ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αποτελέσματα Έρευνας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

Αποτελέσματα Έρευνας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), αναφορικά με τη ρευστότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων και τη συνεργασία τους με τις τράπεζες


Θεσσαλονίκη,
02.05.2011

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι η ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών αποτελεί τη μόνη υγιή διέξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση, στο πλαίσιο της διεθνούς ανάκαμψης και αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης.
Οι ελληνικές εξαγωγές το 2010 αυξήθηκαν σε ποσοστό άνω του 10%, ενώ τα στοιχεία για τις ελληνικές εξαγωγές τον Ιανουάριο 2011 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών από τον περσινό Ιανουάριο ανέρχεται σε 44%, συνεχίζοντας την έντονα ανοδική πορεία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010.

Ωστόσο, έχει καταστεί σαφές ότι η ανοδική αυτή πορεία θα ήταν εξασφαλισμένη αν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διέθεταν την απαραίτητη ρευστότητα που θα τις δώσει τη δυνατότητα να εξάγουν σε περισσότερες αγορές επιτυχημένα. Ήδη τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζες της Ελλάδος (ΤτΕ) για τον Φεβρουάριο 2011 δίνουν περαιτέρω επιβράδυνση του ετήσιου ρυθμού ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, διαμορφούμενος σε -0,3% από -0,2% τον Ιανουάριο 2011.

Ο ΣΕΒΕ, αντιλαμβανόμενος τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στο σύνολο της εξαγωγικής επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας και όχι μόνο, διενήργησε το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2011, έρευνα μέσω αποστολής ερωτηματολογίων στις ελληνικές επιχειρήσεις με θέμα: «Ρευστότητα – Προβλήματα με τις τράπεζες». Το ερωτηματολόγιο απευθύνθηκε κατά βάση σε εξαγωγικές επιχειρήσεις (μέλη – μη μέλη του ΣΕΒΕ), ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας και σε αυτό ανταποκρίθηκαν συνολικά 113 επιχειρήσεις.

Σκοπός της έρευνας ήταν η σφυγμομέτρηση των τάσεων και των προσδοκιών των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με την χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες, στο πλαίσιο της διερεύνησης νέων παρεμβάσεών για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα στη συνεργασία επιχειρήσεων-τραπεζών. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση: «Πώς κρίνετε τη συνεργασία και την τελική έκβαση για τη χρηματοδότησή σας από τις τράπεζες το 2010;», το 44% απάντησε «Κακή – Πολύ Κακή», το 27% απάντησε «Μέτρια» και το 30% απάντησε «Καλή – Πολύ Καλή» (βλ. διάγραμμα 1).

Διάγραμμα 1. Πώς κρίνετε τη συνεργασία και την τελική έκβαση για τη χρηματοδότησή σας από τις τράπεζες το 2010;

Στην ερώτηση «Πώς εκτιμάτε ότι θα είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης της επιχείρησής σας από τις τράπεζες μέσα στο 2011», που ουσιαστικά αποτιμά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για το 2011, η πλειοψηφία απάντησε ότι θα είναι «χειρότερη από το 2010» (ποσοστό 62%), 31% απάντησε ότι θα είναι «Ίδια», ενώ μόλις 7% εκτιμά ότι η δυνατότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων των επιχειρήσεων το 2011 θα είναι «Καλύτερη από το 2010» (βλ. διάγραμμα 2).

Διάγραμμα 2. Πώς εκτιμάτε ότι θα είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης της επιχείρησής σας από τις τράπεζες μέσα στο 2011;

Διερευνώντας σε μεγαλύτερο βάθος τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις κατά τη συνεργασία τους με τις τράπεζες τον τελευταίο χρόνο, 68% των επιχειρήσεων αντιμετώπισαν προβλήματα, 18% δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ 14% δεν απάντησαν στην συγκεκριμένη ερώτηση (βλ. διάγραμμα 3).

Διάγραμμα 3. Κατανομή επιχειρήσεων με βάση την απάντησή τους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι το υψηλό κόστος χρηματοδότησης και τα υψηλά επιτόκια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι 17,3% των επιχειρήσεων αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω υψηλών επιτοκίων και 7,5% λόγω της αύξησης του spread. Ακόμα, η απροθυμία χρηματοδότησης (8,3%) και η μείωση των ορίων χρηματοδότησης (12%) αποτελούν δύο από τα κυριότερα προβλήματα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του δείγματος. Ακόμα, αρκετές επιχειρήσεις (6,8%) δηλώνουν δυσφορία για την αύξηση του κόστους συναλλαγής με τις τράπεζες.

Επιπρόσθετα, μερικές από τις επιχειρήσεις, ανέφεραν ότι η συναλλασσόμενη τράπεζα τροποποίησε χωρίς προειδοποίηση τους όρους χρηματοδότησης, 5 επιχειρήσεις αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και στην έλλειψη τεχνογνωσίας για θέματα εξαγωγών από το αρμόδιο τμήμα των τραπεζών. Επιπλέον, 3 από τις επιχειρήσεις ανέφεραν ότι δεν δανείστηκαν, λόγω του υψηλού κόστους χρηματοδότησης, ενώ 2 επιχειρήσεις ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την δυναμική της συνεργαζόμενης τράπεζας, η οποία δεν μπορούσε να υποστηρίξει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες λόγω μεγέθους.

Γίνεται αντιληπτό από τα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΕΒΕ, ότι το πρόβλημα της ρευστότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες αποτέλεσαν το 2010 τη μοναδική συνισταμένη ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία της ύφεσης και την ελπίδα για ανάπτυξη για το 2011, είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Απαιτείται λοιπόν, η παρέμβαση του κράτους για άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, καθώς αποδεικνύεται ότι μόνο μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μπορεί η Ελληνική οικονομία να καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.