευτήριο των Αλλιανών.Ο αρμόδιος Επίτροπος για την διεύρυνση Στέφαν Φούλε στην απάντηση του αποκάλυψε ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2007 η Επιτροπή είχε προτείνει την παροχή χρηματοοικονομικής στήριξης για την ενίσχυση των εργασιών ανασκαφής στην περιοχή. Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν είχε διαβεβαιώσει τον τότε Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι δεν θα τεθεί σε λειτουργία το φράγμα αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Επίσης ο Επίτροπoς διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να θέτει το ζήτημα στην τουρκική κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία στα διάφορα φόρα. Τέλος ανέφερε ότι είναι υποχρέωση για τα υποψήφια κράτη μέλη να συμμερίζονται τις αξίες και του στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ορίζονται στη συνθήκη σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:
Τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Τούρκοι ειδικοί αλλά και απλοί Τούρκοι πολίτες για ακόμη μια φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει σύντομα το αρχαίο θεραπευτήριο των Αλλιανών (2ος αιώνας μ.Χ), που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία Πέργαμο, από τα νερά του φράγματος Γιορτανλί.
Το ζήτημα αυτό ετέθη και παλαιότερα υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Φεβρουάριο του 2007, (κοινοβουλευτική ερώτηση, Ε-0605) και στην απάντηση της η Επιτροπή ενημέρωσε ότι, ο τότε αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, έθεσε το θέμα με επιστολή του στον τότε υπουργό εξωτερικών και σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιούλ, παροτρύνοντας την Τουρκία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα (απάντηση του κ. Rehn, 10 Απριλίου 2007).
Ωστόσο απ' ό, τι φαίνεται η Τουρκία δεν έλαβε υπόψη της παραινέσεις της Ένωσης και προχωρεί στο αρχικό της σχέδιο προβλέποντας μόνο την επικάλυψη του χώρου με άμμο πριν την άνοδο της στάθμης του νερού, επομένως ερωτάται η Επιτροπή:
α) Πως σκοπεύει να αντιδράσει, τη στιγμή που η Τουρκία αγνοεί τις παραινέσεις της για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς;
β)κατά πόσο έχει μελετήσει ότι οι ενέργειες που προτίθενται να λάβουν οι τουρκικές αρχές συμβιβάζονται με την υποχρέωση της υποψήφιας προς ένταξη χώρας να εφαρμόσει, πριν την προσχώρηση, το κοινοτικό κεκτημένο όπως αναφέρεται στο κεφάλαιο 26 για την Εκπαίδευση και Πολιτιστικά Θέματα;
γ) προτίθεται να προβεί σε άμεσα διαβήματα προς την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να προστατευθεί ικανοποιητικά και να καταστεί προσβάσιμο στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να θαυμάσει το άριστα διατηρημένο αυτό μνημειακό συγκρότημα;".-