ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

“ΕΚΟΨΑΝ ΚΛΗΣΗ 700 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ”

Αυτός είναι τίτλος ελληνικής εφημερίδος, και αυτήν την είδηση τα βρωμερά και σιχαμερά ΜΜΕ των Αθηνών, άλλα την διακωμώδησαν, άλλα την ειρωνεύτηκαν, και άλλα την κορόιδεψαν! Πανηλιθίως βεβαίως, και ανοήτως! Εμείς λέμε “γεια στα χέρια του αστυνομικού”.
Ο οποίος, όχι μόνον έκανε καλά την δουλειά του, με το παραπάνω μάλιστα, αλλά να γίνει παράδειγμα και για τους άλλους συναδέλφους του στο μέλλον, να απαλλάξουν, επιτέλους, τους δρόμους απ' αυτά τα ανεγκέφαλα αλητάκια, τα οποία μαζί με τους άλλους δικυκλιστές, τα γνωστά “παπάκια”, έχουν γίνει η Νο1 μάστιγα των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, και το άγχος των οδηγών των αυτοκινήτων, με την σωρεία των παραβάσεων του ΚΟΚ που κάνουν συνεχώς πάνω σ' αυτούς, είναι δε, τόση η θρασύτητά τους και ο τσαμπουκάς τους, που αν τους πεις κάτι ή παραπονεθείς για την συμπεριφορά τους, μπορεί να σε πλακώσουν στο ξύλο, ή να σε βρίσουν, ή να σε φτύσουν!
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, όταν θέλουμε την Αστυνομία, την βρίζουμε ΟΛΟΙ γιατί δεν έρχεται, αργά ή γρήγορα. Όταν έρθει, την βρίζουμε πάλι ΟΛΟΙ συγχορδία, γιατί ήρθε! Βέβαια σ' αυτό δεν φταίμε μονάχα εμείς, το μισό φταίξιμο ανήκει και σ' αυτούς. Μονός καυγάς, λέει μια παροιμία, δεν γίνεται!
Προσωπικά, ποτέ δεν ήμασταν με την αστυνομία και τους αστυνομικούς. Πάντοτε στεκόμαστε λίγα μέτρα μακρυά τους, αλλά ποτέ επίσης, δεν ήμασταν καθόλου μακρυά τους, όταν έχουν δίκιο, ή κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Και πάρα πολλούς απ' αυτούς, όταν τους πήγαμε στους ανωτέρους τους, μιξόκλαιγαν σαν γριάδια, και μας ζητούσαν συγγνώμην.
Για του λόγου το αληθές, προχθές εκεί στην προέκταση της Ανθέων στην Καλαμαριά, 4-5 νεαροί μοτοσυκλετιστές μπάτσοι (το “μπάτσοι” το γράφουμε με όλη την περιφρονητική έννοια της λέξεως και όχι την χαϊδευτική), είναι αραχτοί με τις μηχανάρες τους στο πεζοδρόμιο ξεκούμπωτοι (και ξεβράκωτοι τρόπος του λέγειν), πίνουν επιδεικτικά στους διερχόμενους τα φραπεδάκια τους -τα οποία μάλλον πήραν τζάμπα από την διπλανή καφετερία, να τα λέμε κι αυτά- κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε μέρος στα δεξιά να σταματήσουμε, για να τους ρωτήσουμε μια οδό που ψάχναμε ώρες τώρα, και δεν την βρίσκαμε στην περιοχή.
Ένας θρασύτατος, λοιπόν, αλήτης από αυτούς, ενώ οι άλλοι προσπάθησαν να μας εξυπηρετήσουν, μας τη βγήκε τσαμπουκά γιατί δεν σταματήσαμε -λέει- καλά. Οι συνάδελφοί του τον κοίταξαν λίγο βλοσυρά, του γύρισαν περιφρονητικά την πλάτη, ενώ αυτός συνέχισε απτόητος να μας υβρίζει σχεδόν, με τα πουκάμισά του απ' έξω, το κράνος πεταμένο στο όχημα, και το φραπέ στα χέρια φοβέρα κούνια-Μπέλα...
Ήταν τυχερός όμως, που έπρεπε να φύγουμε, γιατί σε άλλη περίπτωση, αυτό που θα συνέβαινε σίγουρα, θα ήταν το... “100” που θα 'ρχονταν στη στιγμή, να μας ξεχωρίσει.
Εδώ όμως με τον ποδηλάτη, χίλια συγχαρητήρια στον αστυνομικό, ο οποίος απλά θυμήθηκε ότι είναι αστυνομικός, και έκανε την δουλειά του.