ΕΡΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


"Λάθε βιώσας, εἰ δή μή δύναιο, λάθε ἀποβιώσας".- Απολλώνιος ο Τυανεύς

ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΧΑΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ: Διεθνής Εφημερίδα Ελληνικών Εθνικών - Πατριωτικών Συμφερόντων - ΕΔΡΑ: Όαση Σεμπίκα - Βόρεια Σαχάρα, Νότια Τυνησία – ΤΥΝΗΣΙΑ

Επίσημη Ταυτότητα: Διαδικτυακή Διεθνής Εφημερίδα, Ελληνικών Πατριωτικών Συμφερόντων. (Ανεπίσημη: Εφημερίδα για όλα τα Σκυλιά, τα Αδέσποτα και τα Ορφανά, της Μέρας και της Νύχτας)

Η Εφημερίδα του Πολιτισμού - Της Ιστορικής - Της Καλλιτεχνικής - Της Επίκαιρης - Και της Ποικίλης, Ύλης.

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί". - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" (Αργ. Δαγκ.)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ]

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.- Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτελη, κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης. Ακόμα, πετάτε απο τα δελτία σας τις "γκρίζες διαφημίσεις", ούτε αυτές δημοσιεύονται. Όποια δελτία δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες, πετιούνται στα σκουπίδια.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΈΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΊΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΊΤΑΙ;

Ένα πάρα πολύ καλό ερώτημα, την στιγμή που βομβαρδιζόμαστε καθημερινώς με καταλόγους και αξιολογήσεις, όπως ο παρακάτω:
1. Μάτσου Πίτσου, Περού
2. Μεγάλο Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ, Αμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
3. Άνγκορ Βατ, Σιέμ Ριπ, Καμπότζη
4. Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό, Ιταλία

5. Τατζ Μαχάλ, Άγκρα, Ινδία
6. Καθεδρικός ναός και Τζαμί (Μεσκίτα της Κόρδοβα), Ισπανία
7. Ναός του Χυμένου Αίματος, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
8. Αλάμπρα, Γρανάδα, Ισπανία
9. Μνημείο του Λίνκολν και Πισίνα Αντανάκλασης, Ουάσιγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια
10.Καθεδρικός ναός (Ντουόμο), Μιλάνο, Ιταλία
11.Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
12.Μουσείο/ Εκκλησία Αγίας Σοφίας, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
13.Γκραν-Πλας, Βρυξέλλες, Βέλγιο
14.Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία
15.Παναγία των Παρισίων, Παρίσι, Γαλλία
16.Σινικό Τείχος στο Μασιάνου, Πεκίνο, Κίνα
17.Ακρόπολη, Αθήνα, Ελλάδα
18.Κρίστο Ρεντενόρ, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
19.Big Ben, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
20.Τσιτσέν Ιτζά, Μεξικό
21.Ναός του ξαπλωμένου Βούδα, Μπανγκόκ Ταϊλάνδη
22.Μπουρτζ Χαλίφα, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
23.Μνημείο Αυστραλών Πεσόντων, Καμπέρα, Αυστραλία
24.Οπερα του Σίδνεϊ, Αυστραλία
25.Ναός Φουσίμι Ινάρι, Κιότο, Ιαπωνία

