"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Ο ΥΜΑΘ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» ΤΟΥ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ενόψει των 100 χρόνων από το «Μακεδονικό Μέτωπο» το 2015, προχωρά στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο Κυβέρνησης και με τη συμμετοχή φορέων της Μακεδονίας, για το συντονισμό δράσεων και εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένες στο Μακεδονικό Μέτωπο.
Το «Μακεδονικό Μέτωπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» είναι το λιγότερο αξιοποιημένο (εθνικά, ιστορικά και τουριστικά) μέτωπο μαχών του ελλαδικού χώρου, καθώς μέχρι σήμερα είναι ελάχιστο το ενδιαφέρον για την τουριστική ανάδειξη και ιστορική αξιοποίηση του γεγονότος ότι από τον Οκτώβριο του 1915 μέχρι και το τέλος του 1918 χιλιάδες στρατιώτες του ελληνικού, βρετανικού, γαλλικού, ρωσικού, ιταλικού και σερβικού στρατού έζησαν, πολέμησαν και αρκετοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, υπερασπιζόμενοι την ελληνικότητα και τα ιερά χώματά της, τα οποία είχαν απελευθερωθεί το 1912-1913.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης των παραπάνω δράσεων, θα συγκροτηθεί ειδική συντονιστική γνωμοδοτική επιτροπή που θα έχει ως έργο την επεξεργασία των προτάσεων που θα υποβληθούν στο ΥΜΑΘ κατόπιν δημόσιας πρότασης.
Παράλληλα στις προθέσεις του ΥΜΑΘ είναι η συγκρότηση ειδικού γραφείου εντός των υπηρεσιών του Υπουργείου, που θα έχει ως σκοπό την εκτέλεση και υλοποίηση των αποφάσεων.
Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, που εδρεύει στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, θα συντονιστεί η διοργάνωση κοινών δράσεων και με άλλες συμμαχικές χώρες κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και οι οποίες ήδη έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον και ξεκινούν ανάλογες πρωτοβουλίες.