Στον κατάλογο βλέπουμε τα 25 μνημεία στον κόσμο με με απόλυτη σειρά αξιολογήσεως, όπως είδε σήμερα το φως της δημοσιότητος στις Ελληνικές εφημερίδες, ενώ όλες από αυτές, τρίβουν τα χέρια τους από τη... χαρά τους, γιατί η Αγιά Σοφιά βρίσκεται στην 12η θέση, και η Ακρόπολη στην 17η! Η Αγιά Σοφιά μάλιστα με απόφαση του... Σουλτάν μερεμέτ, για ένα μήνα θα μετατραπεί σε Τζαμί, για να ευχαριστηθεί και ο κάθε τουρκαλάς μεμέτης περίοδος του ραμαζανιού, όπως και ο κάθε στυγερός εξαγώγιμος τζιχαντιστής, στην καρδιά της Ευρώπης! Μια πολιτική της Μέρκελ, η οποία δεν έχει προηγούμενο, και αρχίζει να αποδίδει... καρπούς! Πρόσφατο γεγονός, η σύλληψη της ύαινας του Ισλάμ, που ετοιμάζονταν να αιματοκυλήσει το “Ευρώ 2016”.
Εμείς όλες αυτές τις κατατάξεις, που κάθε τρεις και μία κάνουν το γύρω του κόσμου κατευθυνόμενες βεβαίως και υποβολιμαίες, τις βρίσκουμε τόσο ανόητες, όσο και ανιαρές. Πρώτον γιατί εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και μόνον σκοπιμότητες, και δεύτερον, γιατί δεν λεν, απολύτως, τίποτα. Είναι για φτύσιμο!
Είναι νοσηρά αποκυήματα γραφείων εφημερίδων ή προπαγανδιστικών πρακτορείων των ΗΠΑ, σαν αυτούς τους... “μουντούς” που διέλυσαν την οικονομία του κόσμου, τα οποία πολλές φορές πιθανώς, και να μην ξέρουν που βρίσκονται οι τόποι για τους οποίους γράφουν, εντυπωσιακές κορώνες επιδείξεως πολυγνωσίας, οι οποίες αν λάβει κανείς υπόψιν το πνευματικό τους επίπεδο και τον τρόπο ζωής, των Αμερικανών (ΗΠΑ), είναι για τ' ανάθεμα κι ακόμα πιο πέρα!
Στην Ελλάδα, παράδειγμα, έχουμε τον πιο μικρό αριθμό Αμερικανών επισκεπτών από όλες τις φυλές του κόσμου. Αν προσθέσουμε σ' αυτόν και τους Έλληνες των ΗΠΑ που έρχονται να δουν τους δικούς τους ή τους γονείς τους κάθε καλοκαίρι, αυτός... μηδενίζεται!
Στον αντίποδα, η τουριστική επίσκεψη των Αυστραλών στην Ελλάδα, είναι μόνον για επίσκεψη συγγενών και προσφιλών προσώπων. Στα ταξιδιωτικά γραφεία της Αυστραλίας, υποθέτουμε, η Ελλάς κατέχει ανύπαρκτη θέση.
Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να σας δώσουμε εμείς τον κατάλογο παρακάτω, κατά σειρά αξιολογήσεως των 10 πρώτων, όταν στην πρώτη θέση του αμερικάνικου, φιγουράρει το Μάτσου-Πίτσου, μια εφεύρεση του... Ιντιάνα Τζόουνς, και λείπει παντελώς από τον πίνακα, το Λούξορ το Καρνάκ και ο Νείλος, για παράδειγμα. Λέμε λοιπόν:

1. Ιερός βράχος της Ακροπόλεως, με την Πνύκα και την Αγορά από κάτω.
2. Το Ανάκτορο των Μυκηνών με την Τίρυνθα, (δεν υπάρχει στον κατάλογο)
3. Βασιλικοί Τάφοι της Βεργίνας με το Ανάκτορο (δεν υπάρχει στον κατάλογο)
2. Αγιά Σοφιά (ως νεώτερο μνημείο Βυζαντινής περιόδου)
3. Αιγυπτιακός Νείλος (δεν υπάρχει στον κατάλογο).
6. Περσέπολις, Περσία (δεν υπάρχει στον κατάλογο)
7. Σούσα, Περσία (δεν υπάρχει στον κατάλογο)
8. Σινικό Τείχος στο Μασιάνου, Πεκίνο, Κίνα
9. Ναός του Χυμένου Αίματος, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
10.Καθεδρικός ναός (Ντουόμο), Μιλάνο, Ιταλία
Τα άλλα του αμερικανικού καταλόγου, απλά, δεν είναι μνημεία, ή είναι πλώς, μνημεία. Τα μνημεία πρωτίστως αξιολογούνται ιστορικά, και μόνον ιστορικά. Η προσφορά τους στην Ανθρωπότητα.
Πριν λίγο καιρό διαβάσαμε μια ανοησία στις αθηναϊκές εφημερίδες, κάποιοι ανεγκέφαλοι εκεί, θέλουν να ανακηρύξουν -λέει- μνημείο, το νέο μουσείο της Ακροπόλεως του... Πατατράβα!..
Σκέτη σχιζοφρένεια!..